Mélyen piaci ár alatt kapott plakáthelyeket a Jobbik

Vona Gábor

Mélyen a piaci ár alatt kapott köztéri plakáthelyet Simicska Lajos tulajdonában álló reklámcégektől a Jobbik áprilisban és májusban, havi 27 millió forintért – írta a Népszava online kiadásában szombaton.

A napilap híroldalán megjelent cikk szerint a Jobbik áprilisban 2468 óriásplakátot és mintegy 300 “city light” hirdetőhelyet vett igénybe.

A Népszava jobbikos forrásból úgy értesült, hogy a párt kéthetente számol el Simicska cégeivel, és az óriásplakátokért háromezer, a city lightokért ezer forintot fizet. A lap korábban úgy értesült, hogy az adóhatóság által az érintett cégeknél kezdett vizsgálat a kezdeti stádiumában nem találta nyomát tényleges kifizetésnek, és az sem teljesen világos, hogy a fent említett összegek tartalmazzák-e az áfát. Arra sincs válasz, hogy a piaci ár legfeljebb ötödének-hatodának megfelelő összeg tartalmazza-e az előállítás költségeit – írták.

A lap szerint a mostani ár még annál is sokkal olcsóbb, mint ahogyan korábban a Fidesznek adták a plakáthelyeket, pedig a piac ismerői szerint az sem fedezte még az önköltséget sem.

A közterületi reklámpiacot ismerő szakértő szerint Magyarországon mintegy 25 ezer óriásplakát-hely van. Ezeket általában havi 30-40 ezer forintért lehet bérelni, amihez még hozzáadódik a plakát gyártásának költsége. Ez utóbbi erősen függ a legyártatni kívánt plakátok számától, lehet akár 9 ezer forint is, de ötszázas tétel esetében darabonként mintegy 2500 forint. A kisebb méretű “city light” poszterek bérlése akár annyiba, vagy még többe is kerülhet, mint egy-egy óriásplakáté, minden attól függ, hol van a felület. A legdrágábbak a nagy forgalmú utcák, például a budapesti nagykörút. Évszakonként is van eltérés, a tavaszi és az őszi szezon drágább, a nyár és a tél olcsóbb – írta a Népszava online.

9 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  9. Botka program
  2017. június 18., vasárnap, 12:28
  Válaszolok

  8. ” Már te sem hiszel Botkának.
  Ha meg is választanák, akkor is úgy járna mint a román szocdem miniszterelnök, aki az ígéreteinek a tizedét sem kezdte el megvalósítani, ezért elzavarja a pártja és a nép.”
  – Boti, Robin Hoodos populista programjának lényege az, hogy a tehetősebbektől elvenni és azt a szavazótáborának szétosztogatni. A “tolvajok fejedelme” Robin sem végzett semmi hasznos, építő tevékenységet azon kívül, hogy fosztogatott és abból osztogatott.
  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Robin_Hood

 • '>
  8. populista jeti
  2017. június 18., vasárnap, 11:52
  Válaszolok

  5 “Nem ingyen gyógyszer az”
  okoskodó! Már te sem hiszel Botkának.
  Ha meg is választanák, akkor is úgy járna mint a román szocdem miniszterelnök, aki az ígéreteinek a tizedét sem kezdte el megvalósítani, ezért elzavarja a pártja és a nép.

 • '>
  7. civil
  2017. június 18., vasárnap, 10:22
  Válaszolok

  4.gyógyszer mutyi

  Az nem tűnt fel, hogy a cikk nem erről szól?

 • '>
  6. ár alku
  2017. június 18., vasárnap, 09:25
  Válaszolok

  1. “… mélyen a piaci ár alatt kapott egy országot”
  Akik az EP-ben árulják a hazájukat azok ismerik a piaci árat. Újhülyétől kaptad az információt a tarifáról?

 • '>
  5. okosabbnálam
  2017. június 18., vasárnap, 09:23
  Válaszolok

  4. gyógyszer

  Nem ingyen gyógyszer az, csak nem lopnák el az emberek tb befizetéseit úgy, mint ahogy a fideSS ellopta a 3000 milliárdnyi magánnyugdíjpénztárat. Is. 🙂

 • '>
  4. gyógyszer mutyi
  2017. június 18., vasárnap, 09:18
  Válaszolok

  Az extraprofitot hozó “baktói gyógyszerkutatási és kereskedelmi vállalkozást” mikor kezdi vizsgálni a hatóság? Az állami pénzből ígért ingyen gyógyszert is mélyen piaci ár alatt osztogatná Bástya elvtárs a szavazóinak.
  – A plakáthely mióta hatósági áras?
  Ha a szolgáltatónak kihasználatlan, szabad kapacitása van, miért ne adhatná pl. féláron, hogy bevételhez jusson?

 • '>
  3. anker alfonz
  2017. június 18., vasárnap, 08:29
  Válaszolok

  Talán hatósági áras az óriásplakát hely bérlés?Továbbá mi lesz az iparűzési és idegenforgalmi adókkal e vonatkozásban? Jól beégették a Nav-ot,ennek lesz e felelőse? Én Simicskának sem ismerőse,se rokona nem vagyok,ergo nem védem. A Fidesznél az ill.- nek kevés a “vágott dohánya “Szebb jövőt.

 • '>
  2. bélabácsi
  2017. június 18., vasárnap, 08:07
  Válaszolok

  Mivel nem hatósági/szabott ára van a szolgáltatásnak, annyiért adják, amennyiben a két fél megegyezik!
  És ehhez sem a Fidesznek sem a NAV-nak nincs semmi köze! 😛

 • '>
  1. Törőcsik István
  2017. június 18., vasárnap, 07:16
  Válaszolok

  A Fidesz mélyen a piaci ár alatt kapott egy országot.
  És ma már nyíltan totál hülyének nézi annak lakosságát.