Lovat és gólyákat is mentettek a tűzoltók csütörtökön

A szentesi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el a beavatkozásokat – közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fennakadt egy nagyobb fóliadarab egy szentesi épület tetőszerkezetén. A négy négyzetméteres műanyag egy gólyafészek közvetlen közelében lógott. A bejelentő elmondta, az ott fészkelő madárpár könnyen beleakadhat a fóliába, amely az állatok sérüléséhez vezethet. A mentéshez a szentesi tűzoltók segítségét kérték.

Az egységek gépezetes tolólétra segítségével jutottak fel a több méteres magasságban található fészekhez, amelyben több tojás is volt. Rövid idő alatt eltávolították a fóliadarabot, így a gólyák biztonságban várhatják a fiókák érkezését.

Szeged, a Kossuth Lajos utcában egy idős ember hosszabb ideje nem adott életjelet magáról, a szomszédok értesítették a katasztrófavédelmet. A szegedi egységek kéziszerszámok segítségével, az emeleti erkélyajtót betörve jutott be a lakásba, majd értesítette a mentőszolgálat munkatársait.

Egy több mint hatszáz kilogrammos, beteg ló mozgatásához kérték a tűzoltók segítségét csütörtökön este Hódmezővásárhelyen. Az állat elesett a Hideg utcában, önerejéből nem tudott a lábára állni. Az állatorvos kezelését követően a tűzoltók biztonságos helyre fektették a lovat.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.