Ötezernél többen sztrájkoltak hétfő reggel

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ahol vállalták a részvételt, mindenütt meg is tartották a demonstrációt, az események pedig megfeleltek Európa legszigorúbb sztrájkszabályainak – hangsúlyozta. Hozzátette: ez nem csupán jelzés, hanem a “komoly együttgondolkodás” szándékának jele is.

Megemlítette, hogy a kormányzattal a jövő hét utáni héten folytatódnak tárgyalásaik, ezekre minden érintett számára elfogadható, kompromisszumos javaslatot visznek, “amely jó a munkabéke szempontjából, jó az ügyfelek szempontjából”. Boros Péterné hangsúlyozta, a szakszervezet már két éve, a közigazgatásban dolgozók béremeléséről folytatott egyeztetések kezdetén jelezte, hogy “a közigazgatás egységéért kíván tárgyalni”, és ezt a szándékát fenntartja. A pozitív jelek dacára álláspontjuk szerint “nincs igazán garancia a karrierre az állami tisztviselők körében”.

Az erkölcsi és az anyagi megbecsülés mellett visszakövetelik munkaszüneti napként a közigazgatás napját, a legszigorúbb törvényesség megtartásának jegyében pedig az óriási fluktuáció miatt a túlmunka jelentette problémák összegyűjtésébe kezdtek – mondta.

Célként említette, hogy “a kollégáink úgy tudják szolgálni Magyarországot, ahogy azt az esküjükben leírták”.

A köztisztviselői keresetek emeléséről szólva Boros Péterné közölte: szeretnék, ha karrierrendszer alakulna ki, jövő január elsejével pedig 60 ezer forintra emelkedne a kilenc éve 38 ezer 650 forintos illetményalap.

Kompromisszumos előterjesztésként említette saját, három lépésben, három év alatt megvalósítható javaslatukat, amelynek “első lábaként” 25 százalékos illetménykiegészítést kapnának azok az önkormányzati hivatalokban dolgozók, akiknek a keresete kilenc éve nem változott.

26 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  26. kutyából bacon
  2017. július 19., szerda, 08:21
  Válaszolok

  25. N P: “- Ilyet még föltételezni sem kellene mert erre még soha nem volt példa.”
  Ha ha ha.
  Ezt nevezik szarkazmusnak?

 • '>
  25. Nagy Pál
  2017. július 18., kedd, 19:42
  Válaszolok

  18. Botka propagandacélból lakásokat újíttat fel a város pénzén, hogy azután odaadja a Cserepes sori és Búza utcai sokgyerekes kátrányos helyzetű “szociálisan rászorultaknak”? Azért hogy azokat és az új környezetüket is lepusztítsák?
  – Ilyet még föltételezni sem kellene mert erre még soha nem volt példa. Ez már rasszizmus. Mi nem sztrájkolunk és mindig Botka polgármester úrra szavazunk mert sokat tesz értünk.

 • '>
  24. csíkzenekar
  2017. július 18., kedd, 14:14
  Válaszolok

  bizony tikle jol látod a tényeket
  ikv allandoan fenyeget ha nem fizeted be a 2o.ooo
  es közös költséget,ami végülis egy nyilt lopás?

 • '>
  23. csíkzenekar
  2017. július 18., kedd, 14:13
  Válaszolok

  np már megint a 4 lakasával henceg
  hany ember került utcára miattad np?
  most öszintén.

 • '>
  22. NP
  2017. július 18., kedd, 13:43
  Válaszolok

  tikle

  Nem kell kifizetned az IKV árait. Add vissza a lakást és vegyél vagy bérelj a piacról – mint ahogy mi tesszük! Mi akadályoz meg benne?

  Nem tudom, hogy a szociális bérlakásoknak mennyi a bérleti díja, de óriási rájuk a túljelentkezés – szerinted miért?

 • '>
  21. Rolexes László
  2017. július 18., kedd, 13:42