Paprikából van a kerítés Tiszaszigeten?

tiszasziget007kf

Az talán nem, de ennyi lecsó és savanyúság nem mostanában készült a határmenti községben. Minden lakos kapott a zöldségből, sőt, még a környező településeket is ellátják belőle.

Tiszasziget egyik szociális szövetkezete üvegházakban fehérpaprikát termeszt. Az idén azonban öntözési hiba miatt sok lett köztük a kalciumhiányos, azaz apró, világosbarna vizenyős foltok jelentek meg rajtuk. „Ezek a zöldségek nem piacképesek, azonban étkezésre nyugodtan felhasználhatóak, hiszen nem romlottak meg, a szépséghibán kívül semmi bajuk nincs” – tudtuk meg Ferenczi Ferenc polgármestertől. Az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy a lakosság körében ingyenesen meghirdeti a paprikát. Mivel rövid időn belül a vártnál jóval nagyobb érdeklődést tapasztaltak, ezért később korlátozták az egy főre jutó mennyiséget, és mindenki egy-egy tasakkal vehetett át.

Hamarosan az 1800 fős község háztartásaiba elég jutott, és szinte mindenhol lecsó és savanyúság készült. A paprikatúltengésből a szomszédos települések is kaptak, például Kübekháza és Ferencszállás, valamint a szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató is részesült a különleges terményből.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.