Mivel ér többet Solymos Czeglédynél? – Botka kettős mércéje

botka_laszlo_blogstar

Botka László szíve látványosan Szeged felé húz, amivel nincs is gond, de hogy akar így valaki országos politikai vezetővé válni?

Botka László, a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje elhatárolódott Czeglédy Csabától, az MSZP ügyvédjétől, az előzetesben lévő szombathelyi MSZP-s önkormányzati képviselővel szemben etikai vizsgálatot indított, a párttal kötött szerződéseit felbontotta, míg a parkolóperben vádlottként szereplő alpolgármestere ellen semmilyen szankciót nem alkalmazott – hívta fel a figyelmet Demokratikus Koalícióhoz köthető Európa Kávézó Blog.

“Úgy látszik, Botka Lászlónál kettős mérce érvényesül, amikor a párton belüli rendről van szó, a példa statuálása a cél” – írja a blog. Amikor Czeglédy Csaba ellen büntető eljárás indult, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje azonnal elhatárolódott tőle, ami ellenérzéseket keltett a párton belül, több vidéki szervezet is szolidaritást várt volna Botkától, főként azért, mert a saját ügyvédjéről van szó.

Érdekes módon jelenik Botka lokálpatriotizmusa a törvénnyel szembekerülő MSZP-tagok esetében, ugyanis Solymos László ugyanúgy tagja a szocialista pártnak, mint Czeglédy, mégis az alpolgármesterrel (vagy a kabinetfőnökkel, esetleg a jegyzővel) szemben semmilyen eljárás nem indult a szocialista miniszterelnök-jelölt részéről, pedig a vádlottak padján foglal helyet a szegedi parkolóperben. Solymos hiába tagja az MSZP-nek, etikai eljárásról sincs hír.

“Czeglédy miért ér kevesebbet, mint Solymos László, vagy ha úgy tetszik, mitől van több bizalom a hűtlen kezeléssel vádolt Solymos Lászlóban, mint Czeglédyben, aki számos pert nyert meg Botka Lászlónak?” – teszi fel a kérdést az Európa Kávézó. Hozzáteszi: “Ha valaki komolyan veszi, hogy ha nem is a demokratikus ellenzék, de az MSZP miniszterelnök-jelöltje, annak ügyelnie illene az efféle fontos részletekre, mert a saját pártja belé vetett bizalma is elillan.”

26 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  26. CsikospoloS
  2017. június 20., kedd, 15:30
  Válaszolok

  Hűha n’p bácsi,bilincs neked iSs?

 • '>
  25. Sánta NP
  2017. június 20., kedd, 14:59
  Válaszolok

  23. “N’p,te hencegtel itt hogy 4 lakásod van,,,”
  Azt is írta, hogy a főldhivatalban ténykedett egy időben és ott nagy ingatlanpanama folyt akkoriban.

 • '>
  24. mámorító nap
  2017. június 20., kedd, 14:55
  Válaszolok

  16. “nincs miről beszélnem” Akkor minek koptatod a billentyűket?

 • '>
  23. CsikospoloS
  2017. június 20., kedd, 13:46
  Válaszolok

  N’p,te hencegtel itt hogy 4 lakásod van,,,ujszegeden áll mind üresen?
  Hány embert tettél a híd alá ezért?

 • '>
  22. CsikospoloS
  2017. június 20., kedd, 13:43
  Válaszolok

  Okoska jó úton vagytok a horngabori
  Úton ,tudod,mit javasolt ferinek?a3;14-es utat 😛
  Lejjebb nektek? Persze,4%.

 • '>
  21. okosabbnálam
  2017. június 20., kedd, 12:11
  Válaszolok

  20.BB

  “Nálatok van még lejjebb?”

  Van, de ott is ők vannak! Mert csak a fideSS! 🙂