Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok Hódmezővásárhelyen

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idén első alkalommal csatlakozott az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapok (május 26-27-28.) rendezvényhez, melyben még további 18 magyar és 2 erdélyi város is részt vesz.

A program létrejöttének célja, hogy az ország minden területén láthassák a természet iránt fogékony emberek, a fiatalok azokat a fantasztikus magyar és külföldi alkotásokat, amik földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.

Az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapokat a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői hívták életre. A Filmnapokon a Fesztiválra nevezett és zsűrizett filmekből készített válogatás kerül levetítésre. 2017-ben közel 300 filmmel neveztek az alkotók és nagyon sok olyan kiemelkedő alkotás van köztük, ami véleményünk szerint érdekelné a fiatalokat, általánostól a gimnáziumi korosztályig.

A Filmnapok kiemelt témája a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei. A filmek trailerei (bemutatói) a Filmnapok előtt megtekinthetők lesznek a Fesztivál weblapján (www.godollofilmfest.com).

A Filmnapok első napján 9:00 órától 14:30 óra között főként a diákokat várjuk a filmvetítésekre, azonban természetesen mindenkit szeretettel fogadunk. Ezen a napon a filmvetítések mellett a Kiskunsági Nemzeti Park kollegái „Környezeti nevelési programokkal” és ismeretterjesztő kiadványokkal fognak megjelenni, és beszélgetni a gyerekekkel a környezetvédelem fontosságáról, továbbá Bozókiné Szabó Ildikó mesél a környezettudatos szemléletről.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok találkozzanak a természetfilmekkel, és a kísérő rendezvényen bemutatott értékekkel, a természet csodáival.

Filmvetítések pontos időpontjai:
május 26. 9.00- 14.30 között
május 27. 10.00-16.00 között
május 28. 10.00-18.00 között

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.