Mélyen piaci ár alatt kapott plakáthelyeket a Jobbik

2017. június 17., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Illusztráció

Vona Gábor

Mélyen a piaci ár alatt kapott köztéri plakáthelyet Simicska Lajos tulajdonában álló reklámcégektől a Jobbik áprilisban és májusban, havi 27 millió forintért – írta a Népszava online kiadásában szombaton.

A napilap híroldalán megjelent cikk szerint a Jobbik áprilisban 2468 óriásplakátot és mintegy 300 “city light” hirdetőhelyet vett igénybe.

A Népszava jobbikos forrásból úgy értesült, hogy a párt kéthetente számol el Simicska cégeivel, és az óriásplakátokért háromezer, a city lightokért ezer forintot fizet. A lap korábban úgy értesült, hogy az adóhatóság által az érintett cégeknél kezdett vizsgálat a kezdeti stádiumában nem találta nyomát tényleges kifizetésnek, és az sem teljesen világos, hogy a fent említett összegek tartalmazzák-e az áfát. Arra sincs válasz, hogy a piaci ár legfeljebb ötödének-hatodának megfelelő összeg tartalmazza-e az előállítás költségeit – írták.

A lap szerint a mostani ár még annál is sokkal olcsóbb, mint ahogyan korábban a Fidesznek adták a plakáthelyeket, pedig a piac ismerői szerint az sem fedezte még az önköltséget sem.

A közterületi reklámpiacot ismerő szakértő szerint Magyarországon mintegy 25 ezer óriásplakát-hely van. Ezeket általában havi 30-40 ezer forintért lehet bérelni, amihez még hozzáadódik a plakát gyártásának költsége. Ez utóbbi erősen függ a legyártatni kívánt plakátok számától, lehet akár 9 ezer forint is, de ötszázas tétel esetében darabonként mintegy 2500 forint. A kisebb méretű “city light” poszterek bérlése akár annyiba, vagy még többe is kerülhet, mint egy-egy óriásplakáté, minden attól függ, hol van a felület. A legdrágábbak a nagy forgalmú utcák, például a budapesti nagykörút. Évszakonként is van eltérés, a tavaszi és az őszi szezon drágább, a nyár és a tél olcsóbb – írta a Népszava online.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 9 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.236.238 IP címről szól hozzá.

 • 9. Botka program hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 12:28
  Válaszolok

  8. ” Már te sem hiszel Botkának.
  Ha meg is választanák, akkor is úgy járna mint a román szocdem miniszterelnök, aki az ígéreteinek a tizedét sem kezdte el megvalósítani, ezért elzavarja a pártja és a nép.”
  - Boti, Robin Hoodos populista programjának lényege az, hogy a tehetősebbektől elvenni és azt a szavazótáborának szétosztogatni. A “tolvajok fejedelme” Robin sem végzett semmi hasznos, építő tevékenységet azon kívül, hogy fosztogatott és abból osztogatott.
  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Robin_Hood

 • 8. populista jeti hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 11:52
  Válaszolok

  5 “Nem ingyen gyógyszer az”
  okoskodó! Már te sem hiszel Botkának.
  Ha meg is választanák, akkor is úgy járna mint a román szocdem miniszterelnök, aki az ígéreteinek a tizedét sem kezdte el megvalósítani, ezért elzavarja a pártja és a nép.

 • 7. civil hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 10:22
  Válaszolok

  4.gyógyszer mutyi

  Az nem tűnt fel, hogy a cikk nem erről szól?

 • 6. ár alku hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 09:25
  Válaszolok

  1. “… mélyen a piaci ár alatt kapott egy országot”
  Akik az EP-ben árulják a hazájukat azok ismerik a piaci árat. Újhülyétől kaptad az információt a tarifáról?

 • 5. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 09:23
  Válaszolok

  4. gyógyszer

  Nem ingyen gyógyszer az, csak nem lopnák el az emberek tb befizetéseit úgy, mint ahogy a fideSS ellopta a 3000 milliárdnyi magánnyugdíjpénztárat. Is. :-)

 • 4. gyógyszer mutyi hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 09:18
  Válaszolok

  Az extraprofitot hozó “baktói gyógyszerkutatási és kereskedelmi vállalkozást” mikor kezdi vizsgálni a hatóság? Az állami pénzből ígért ingyen gyógyszert is mélyen piaci ár alatt osztogatná Bástya elvtárs a szavazóinak.
  - A plakáthely mióta hatósági áras?
  Ha a szolgáltatónak kihasználatlan, szabad kapacitása van, miért ne adhatná pl. féláron, hogy bevételhez jusson?

 • 3. anker alfonz hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 08:29
  Válaszolok

  Talán hatósági áras az óriásplakát hely bérlés?Továbbá mi lesz az iparűzési és idegenforgalmi adókkal e vonatkozásban? Jól beégették a Nav-ot,ennek lesz e felelőse? Én Simicskának sem ismerőse,se rokona nem vagyok,ergo nem védem. A Fidesznél az ill.- nek kevés a “vágott dohánya “Szebb jövőt.

 • 2. bélabácsi hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 08:07
  Válaszolok

  Mivel nem hatósági/szabott ára van a szolgáltatásnak, annyiért adják, amennyiben a két fél megegyezik!
  És ehhez sem a Fidesznek sem a NAV-nak nincs semmi köze! :P

 • 1. Törőcsik István hozzászólt ekkor: 2017. június 18., vasárnap, 07:16
  Válaszolok

  A Fidesz mélyen a piaci ár alatt kapott egy országot.
  És ma már nyíltan totál hülyének nézi annak lakosságát.

Ugrás az oldal tetejére