Jogsi nélkül, ittasan vezetett

2017. június 17., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu-n.

Eljárás indult egy szatymazi férfival szemben június 16-án, mert előző nap közúti ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a 60 éves férfi a saját gépkocsijában utasként utazott, de az autója vezetését úgy adta át 51 éves ismerősének, hogy tudta a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Továbbá az intézkedő rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak a sofőrön, ami pozitív eredményt mutatott.

A jármű vezetését csak olyan embernek adhatjuk át, aki rendelkezik a megfelelő vezetői engedéllyel, továbbá annak vezetésére alkalmas állapotban van. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet!

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.158.195.221 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére