Kilenc gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség a Czeglédy-ügyben

czegledy_csaba03_gs

A Csongrád Megyei Főügyészség a Szombathelyről irányított iskolaszövetkezetekkel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás ügyében letartóztatott kilenc gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta a Szegedi Járásbíróságnál.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. köré épülő bűnszervezet 2013. és 2016. évek közötti időszakban munkaerő közvetítő tevékenységgel összefüggésben az állami költségvetésnek mintegy három milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. A nyomozásban tíz gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el egy hónapra a bíróság, kilenc gyanúsított előzetes letartóztatásának határideje a héten telik le. Az ügyben a nyomozás folyamatban van, ezért a Csongrád Megyei Főügyészség ezen kilenc gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítására tett indítványt.

A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint egyes gyanúsítottak esetében a bűnismétlés veszélye miatt indítványozza az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

Az indítványok tárgyában a Szegedi Járásbíróság fog döntést hozni.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  1. CsikospoloS
  2017. július 11., kedd, 12:37
  Válaszolok

  De ismerős ez a név,kinek is az ügyvédje?
  🙂