Tapintható kiállítás vár az Agórában + FOTÓK

2017. május 2., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

lathatatlan_kiallitas003kf

Újból az Agórában a Tapintható tárlat. Látássérült tárlatvezető mutatja be a tárlat tárgyait, amelyek alkotói között ismert szobrászokat is találunk.

Május 2. és 6. között lehet meglátogatni a Szent-Györgyi Albert Agórában a Tapintható tárlatot. A különleges kiállítást a Kézzelfogható Alapítvány állította össze. A szervezet második alkalommal hozta gyűjteményét Szegedre, különlegesség, hogy egy hasonló, a vakokat megcélzó tárlat egy héttel ezelőtt nyílt a Móra Ferenc Múzeumban.

Orbán Hedvig, az Agóra vezetője elárulta, már most számtalan iskolai osztály, csoport jelentkezett be, hogy részt vegyen az érzékenyítő programon. A kiállítás védnöke, Hekáné Szondi Ildikó (MSZP) önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy törődni kell fogyatékkal élő embertársainkkal, amelynek elősegítésében egyre több szervezet vesz részt Szegeden.

Az alapítvány képviselője, Móga Erzsébet hozzátette, vállalt céljuk, hogy minél több fogyatékkal élőt juttassanak művészeti élményhez. Az ép látogatók bekötött szemmel nézhetik meg a kiállítást, miközben egy látássérült tárlatvezető mutatja be a tárgyakat. A bizalmi helyzet párbeszédre nyújt lehetőséget. A kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenkit örömmel várnak integrált programjukra. A fogyatékkal élő művészek mellett neves ipar- és képzőművészek is ajánlottak fel kiállítási darabokat. Akik látták az előző tárlatot, azoknak is érdemes eljönni, mert változtattak az elhelyezett anyagon.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.46.194 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére