Jogsi nélkül, ittasan vezetett

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu-n.

Eljárás indult egy szatymazi férfival szemben június 16-án, mert előző nap közúti ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a 60 éves férfi a saját gépkocsijában utasként utazott, de az autója vezetését úgy adta át 51 éves ismerősének, hogy tudta a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Továbbá az intézkedő rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak a sofőrön, ami pozitív eredményt mutatott.

A jármű vezetését csak olyan embernek adhatjuk át, aki rendelkezik a megfelelő vezetői engedéllyel, továbbá annak vezetésére alkalmas állapotban van. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet!

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.