Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

iskolakezdes_printker8

Szűk másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Varga Pétertől, az egyik szegedi írószer üzletlánc tulajdonosától megtudtuk, egyre inkább azt tapasztalják, hogy a szülők tudatosan választanak a gyermeküknek iskolatáskát. Leginkább azt veszik figyelembe, hogy a súlyeloszlás egyenletes legyen, azaz kímélje a gerincet, és viseléskor ne okozzon a háton izzadást. Az általános iskolai elsősöknél általában még a merev falú iskolatáska, míg a negyedikeseknél inkább a hátizsákok a kelendőbbek. Nem ritka a külön hely a mobiltelefonnak, sőt, a laptoptartó és a thermobéléssel ellátott rekesz sem. Utóbbi előnye, hogy egész nap frissen tartja az uzsonnát.

A forgalmazók általában szettekben, termékcsaládokban gondolkodnak. Ez azt jelenti, hogy az iskolatáska, hátizsák mellé megvásárolható az ugyanolyan mintájú tornazsák, tolltartó, sőt füzet, órarend, füzetcímke vagy akár füzet boksz és kulacs is.

Mindig vannak aktuális, felkapott, filmekhez, rajzfilmekhez kötődő kollekciók. Ezek a figurák feltűnnek minden iskolaszeren. Emellett a lányoknál örök sláger a pillangós, virágos és lovas, fiúknál az autós, focis, dínós minta. Teljesen új vonulat, hogy trópusi virágok, kolibrik jelentek meg több terméken. Aki pedig valami exravagánsra vágyik, azok 3D-s hátizsákok közül is válogathatnak.

„A tanszereknél is az a legfontosabb, hogy könnyen, praktikusan használhatóak legyenek” – folytatta Varga Péter. Mint hozzátette, tovább és könnyebben használható például az olyan zsírkréta, ami egy műanyagból stiftszerűen kicsavarható. Sokan az úgynevezett hajlítható vonalzót, színes ceruzát részesítik előnyben, mert azt, ha leejtik, vagy rálépnek, akkor sem törik el.

Mindenki eldöntheti, hogy a drágább, márkás termékeket választja, vagy inkább olcsóbb megoldásokat keres. Utóbbi iskolatáska nélkül egy elsősnél körülbelül 6-8 ezer forintba kerül. Ez tartalmazza a színes ceruzát, színes papírt, rajzlapot, írólapot, zsírkrétát, ollót, ragasztókat, festéket, ecsetet, hurkapálcát és az olyan kiegészítőket, mint a számolókorong, logikai készlet és füzetek. Felsőbb osztályokban 3-4 ezer forintos megtakarítást jelenthet, ha nem kell bizonyos eszközöket újravásárolni. Az árak nagyon különbözőek: prémium kategória esetén akár 20 ezer forinttal is több lehet a beiskolázás.

S végül néhány ár összehasonlításként:

tanszerek_tablazat

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. csíkospólós:):P
  2017. július 20., csütörtök, 08:48
  Válaszolok

  np te a csaladtagja vagy a fiu soförje?
  😛

 • '>
  2017. július 20., csütörtök, 08:47
  Válaszolok

  ha az MSZP nyeri az országgyűlési választásokat.”
  hihihihi
  ez a nap vicce
  4 % al bejut egyáltalán a parlamentbe?
  dk nak nagyobb az esélye erre
  ahogy nézem a közvélemény kutatásokat

 • '>
  2017. július 20., csütörtök, 08:45
  Válaszolok

  rém-ette,
  van internet a barlangokban is?
  mire hajtasz most?
  az 1 %-ra?
  emlékszem az mdf szdsz is anno
  azért kapálozott
  közbe
  nem fizettek gázdijat a székházukban
  semmit se fizettek
  lopták az adófizetők pénzét
  n,p-ét iSS
  bezzeg akkor nem vergődőttt n,p itt.

 • '>
  3. Remete
  2017. július 20., csütörtök, 08:16
  Válaszolok

  Azon már orvos sem tud segíteni,ha valakinek erről a cikkről is a szegedi polgármester jut eszébe.
  Szegeden polgármester választás jövőre csak akkor lesz, (és nem lessz) ha az MSZP nyeri az országgyűlési választásokat.
  Névkaméleon! Nagyon demokratikus a javaslatod, de egyszerűbb és egyenesebb lenne törvényben leírni, hogy Szegeden B.L. monogrammal senki sem lehet polgármester.

 • '>
  2. CsikospoloS
  2017. július 20., csütörtök, 07:37
  Válaszolok

  Ki kellene írni hogy ezentúl csak szegedi lehet a PM,és nem ilyen Szolnok melletti falucskábol jövő.

 • '>
  1. CsikospoloS
  2017. július 20., csütörtök, 07:31
  Válaszolok

  Olyan nincs h soha.
  Lásd Szeged polgármester ét
  Jövőre le lessz váltva.vegleg.