Kajak-kenu: a válogatón tért vissza Kárász Anna

medveczky_erika_valogato_fb

Megkezdődtek a felnőtt, parakenu és U23-asa világbajnokságra történő válogatók a Maty-éren: pénteken újra lapátot ragadott Kárász Anna is, Kopasz Bálint pedig ezúttal is fölényesen nyert K1-1000 méteren.

A Plovdivban esedékes Európa-bajnokságra, valamint a racicei világbajnokságra kvalifikálhatnak a honi kajak-kenusok a Maty-éren, a hétvégén zajló válogatón. Pénteken a Démász Szeged VE versenyzői közül először Kárász Anna szállt vízre: a vállműtétjéből egy év után visszatérő kajakos K1-500 méteren a B-döntőben indult, ahol viszont magabiztos evezéssel ért be elsőként a célba, így összesítésben nyolcadikként végzett.

A frissen igazolt Medveczky Erika (nyitóképünkön) ugyanezen szám A döntőjében indult, ahol harmadik helyen zárt, megelőzve Vad Ninettát és Zur-Fazekas Krisztinát.

Bodonyi András szintén bronzérmet szerzett, C1 1000 méteren a nagy esélyes Vasbányai Henrik nyert. K1 200 méteren két szegedi is indult: Birkás Balázs negyedik lett, míg Nádas Bence a hetedik helyen zárta a döntőt.

Ezúttal is magabiztosan győzött Kopasz Bálint: az algyőiek olimpikonja K1-1000 méteren bő egy másodpercet vert Ceiner Benjáminra, és ezúttal sem volt nála jobb a távon – ezzel pedig kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra a tavaly a kontinenstornán bronzérmet nyert versenyző.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.