Hetvenhét határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Hetvenhét határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton 10, vasárnap 33 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, majd kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román és ukrán határszakaszon kilenc határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult eljárás.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 138 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 3-ától 9-éig – ez a szám 164 volt. A román és az ukrán határszakaszon 12 határsértőt fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

15 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  15. mert csak
  2017. július 17., hétfő, 20:25
  Válaszolok

  13. “Csíkoska”!

  Szerinted a 13. Tudósító elég “elmés” ahhoz, hogy helyetted mert csak(ozzon)? Akár, hogy is van, az egyikőtök felesleges! Nos, melyikőtök jön a Holdra?

 • '>
  14. Hazánkba NEM!
  2017. július 17., hétfő, 20:23
  Válaszolok

  11 NP!
  Most már valóban bizonyítottad, hogy egyszerű vagy, mint egy ék.
  Te, olvasni és értelmezni sem tudsz.
  Az fel sem tűnt neked, hogy senkit nem mostam össze senkivel, csak kihasználva az egymást követő megjegyzéseket, először neked, majd -külön megszólítva- “mert csak”-nak válaszoltam.
  Megint hibáztam, mert az agyi képességeiddel, ezt a bonyolult helyzetet már nem tudtad feldolgozni.
  Egy biztos, magyar munkaerő még bőven van, de te, nem növeled a munkára alkalmas honfitársaink körét.
  Azt a hihetetlen tuskóságod, ami a legtöbb hozzászólásodból kiviláglik, az is mutatja, hogy a migránsokat, migráncsnak nevezed.
  A te szemedben lehet, hogy szánalmas vagyok, hiszen nem pátyolgatom a bűnöző, jött-ment migránsokat. De a te “szemed” (látásmódod) a legtöbbünket nem érdekli. Inkább maradok a te szemedben szánalmas, mint sokak szemében, hazaáruló.

 • '>
  13. Tudósító
  2017. július 17., hétfő, 19:04
  Válaszolok

  Mert csak neked a holdon kellene elmés vagy a Marson, készülsz már a Mars utazásra?a hold közelebb lenne,bár visszaút onnan sincs.

 • '>
  12. Tudósító
  2017. július 17., hétfő, 19:01
  Válaszolok

  N’p te mit dolgozol,mit dolgoztal,mennyit adozol,hogy lehet 4 lakásod?

 • '>
  11. NP
  2017. július 17., hétfő, 18:52
  Válaszolok

  Hazánkba NEM!

  1, Semmi közöm “mert csak” kollégánkhoz, de te úgy is abban a világban élsz amit magadnak teremtettél….
  2, A bevethető magyar munkaerőről hablatyoltál, de mivel ilyen egyszerűen nincs (szokásodhoz híven) elkezdtél a migráncsokról értekezni…
  Szánalmas.

 • '>
  10. Hazánkba NEM!
  2017. július 17., hétfő, 17:29
  Válaszolok

  NP!
  Magamon is csodálkozom, hogy a másik cikkben tanúsitott hozzáállásod után még reagálok: Orvos, kőműves, sofőr …., a gazdasági migránsok között. Látom, képben vagy.
  Kedves “mert csak”!
  Szerintem…
  A tiltott módon besurranó, gazdasági migránsok között, elenyésző azok száma, akik munkavállalási szándékkal jönnek Európába. (Lásd a Ny.európai statisztikákat)
  Az Általad említett “elfogadható helyen és feltételek mellett” a menekültek lépnek be Európába, a hivatalos határátkelőkön keresztül, ellenőrzött módon. Esetükben valószínűleg a jövőbeni, normálisabb élet reményében, a beilleszkedési, munkavállalási szándék a domináns.

 • '>
  9. mert csak
  2017. július 17., hétfő, 17:10
  Válaszolok

  7. Hazánkba NEM!

  Nem erőltetve és élezve a vitát (sőt, a negatív jelenségeket is elismerve), talán még egy megjegyzés erejéig: a gazdasági (be)vándorló elképzelésébe (ha nem is mindegyikébe), elfogadható helyen és feltételek mellett, a munkavállalás is szerepet játszhat (szerintem).

 • '>
  8. NP
  2017. július 17., hétfő, 16:59
  Válaszolok

  Hazánkba NEM!

  Hol van az a bevethető munkaerő és mire vethető be?
  Hogy tudnád pótolni a hiányzó orvost, kőművest, sofőrt bevetésre kész zongorahangolóval, hajóskapitánnyal, festőművésszel?

 • '>
  7. Hazánkba NEM!
  2017. július 17., hétfő, 16:48
  Válaszolok

  Kedves “mert csak”!
  Ugye, Te sem gondolod komolyan, hogy a gazdasági migránsok között kell keresni a megoldást?
  Azok között, akik a határunk, engedély nélküli átlépésével a szülőföldünkre lépés első pillanatában jogszabályt sértenek. És dolgozni, eszük ágában sincs. Csak a szociális ellátásban bíznak.
  (A vészharang azért még nem olyan hangos. Egyes szakmák kivételével van még hazai, bevethető munkaerő.)

 • '>
  6. tikle
  2017. július 17., hétfő, 16:16
  Válaszolok

  Tanulni kellene olvasni. A román és az ukrán határon mióta van “szúnyogháló”, szúnyogháló? Nem csípi a szemedet, hogy nem a szerb határon jöttek át?

 • '>
  5. mert csak
  2017. július 17., hétfő, 15:22
  Válaszolok

  …”A gazdasági migránsokból, egy fő is pont eggyel több a kívánatosnál.”

  Erről a mondatról jut eszembe: adott pillanatban a megállapítás ésszerű és jogos is lehetne!, de a megye “bölcs(ész)ei” nemrég nyilatkoztak a jelenlegi és a várható, drasztikus munkaerő hiányról! Akkor, honnan lesz az “erő”? A nyugdíjasok és a közmunkások visszavezetése, a “kallódók” beterelése terén, a szomszédos országokból, EU-ból, eddig nem voltunk valami eredményesek. A menekültek se nagyon akarnak munkát vállalni nálunk. Esetleg a kínaiak, azok meg úgy tűnik “kinőttek” bennünket. Az emelkedő születések száma, talán 20 év múlva hozhat némi javulást.
  Lehet, hogy mégis barátkozni kell az “idegen” munkaerő gondolatával?
  Ha “Hazánkba NEM!”, akkor mi a megoldás? mert mint hallatszik, kong a “vészharang”!

 • '>
  4. Hazánkba NEM!
  2017. július 17., hétfő, 14:47
  Válaszolok

  Örülök, hogy nem akarod megzavarni a szegedieket.
  Csak a pontosítás kedvéért:
  9 főt a román-ukrán határszakaszon, a többit az ország területén fogták el.
  Jöhettek a “szúnyoghálón” át is, de ez nem derül ki a cikkből.
  De, milyen fontos szerepe is van a szúnyoghálónak az ablakokon, a rajzás idején. Hasonló a szerepe a kerítésnek is a déli határon,…a rajzás idején.
  Határmenti ÉS mélységi ellenőrzés: kiegészítik egymást.
  Egyébként egyetértek Veled: A 77 fő, három nap alatt is sok (…de kevesebb, mint a kerítés nélküli időkre jellemző, több száz, vagy 1-2 ezer fő, hétvégenként.). A gazdasági migránsokból, egy fő is pont eggyel több a kívánatosnál.

 • '>
  3. szúnyogháló
  2017. július 17., hétfő, 13:34
  Válaszolok

  A román-ukrán szakaszon 9 fő , a többi 68 pedig a szúnyoghálón jött át ! Egyébként a 77 fő három nap alatt is sok !Egyébiránt valószínűleg te sem vagy képben .A hivatalos magyarázat Bakondinál , Rezsiszilárdnál ,vagy a Borostáskovács szóvivőnél van !Akarja a bánat megzavarni a józanul gondolkozó szegedieket.A szúnyogháló helyszíni,rendőri védelménél még Toroczkai mezőőr szabadcsapatai is hatékonyabbak a mélységi ellenőrzés során!

 • '>
  2. Hazánkba NEM!
  2017. július 17., hétfő, 12:42
  Válaszolok

  Szúnyogháló!
  Valószínűleg olvasni – még – tudsz, de értelmezni egy cikket már nem.
  Néhány idézet:
  – péntektől vasárnapig
  – az ország területén
  – a román és ukrán határszakaszon
  Tehát:
  – nem a déli – kerítéssel ellátott – határszakaszon
  – nem 770 – mint a kerítés előtti időkben, szinte naponta -, hanem 77 határsértő, a hétvégén
  Ennyit a tényekről, de fröcsögj csak.
  Csak ne szúnyoghálót, hanem rácsot rakj az ablakaidra, hogy ne tudj kitörni az odúdból, megzavarva a józanul gondolkozó szegedieket.

 • '>
  1. szúnyogháló
  2017. július 17., hétfő, 10:17
  Válaszolok

  Namármost, mit is építettek föl, ott a déli határszakaszon ,az én pénzemből,a te pénzedből , stb…,apropó,a külhoni fityiszes szavazók vajon hozzájárultak ehhez a költséghez ?)
  Szúnyoghálót ,vagy biztonsági határzárat?
  Úgy tűnik a biztonságunkat illetően szart sem ér ez a tákolmány,legföljebb a csókos kivitelezők bukszája dagad tőle!