Ferenc pápa: a mai ember habzsolja az újdonságot, de elveszítette emlékezetét

Korunk emberéhez szólt Ferenc pápa a római lateráni Szent János-bazilikánál bemutatott misén Úrnapján, amelyen Róma lakossága körmenetben vonult végig a belvároson egészen a Santa Maria Maggiore-bazilikáig vasárnap este.

Ferenc pápa homíliájában kijelentette, mindennapi életünk felületes rohanásában a bennünket övező történések és emberek “elsodródnak” mellettünk. Korunk embere ki van éhezve az újdonságra, emlékezetben viszont szegény, pedig emlékezet nélkül nem vagyunk képesek a szeretetre – mondta a katolikus egyházfő. Hozzátette, hogy az Eucharisztia az egyház egysége szentségének számít.

Úrnapján, amelyen az egyház az Eucharisztiát, vagyis az Oltáriszentséget ünnepli Ferenc pápa szokás szerint a lateráni Szent János-bazilika előtti téren mutatott be misét. Úrnapja csütörtökre esik, de a pápa rendelkezésére az ünnepet az ezt követő vasárnapra tolták át, hogy több hívő vehessen részt rajta, és az ünnepi körmenet ne akadályozza Róma közlekedését. A pápa azt a pásztorbotot tartotta a kezében, amelyet a felszámolástól fenyegetett genovai Ilva acélgyár munkásai készítettek neki.

Ferenc pápa a mise előtt húsz, Rómában befogadott menedékkérővel találkozott, szíriai, eritreai, nigériai és szudáni nőkkel és férfiakkal a kedden esedékes ENSZ Menekültek Világnapja alkalmából.

A mise után a több ezer hívő körmenetben haladt végig a lateráni bazilikától a Santa Maria Maggiore-bazilikáig. Ferenc pápa megválasztása évében személyesen vezette a körmenetet, de 2014 óta egyenesen a Santa Maria Maggiore bazilikához megy, és ott várja be a hívőket.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Csikosabbb
  2017. június 19., hétfő, 08:29
  Válaszolok

  Pápa,fogadjon a házába 10 migráns családot,,mutasson példát.bort iszik és vizet prédikál.

 • '>
  2. Csikosabbb
  2017. június 19., hétfő, 08:28
  Válaszolok

  Hatja,a katolllikusss,, vallás egy nagy színjáték,a múltkor néztem a tvben,egy előadásukat,50 x hablatyoltak L 1 mondatot.

 • '>
  1. Jónás
  2017. június 19., hétfő, 08:03
  Válaszolok

  Pápa bácsi meg magasról leszarja a kereszténységet érő támadásokat és a katolikus egyházat a megsemmisülés közelébe kormányozza. Papokat, apácákat fejeznek le Párizs mellett, a Vatikán meg kussol.