Kajak-kenu: a válogatón tért vissza Kárász Anna

2017. június 16., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Szegedi Vízisport Egyesület / Facebook

medveczky_erika_valogato_fb

Megkezdődtek a felnőtt, parakenu és U23-asa világbajnokságra történő válogatók a Maty-éren: pénteken újra lapátot ragadott Kárász Anna is, Kopasz Bálint pedig ezúttal is fölényesen nyert K1-1000 méteren.

A Plovdivban esedékes Európa-bajnokságra, valamint a racicei világbajnokságra kvalifikálhatnak a honi kajak-kenusok a Maty-éren, a hétvégén zajló válogatón. Pénteken a Démász Szeged VE versenyzői közül először Kárász Anna szállt vízre: a vállműtétjéből egy év után visszatérő kajakos K1-500 méteren a B-döntőben indult, ahol viszont magabiztos evezéssel ért be elsőként a célba, így összesítésben nyolcadikként végzett.

A frissen igazolt Medveczky Erika (nyitóképünkön) ugyanezen szám A döntőjében indult, ahol harmadik helyen zárt, megelőzve Vad Ninettát és Zur-Fazekas Krisztinát.

Bodonyi András szintén bronzérmet szerzett, C1 1000 méteren a nagy esélyes Vasbányai Henrik nyert. K1 200 méteren két szegedi is indult: Birkás Balázs negyedik lett, míg Nádas Bence a hetedik helyen zárta a döntőt.

Ezúttal is magabiztosan győzött Kopasz Bálint: az algyőiek olimpikonja K1-1000 méteren bő egy másodpercet vert Ceiner Benjáminra, és ezúttal sem volt nála jobb a távon – ezzel pedig kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra a tavaly a kontinenstornán bronzérmet nyert versenyző.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.236.238 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére