Vádemelés a 80 éves beteg sértettet kirabló férfival szemben

2017. június 19., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Illusztráció

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a kübekházi férfival szemben, aki az év elején fényes nappal rabolt ki egy idős nőt Szegeden – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 80. életévében járó, mozgásszervi betegségekben szenvedő sértett február 20-án délben Szegeden az egyik társasház alatti átjárón közlekedett, amikor a vádlott mellélépett, egy alkalommal ököllel arcon ütötte. Az ütés következtében a sértett szemüvege leesett és maga a sértett is földre esett. A vádlott ezt kihasználva a sértett jobb vállán levő táskát lerántotta, azzal elfutott, azonban rövid időn belül sikerült őt elfogni, így a sértettet ért kár nagy része megtérült. A sértett a vádlott ütése következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádlott röviddel a bűncselekmény elkövetését megelőzően szabadult feltételesen korábbi jogerős szabadságvesztés büntetéséből, így a cselekményt erőszakos, többszörös visszaesőként követte el.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.167.231.97 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére