Anna-napi búcsú vár Algyőn a hétvégén

2017. július 26., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc (archív)

anna-napi_bucsu018kf

Változatos programokkal várják az érdeklődőket. Lesz kézműves vásár, ünnepi körmenet, könnyű- és komolyzenei koncert. Anna-napi búcsú július 29-én és 30-án – szigorúan nem csak Annáknak.

Ugyan már ma Anna-nap van, a hagyományos algyői búcsúra még egy kicsit várni kell. Idén is az algyőiek és a településről elszármazottak találkozójával kezdődik a programsorozat. A Gyeviek Baráti Körének rendezvénye szombaton tíz órától lesz, délután háromtól pedig a vidámpark is megnyitja kapuit. Torma Tibor művelődésszervező elmondta, a Szent Anna templomban a TrioVenite tart hangversenyt hat órától, akik a reneszánsz és a barokk zenét ötvözik napjaink hangzásvilágával, majd két órával később – elhozva a ’80-as évek slágereit – a Smink zenekar lép fel az EzerJóHáz udvarán.

Vasárnap a búcsú hivatalos napja, már reggel érdemes kilátogatni, hiszen ekkor nyílik a BÖDÖN háztáji és kézműves vásár, amely az előzetes információkkal ellentétben nem a Tájház és az EzerJóHáz előtti utcaszakaszon, hanem a búcsútéren, a templomkertben lesz megtartva. Tíz órakor kezdődik az ünnepi körmenetes szentmise.

anna-napi_bucsu011kf

Eközben bent, a két épületben délután négy óráig hagyományőrző népi játszóházba mehetnek a gyerekek, ahol nemcsak megtudhatják a fiatalok, hogy mi a csirkepofozó, hanem ki is próbálhatják az ügyességi játékot. A Levendula Hotel gasztroudvart szervez két órától, házi sütésű lepényekkel, rétesekkel, sörökkel, gyümölcslevekkel készülnek, a helyi borbarátok pedig borkóstolóval várják a vendégeket.

A héten zajlik a Faluház drámatábora, a gyerekek pedig délután négy órától mutatják meg egy előadás keretében, hogy mit tanultak, a színdarab egy retró vakációs témát dolgoz fel – tudtuk meg Torma Tibortól. 16 óra 45 perctől Tűzmadár című bábjátékával örvendezteti meg a kilátogatókat az Aranygyapjú Társulat. Este hattól az Algyői hagyományőrző Citerazenekar, héttől Süli Tibor és barátai muzsikálnak.

Büfé rendelkezésre áll mindkét nap, az algyői tájház ingyen tekinthető meg vasárnap, s a vidámpark is egészen este tízig működik.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.80.89.148 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére