Elmulasztott körültekintés és nem tartott követési távolság okozott balesetet

2017. június 18., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában tizenegy anyagi káros, valamint két személyi sérüléses baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu.

Könnyű sérülést szenvedett egy férfi Hódmezővásárhelyen, mert szombat délután egy helybéli sofőr kanyarodás közben elmulasztotta a kellő körültekintést, és az úttesten szabályosan átkelő gyalogost a járműve bal elejével elsodorta.

Szintén könnyű sérülést szenvedett egy szegedi nő, mert nem sokkal 12 óra előtt egy mögötte közlekedő Opel vezetője nem tartotta meg a kellő követési távolságot és hátulról nekiütközött.

Előzés során minden esetben győződjön meg arról, hogy megfelelő hely áll e rendelkezésére és a szembejövő forgalmat zavarja e a manőver. Előzés közben fontos a megfelelő oldaltávolság betartása, valamint úgy befejezni a manővert, hogy a megelőzött járműveket ne zavarjuk.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.236.238 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére