PestiSrácok: Összeállt a Botka-árnyékkormány névsora

Botka László; Molnár Gyula

A határbontási ígéretekbe belezavarodva Botka László úgy döntött, hogy árnyékkormányt alakít augusztus végére. Lesz benne politikus, szakértő és civil – csupa tehetséges és csinos ember. A PestiSrácok összeállította Botka árnyékkormányát.

Miniszterelnök: Botka László. Ez csak a kívülállók számára természetes egy Botka-kormány esetében, az MSZP kreatív párt, bármikor előkerülhet egy jobb jelölt a naftalinból.

Miniszterelnök-helyettes (első): Molnár Gyula. Az MSZP elnökének kulcsszerepe lesz a Botka-kabinetben. Neki kell észrevétlenné tennie a párt jelenlétét a kormányban. Megjegyzés: legyen mellette mindig valaki felhangosított mobillal, hogy ha szavazni kell, előkeríthessék a jelentéktelenségből.

Miniszterelnök-helyettes (második): Gálvölgyi János. Kitűnő parodista és hangutánzó, a kormányfőt annak rekedtsége, mélytengeri cápa-vadászata vagy rosszkedve esetén nagyszerűen helyettesítheti. A posztra predesztinálja páratlan Benny Hill videó-gyűjteménye is, ez bármikor felhasználható a feszültebb költségvetési vitákban.

Hadügyi- és tengerészeti miniszter: Szanyi Tibor. A Kapitány kandidatúrája magától értetődik. Azonban a haditengerészeti kérdések mellett ért a szárazföldi hadviseléshez is: közismert egyik katonapolitikai előadása Háry János átkaroló hadműveleteiről, amelyet piros papír huszárcsákóban vezényelt le az MSZP egyik majálisán. Élvezi a NATO bizalmát, a brüsszeli központban elismert szaktekintélye a célzóvíz hasznosításának.

Külügyminiszter: Ujhelyi István. Rendes szegedi gyerek, miniszterelnöki haver. Az Európa Parlamentben páratlan tapasztalatokat szerzett a Soros-megrendelések gördülékeny teljesítésében. Bármikor felhívhatja Juncker vagy Merkel is, ha gondjai támadnának a független magyar külpolitika kialakításában.

Pénzügyminiszter: Czeglédy Csaba. A hárommilliárdos adócsalással bizonyította pénzügyi tehetségét, a közokirat-hamisítással kreativitását. Problémát jelenthet, hogy 2018-ban várhatóan még előzetes letartóztatásban lesz. Ez esetben Simon Gábor, az MSZP Országos Tanácsának korábbi elnöke lép ideiglenesen a helyébe. Amennyiben az ellene hozott pénzmosási és költségvetési csalási vádak is bizonyítást nyernek, megfontolandó Hagyó Miklós kinevezése.

Belügyminiszter: Kunhalmi Ágnes. Sokak oktatási miniszternek javasolták, de mivel ahhoz legalább annyira ért, mint a belügyhöz, Botka László szerint feszült arcszerkezetét e tárcánál jobban hasznosíthatja. A szakértelem nem fogja zavarni közigazgatási kérdésekben sem, a rendőrség altiszti karának szimpátiáját pedig már elnyerte mosolygós sajtótájékoztatóival.

Igazságügyi miniszter: H. Ahmed. Kiemelkedő nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, szaktekintély az idegenrendészeti eljárásokban. Élvezi az Amnesty International és a Helsinki Bizottság támogatását. Állampolgársága megszerzéséig a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda helyettesíti, erre el kell különíteni az adott évi költségvetés szociális kiadási keretének 95 százalékát.

Oktatási- és ifjúságügyi miniszter: Pityinger László. Kiemelkedő nyelvújító, neves zenész, az ifjúság bálványa. Megkérdőjelezhetetlen szaktekintélye a tudatmódosító szereknek. Ilyen irányú elfoglaltságai esetén helyettesítheti Juhász Péter is, akire a miniszterelnök számít a mezőgazdasági tárca kender- és nádsípügyi államtitkárságán is.

Mezőgazdasági- és kulturális miniszter: Soma Mamagésa. A két tárca összevonását a költséghatékonyság teszi szükségessé. A mezőgazdasági részt a neves vegán celeb semmi perc alatt letudja, az összes lábasjószág fel lesz áldozva egy monumentális megújulási fesztiválon. Az országos gabonaégetési szertartáson a miniszter, spirituális tanító és író, életszemléleti tanácsadó, énekesnő és előadóművész előadja „A férfi egy romlott répafej, aki nem eszik kabócát” című balladáját.

Sportminiszter: Berki Krisztián. Természetesen nem az olimpiai bajnok tornász, a szakértelem megzavarná a tárca dinamikus működését. Berki „Herevasaltató” Krisztiánt közismertsége mellett a pozícióra predesztinálja komoly Rolex gyűjteménye is. A közös hobbi jó pont a kormányfő szemében.

Gyurcsány-ügyi miniszter: Kálmán Olga. Nagyszerűen tudja fegyelmezni az ex-miniszterelnököt. Ez igen fontos akkor is, ha a Demokratikus Koalíciót bevonják a kormányba, akkor is, ha nem. Ráadásul, ha Gyurcsány helyett Vona Gábor jön, Kálmán Olga őt is jól kezeli. Ideológia nem gátolja a szakmaiságban.

Kormányszóvivő: Sas József. Legyen egy értelmes hang is a kormányban…

Forrás: matet.pestisracok.hu

32 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  32. anker alfonz
  2017. július 5., szerda, 22:08
  Válaszolok

  Na ez az árnyék kormány az árnyékszékre lesz csak jó. Sokan, és az ország is bef(osna)fuccsolna a jól képzett és rátermett önjelöltek tevékenysége okán!Alájuk állni,és csiszolni őket alulról ,okosabbnálam eftárs úr.Lényeg a sötétség!!!

 • '>
  31. igazából
  2017. július 5., szerda, 21:18
  Válaszolok

  A Botka kormányba, közlekedési miniszternek, Szentgyörgyi Pali bácsit, a villamos specialistát tartom a legalkalmasabbnak.

 • '>
  30. baljós árnyak
  2017. július 5., szerda, 20:11
  Válaszolok

  Botka árnyékkormányáról a “baljós árnyak” kifejezés jutott eszembe.
  bal+jós ár+nyak
  Akinek esze van, érti miért. 🙂

 • '>
  29. CsikospoloS
  2017. július 5., szerda, 13:52
  Válaszolok

  Npt javaslom,parkolási díj beszedo miniszternek,okosabbnalamot meg,mivel h bottkanal is okosabb,
  Kulturafejlesztesi miniszternek.
  Főleg mszps szavazóknak.

 • '>
  28. CsikospoloS
  2017. július 4., kedd, 18:32
  Válaszolok

  Hordagy agnest hianyolom,aki a vizitdíjat is be akarta vezetni.

 • '>
  27. CsikospoloS
  2017. július 4., kedd, 15:51
  Válaszolok

  Az a karlendites,kire is emlékeztet?

 • '>
  26. CsikospoloS
  2017. július 4., kedd, 15:50
  Válaszolok

  Okoska,húzz bele,így nem lexx +@z 5 %.
  Rég a napon kellene kampanyolnod és nem a fotelből.
  🙂

 • '>
  25. okosabbnálam
  2017. július 4., kedd, 14:34
  Válaszolok

  22.okoskodó NP

  Megtréfálja néha az embert ez a számozás! Téged nem, csak az embert! 🙂

 • '>
  24. okosabbnálam
  2017. július 4., kedd, 14:27
  Válaszolok

  21.Szilágyi Árpád
  Azt hiszem, hogy komoly betegséggel küzdesz. Sebaj, tiéd lesz a mennyeknek országa! 🙂

 • '>
  23. NP
  2017. július 4., kedd, 13:36
  Válaszolok

  Szilágyi Árpád

  Szóval hogy is van azzal az árnyékpolgármesterrel?

 • '>
  22. okoskodó NP
  2017. július 4., kedd, 12:47
  Válaszolok

  17! A 12-t te írtad NP néven okoskodó flótás.
  10 fölött már kevered a számokat, vagy csak személyiségzavarban szenvedsz?

 • '>
  21. Szilágyi Árpád
  2017. július 4., kedd, 11:34
  Válaszolok

  16. okosabbnálam
  Felesleges!