Ötezernél többen sztrájkoltak hétfő reggel

2017. július 17., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ahol vállalták a részvételt, mindenütt meg is tartották a demonstrációt, az események pedig megfeleltek Európa legszigorúbb sztrájkszabályainak – hangsúlyozta. Hozzátette: ez nem csupán jelzés, hanem a “komoly együttgondolkodás” szándékának jele is.

Megemlítette, hogy a kormányzattal a jövő hét utáni héten folytatódnak tárgyalásaik, ezekre minden érintett számára elfogadható, kompromisszumos javaslatot visznek, “amely jó a munkabéke szempontjából, jó az ügyfelek szempontjából”. Boros Péterné hangsúlyozta, a szakszervezet már két éve, a közigazgatásban dolgozók béremeléséről folytatott egyeztetések kezdetén jelezte, hogy “a közigazgatás egységéért kíván tárgyalni”, és ezt a szándékát fenntartja. A pozitív jelek dacára álláspontjuk szerint “nincs igazán garancia a karrierre az állami tisztviselők körében”.

Az erkölcsi és az anyagi megbecsülés mellett visszakövetelik munkaszüneti napként a közigazgatás napját, a legszigorúbb törvényesség megtartásának jegyében pedig az óriási fluktuáció miatt a túlmunka jelentette problémák összegyűjtésébe kezdtek – mondta.

Célként említette, hogy “a kollégáink úgy tudják szolgálni Magyarországot, ahogy azt az esküjükben leírták”.

A köztisztviselői keresetek emeléséről szólva Boros Péterné közölte: szeretnék, ha karrierrendszer alakulna ki, jövő január elsejével pedig 60 ezer forintra emelkedne a kilenc éve 38 ezer 650 forintos illetményalap.

Kompromisszumos előterjesztésként említette saját, három lépésben, három év alatt megvalósítható javaslatukat, amelynek “első lábaként” 25 százalékos illetménykiegészítést kapnának azok az önkormányzati hivatalokban dolgozók, akiknek a keresete kilenc éve nem változott.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 26 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.57 IP címről szól hozzá.

 • 6. számoljunk! hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 22:14
  Válaszolok

  5. Botka a város kárára veszi föl a havi egymilliót miközben munkaidőben máshol kampányol. Az igahúzók meg még nettó százezret sem vihetnek haza.

 • 5. cinikus hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 21:15
  Válaszolok

  4.számoljunk!

  Te odaadnád a fizetésed egy részét a kollégádnak, -a családod kárára? :D

 • 4. számoljunk! hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 20:34
  Válaszolok

  3. “Botkának viszont csak az a fontos, hogy neki és a csókosainak legyen milliós fizetése.”
  Ha a PM és a helyettesei meg a főjegyző felajánlaná az extra-nagy havi fizetése felét, akkor sok alulfizetett kollégán tudnának segíteni.
  Ha Botkáék nem lennének ilyen pénzéhesek, akkor minden átadott 500 ezer forint 20-25 fő alacsony bérű alkalmazottnak jelenthetne 20-25 ezer forint béremelést.
  Kb. száz önkormányzati munkatárson segíthetnének ha valóban igazságos béreket akarnának.

 • 3. Rolexes búvár hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 20:01
  Válaszolok

  Zuglóban az ottani polgármester (Karácsony Gergely) meg tudta emelni a béreket a költségvetés átcsoportosításával. Az “Igazságos” Botkának viszont csak az a fontos, hogy neki és a csókosainak legyen milliós fizetése.

 • 2. Rolexes búvár hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 19:40
  Válaszolok

  1. “Sokan keresnek bruttó 130 ezer forint alatt a városházán.”
  Ugye nem a Rolexes Botka és a sleppje keres ilyen keveset?

 • 1. Igazságos Laci hozzászólt ekkor: 2017. július 17., hétfő, 18:52
  Válaszolok

  Ezt a szegedi napilap is megírta.
  “Sokan keresnek bruttó 130 ezer forint alatt a városházán.”
  http://www.facebook.com/delmagyar/posts/1649054581771475

Ugrás az oldal tetejére