Véradást szervez Szeged napján a Fidelitas

2017. május 17., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

fidelitas_veradas_sajttaj001kf

Május 21-én várják a Fidesz-irodában a szegedieket. A városban kiemelkedően sokan adnak vért, így lehetőség nyílik a biztonságos vérellátás megteremtésére.

„A segíteni jó” akciósorozat keretében szervez immáron másodjára véradást a Fidelitas szegedi szervezete. Korponyai Ernő elnök úgy látja, a politikai szerepvállalás mellett társadalmi problémák iránti érzékenységüket is meg kell mutatniuk, ezért hirdettek több alkalommal ételosztást, ruhagyűjtést, adománygyűjtést 2016. februári újjáalakulásuk óta.

A Szeged napi ünnepségsorozat részeként, május 21-én 11 és 14 óra között várják a véradókat a Fidesz Victor Hugo utcai irodájában. „A város lakói mellett felkérném az ellenzéki ifjúságpolitika szereplőit a részvételre, mert sokszor hangsúlyozzák, hogy ők értéket teremtenek” – fogalmazott a helyi Fidelitas vezetője.

„Az egészséges emberek egy véradással is tudnak ünnepelni, hiszen nem egyszerű feladat véradóvá válni, mert egészségesnek kell lenni hozzá” – fogalmazott Sasvári Krisztina, a Csongrád Megyei Vöröskereszt igazgatója. Hangsúlyozta, a Magyar Vöröskereszt sokat tesz a biztonságos vérellátás megteremtésében, Szegeden kiemelkedő számban segítenek vérükkel az országos átlaghoz képest. A véradás önkéntes és térítésmentes, de különböző cégek támogatják őket fürdőbelépővel, kuponokkal, termékekkel, ezeket átadják véradóiknak.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.156.92.138 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére