A mosolya a legszebb ékszere a Nemzet Szépének

nemzet_szepe02_gs

A Nemzet Szépe címet idén a hamarosan 22. életévét betöltő Kis Gabriella nyerte el. A délvidéki Felsőhegyről származó hölgy a szegedi Sebészeti Klinikán dolgozik ápolónőként. Szívügye, hogy segítsen az embereken, s habár egyes időszakokban heti 60 órát dolgozik, műtét utáni betegeket ápol, mégsem érzi stresszesnek a munkáját.

– Olyan lányok jelentkezését várták, akik természetességükkel tűnnek ki, nincsenek rajtuk tetoválások, piercingek és más beavatkozások nyomai. A tavalyi indulók egyike ajánlotta a versenyt, egy napot gondolkodtam, majd neveztem. Sokszor néztek rám furcsán, mert „külföldről” jöttem, szerettem volna megmutatni, hogy a vajdasági lányok is ugyanolyanok, mint a magyarországiak – mesélte Kis Gabriella, a másodjára megrendezett Nemzet Szépe szépségkirálynője. Egyetlen határon túlról származó döntősként jó kapcsolatot alakított ki társaival, a versenyt megelőző tábor feladatai igazi csapattá kovácsolták őket össze.

A siker után már egy újabb megmérettetésre készül, a jövő évi Miss Nation’s Beauty világversenyre. – Nagyon sokat mosolygok, ez a legszebb ékszerem. Sokat mozgok, tornázok, törődök a bőrömmel, odafigyelek az egészséges étkezésre. Igaz, néha kicsit „bűnözök”, de ez belefér, mert jó géneket örököltem – mondta nevetve, mikor arról kérdeztük, koplalással, vagy sok mosolygással készül-e a versenyre.

nemzet_szepe01_gs

Azonban nem szeretne életét a modellvilág felé kanyarintani, maradna ápolónő. Már általános iskolában elsősegélyt tanult, vonzotta a lehetőség, hogy beteg embereken segíthet. – Ők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, szükségük van valakire, aki ápolja őket – nem meglepő, hogy Zentán az egészségügyi középiskolában tanult. A gyakorlatot is az ottani kórházban folytatta, mégis a végzést követően Szegeden vállalt munkát.

– Úgy látom, a magyarországi kórházak sokkal jobban felszereltek gépekkel, s jobb tudással is rendelkeznek itt, mint Szerbiában. Sokkal nagyobb a vajdasági intézményekben a stressz, Szegeden jobb légkörben lehet tanulni és dolgozni – fogalmazott Gabriella, aki időnként heti öt napon is 12 órás szolgálatot lát el. Elárulta, ugyan gyakran megterhelő a munka, vagy éppen éjszaka kell dolgozni, azonban ekkor is igyekeznek mindent jól megoldani.

Nem tagadta, fontos számára a nemzeti összetartozás. Nem tervez külföldi munkavállalást, mert Szeged közel van a Vajdasághoz, így a családjához is. Jól érzi magát a városban, sok gyakorlati ismeretet tanul, de nem tudja még, hogy itt éli-e le az egész életét.

A cikk eredetileg a Déli Szó című hetilapban jelent meg. A kiadványt a postaládákban és az alábbi linken keresztül érhetik el.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. Pál Esz Ti na
  2017. július 2., vasárnap, 16:32
  Válaszolok

  Köszi.
  A

 • '>
  7. Szegediner
  2017. július 2., vasárnap, 13:57
  Válaszolok

  5. Pál Esz Ti
  Szabadkára bármikor utazhatsz igazolvánnyal.
  Vonattal sajnos nem, mert már évek óta nem közlekedik a Szeged-Szabadka vonat.
  Majd ha Szabadka felszabadul a szerb negszállás alól, akkor ismét működni fog a vonat is!

 • '>
  6. Pál Esz Ti na
  2017. július 2., vasárnap, 13:07
  Válaszolok

  Fiume,,erre céloztam,látom képben vagy,,a szocik azt se tudják hogy mi az a pozsonyi csata

 • '>
  5. Pál Esz Ti na
  2017. július 2., vasárnap, 13:04
  Válaszolok

  Rendben.igazad wan.de
  Szeretnék már szabadkara utazni vonattal,igazolvánnyal .

 • '>
  4. Szegediner
  2017. július 2., vasárnap, 12:42
  Válaszolok

  3. Pál Esz Ti
  Ez nem kötözködés, de a magyar beszédben kerüljük a szerb eredetű Vajdaság elnevezést!
  Helyette ott van számunkra a gyönyörű magyar Délvidék kifejezés.

  Rijekát valóban nem tudom, hogy hol van.
  Én csak Fiumét ismerek!

 • '>
  3. Pál Esz Ti na
  2017. július 2., vasárnap, 12:18
  Válaszolok

  Lehet kotozkodni,,,te iss tudod mit írtam és miért,rijeka Magyarul?tudod.e

 • '>
  2. Szegediner
  2017. július 2., vasárnap, 12:10
  Válaszolok

  1. Pál Esz Ti
  Mi az a Vajdaság?
  Mi csak Délvidéket ismerünk!

 • '>
  1. Pál Esz Ti na
  2017. július 2., vasárnap, 11:47
  Válaszolok

  Igazi Magyar lány,Vajdaság mindig iSs
  Magyar lesz.