A szerb kormánypártot is megosztja a homoszexuális miniszterelnök-jelölt

Ana_BrnabićNem csak az ellenzék, hanem a Szerb Haladó Párt tagjai közt is ellenérzéseket szül Ana Brnabić miniszterelnök-jelölt személye.

Sokféle politikai támadásra és manőverezésre ingerelte az ellenzéket, a kisebb kormánypártok némelyikét, sőt még a nagy haladópárti képviselőtábort is az a közismert tény, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök egy homoszexuális nőt jelölt kormányfőnek Ana Brnabić személyében – írja a joreggeltvajdasag.com.

„Óriási kihívás egy nagy tekintélyű vezető után felvállalni ezt a szerepet, mert miniszterei részéről számottevő tisztelet övezte; igaz, emberpróbáló tempót diktált, de épp emiatt vállaltam szerepet a kormányában.” – nyilatkozata a kormányfőjelölt. Hozzátette: „A kormány egy csapatként működik és csakis így maradhat sikeres. Ennek a működési módnak a fenntartása lesz az új miniszterelnök legnagyobb kihívása.”

A Szerb Haladó Párt alelnöke, Milenko Jovanov így kommentálta a helyzetet: „Aleksandar Vučić már többször bizonyította tettekkel, hogy nem a hagyományos szerb politikai melldöngetés bajnoka, hanem csakis Szerbia érdekeiért tevékenykedik. Ebben a helyzetben a legfontosabb érdekünk, hogy Szerbia azon az úton folytassa tovább, amelyen Vučićtyal elindult. Meg kell őrizni a belső stabilitást, folytatni a párbeszédet és az együttműködést a régió- és a világ országaival, valamint folytatni a gazdaság fejlesztését és ezzel egyetemben elősegíteni a gazdasági növekedést. Ez a Haladó Párt és mindannyiunk érdeke. Logikus, hogy teljesen megbízunk annak az ítéletében, aki ezt a politikát megfogalmazta és sikeresen végre is hajtotta.”

„Ana Brnabić nem az én kormányfőm! – Mert ő és hét képviselőtársa, – Olyan kormányalakítóra nem szavaz, aki nem családos ember, gyermektelen és nincsenek kellő politikai-gazdasági ismeretségei, kapcsolatai.” – nyilatkozta a miniszterelnök-jelölt személyét leginkább elutasító Egységes Szerbia párt elnöke, Dragan Marković Palma.

A kormánypárton belül sem tudni pontosan, kinek a támogatását élvezi Brnabić, ami veszélybe sodorja a kormányalakítást, a köztársasági képviselőház kormányalakító ülését is elhalasztották. „A parlamenti többség biztosítása Vučić elnök úr és a párt legfontosabb feladata. A biztos és a stabil szavazattöbbség megteremtése a fő célkitűzés ezen a héten. Ami kézzelfogható, hogy az Egységes Szerbia hét képviselőjének szavazatára nem lehet számítani ebben az ügyben, emellett a haladó párti frakcióból többekről ma még nem lehet egyértelműen tudni, hogyan fognak szavazni, sőt az elnök-jelölt megválasztására Muamer Zukurlić sem szavaz” – nyilatkozta az ügy kapcsán Nebojša Stefanović, eddigi belügyminiszter. „A kormányalakítás a következő hétvégére várható, amennyiben meglesz a biztos többség” – fűzte hozzá. Stefanović szerint Vučić eltökélt a javaslatában és kitart döntése mellett, „mert ez nemcsak Ana Brnabić melletti kiállás, hanem Vučić elnök úr iránti bizalom kérdése is.”

“A gond viszont az, hogy maguk a haladók sem egységesek ebben a kérdésben, és állítólag képviselőik egyharmada elégedetlen a javaslattal… Vučić hétfőn a Szerb Haladó Párt képviselőivel egyeztetett. Meglátjuk, milyen eredménnyel. Meg lesz-e a az elvárt 126 szavazat, esetleg ismét parlamenti választásokra készülhetünk… Vagy csak nyár van és szórakoztatnak bennünket. Minden lehetséges” – fogalmaz a joreggeltvajdasag.com.

9 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  9. csíkos látkép
  2017. június 26., hétfő, 17:57
  Válaszolok

  8. “én fotozom a várost,úgy támasztott alá a véleményem”
  Az összes képeden csak csíkospóló látszik. 🙂

 • '>
  8. CsikospoloS
  2017. június 26., hétfő, 17:29
  Válaszolok

  SP igazad van,itt van pl.a túl okos n’p,okoskodikk,érvek nélkül,,,én fotozom a várost,úgy támasztott alá a véleményem,de akkor se hiszik el.
  Ilyenek ezek a voltkomcsikk.

 • '>
  7. SP
  2017. június 26., hétfő, 16:58
  Válaszolok

  “fősodratú eszmeiség” Engem nem zavar, ha valakinek teljesen más a véleménye bármiről, mint nekem, akkor, ha érvekkel kellően alátámasztja a mondanivalóját.

  Az indokolatlan szelekció meghamisítja az objektivitást.

 • '>
  6. darázs
  2017. június 26., hétfő, 08:31
  Válaszolok

  5.SP!
  Azért kevés a hozzászólás mert kimoderálják.Nem kell ahhoz olyat írni tudjuk ezt magunktól is de ha nem a királyt (nem a szegedire gondolok) meg meg a fősodratú eszmeiséget dicsőíted akkor törlik a kommentedet mint ahogy az enyémet is többször.Szánalmas!

 • '>
  5. SP
  2017. június 26., hétfő, 08:14
  Válaszolok

  Kevés a hozzászólás. Mi az oka?

 • '>
  4. Jutka
  2017. június 23., péntek, 21:01
  Válaszolok

  Mert elmaradottak vagyunk! Terrybácsi for president!

 • '>
  3. Lóláb
  2017. június 23., péntek, 10:29
  Válaszolok

  2. Elmebeteg! A leszbikus szerinted nem homoszekszuális?
  – A homoszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája, mely esetében egy személy érzelmi és szexuális vonzódása kizárólag vagy főként azonos nemű emberek felé irányul.
  A homoszexuális férfiakat nevezik melegnek, a nőket pedig leszbikusnak is.
  Régi korokban, morálisan elítélő jelentéstartalommal gyakran nevezték pederasztiának, a homoszexuális életmódot folytatókat pedig szodomitáknak. A biblia, bizonyos magyar fordításaiban fajtalanságként is hivatkoznak rá.

 • '>
  2. elmebajos
  2017. június 23., péntek, 09:40
  Válaszolok

  igazi bunkó cikk…Ana nönemü????? tehát..ja és leszbikus…

 • '>
  1. kutyából bacon
  2017. június 22., csütörtök, 08:19
  Válaszolok

  Nálunk is a biszex gyanús.