Csalók elleni közösséget hozott létre az átvert szegedi édesanya

chovanecz_kata014kf

Egy megnyerő fellépésű csaló áldozata lett Chovanecz Kata, a gyermekeit egyedül nevelő édesanya 2,65 millió forintot adott kölcsön egy férfinak, bízva az ígéretben, hogy néhány napon belül visszakapja az összeget, méghozzá szép haszonnal. A pénz nincs meg, de a szegedi nő nem hagyja magát, feljelentést tett, és a Facebookon további károsultakat keres.

Nemcsak a pénze után fut, s pláne nem kesereg Chovanecz Kata, feljelentette a szegedi csalót, majd felkutatott másokat is, akiket a megnyerő férfi megkárosított. Mint mondja, azt szeretné, mások ne járjanak úgy, mint ő, ezért állt ki a nyilvánosság elé, s egyfajta médiaháborút is indított. Ahogy a története napvilágra került, egyre többen keresték fel, megosztották vele saját esetüket, legutóbb egy vidéki nő, akinek az albérletében lakott az említett csaló, s a tulajdonos tudta nélkül kipakolta a lakást.

„Azt tapasztalom, hogy az emberek szégyellik, hogy pénzt csaltak ki tőlük, nekem azonban az a véleményem, hogy nem nekünk kellene szégyenkeznünk, akiket megtévesztenek és becsapnak. Nagyon kifinomult módszereik vannak, s aki jószándékú és segíteni szeretne máson, könnyen pórul járhat” – magyarázta Chovanecz Kata. A kislányai taníttatására hosszú évek alatt összegyűjtött pénze lett oda, számára elvi kérdés, hogy harcol igazáért, így azt is felvállalta, hogy a hasonló cipőben járó embereknek segít. Ez a célja a Facebookon létrehozott Csalók elleni közösségnek.

„Jelenleg a legtöbb eset az engem is megkárosító férfival kapcsolatos, de felkeresett olyan személy, akinek autóvásárláskor csalták ki a pénzét, sőt olyan ügyekben is megtaláltak, amelyeknél pénzzel dolgozót vettek rá arra, hogy a kasszából vegyen ki bizonyos összeget. Az elém tárt esetekből látszik, hogy ezek a megtévesztések jól begyakoroltak, forgatókönyvszerűen haladnak, és arra nézve is van a csalóknak technikájuk, hogy miként ugrasszanak össze embereket, ha éppen úgy érzik, szorul a hurok és a lebukás fenyegeti őket” – részletezte a szegedi nő. Kata azt tervezi, hogy a Csalók elleni közösség idővel kilép majd a közösségi média keretei közül, egy civil szervezetben létrehozásában gondolkodik, hogy még hatékonyabban tudjon fellépni azok mellett, akiket megkárosítottak.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. ostoba nő
  2017. augusztus 13., vasárnap, 19:41
  Válaszolok

  Amíg lósz@r van, addig veréb is. Ostoba nő!

 • '>
  6. K
  2017. augusztus 10., csütörtök, 14:18
  Válaszolok

  Tudhatunk erről a hapsiról már végre valamit?

 • '>
  2017. augusztus 10., csütörtök, 13:02
  Válaszolok

  Mar megin azt bantjak akit kar ert.
  Szegyelje magat aki meg drukkol is a csalonak, es nem a megkarositott embertarsa melle all.

 • '>
  4. József
  2017. augusztus 10., csütörtök, 11:37
  Válaszolok

  Mi kell még, hogy tanuljanak a zemberek. Nem elég bróker marcsi, Quaestor ügy.
  \"nevelő édesanya 2,65 millió forintot adott kölcsön egy férfinak, bízva az ígéretben, hogy néhány napon belül visszakapja az összeget, méghozzá szép haszonnal.\"

  A nagy haszon reménye ismét veszendőbe vitt egy csomó pénzt. Miért nem elég a tisztességes haszon. Ki sokat markol, keveset fog. Nem sajnálom az ilyen kapzsi embereket, akik kockára teszik a vagyonukat is. Ráadásul világgá kürtölik mekkora balekok volta. Az aki így kezeli saját pénzügyeit megérdemli a sorsát.

 • '>
  3. névrokon?
  2017. augusztus 9., szerda, 08:42
 • '>
  2. Dolfi
  2017. augusztus 9., szerda, 08:34
  Válaszolok

  Sajnálom,semmi sansza csak elveszett idö,energia. velem is megtörtént 10 éve 1,8 millió vesztesség. le kell írni és elfelejteni mert csak az idegeket örli fel. Magyarországon müködésképtellen jogrendszer van,amibe a hivatalok,rendörség is besegít. tudatosan és tudatlanul.

 • '>
  1. Zotmund
  2017. augusztus 9., szerda, 07:24
  Válaszolok

  Hajrá!!!