Kajak-kenu: jól sikerült a start Nagy Biankának

2017. május 17., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

nagy_bianka_rangsorolo_mkksz

Remekül indította az évet a DÉMÁSZ Szeged VE fiatal versenyzője, Nagy Bianka: a 16 éves kenus egyéniben és párosban győzni tudott a hétvégén, a Maty-éren rendezett rangsorolón, ezt követően pedig a válogatókra koncentrál.

C1 200 méteren és Sáling Laurával alkotott párosával ugyanezen a távon sem akadt jobb Nagy Biankánál a hétvégén a Maty-éren megrendezett felnőtt, ifjúsági és parakenu versenyen. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy párosban 500 méteren még egy második hely, valamint a felnőtt mezőnyben szintén 500 méteren egy negyedik hely a mérleg a tavaly az év női ifjúsági kenusa számára, akkor megállapíthatjuk: kezdetnek nem hogy nem rossz, hanem egészen remek! “A kétszáz egyesem jó pálya volt, ott nagy előnnyel tudtam nyerni, ebben biztosabb is voltam. A verseny előtt éreztem is, hogy jobban megy a kétszáz. A felnőttek között, 500 méteren futott negyedik helyben úgy érzem, maradt egy kevés a pályámban, bár dobogózni nem tudtam volna. Jó, hogy ez úgymond egy tét nélküli verseny volt, így nyugodtan tesztelhettem. Reméljük, év közben jobb lesz az ötszáz méteren. A párosom egy elég pozitív visszaszerzés, hiszen a párom, Sáling Laura nemrég jött át kenuzni, eddig kajakozott. Nem számítottam arra, hogy ilyen jól fog menni, de látom bennünk a fejlődési lehetőséget a válogatóig” – fogalmazott portálunknak Nagy Bianka, aki hozzátette, abból is előnyt kovácsolhatnak, hogy most észrevették a hibákat, a válogatókig pedig még van idejük a közös edzésekre annak érdekében, hogy tökéletesebb pályát mehessenek.

A 16 éves kenus Horvátországban egy egyhetes edzőtáborral készült az idei versenyszezonra, a munkába azonban az ott összeszedett vállsérülés szólt közbe. Mostanra már gond nélkül zajlik a készülése és versenyzése, a Maty-éren sem érzett fájdalmat, nem hátráltatta őt. “A formám még nem az igazi, de a sérülés már nem akadályozott. Lesz ez még jobb is” – mondta el állapotával kapcsolatban Nagy Bianka, aki a folytatásban az ifjúsági világbajnokságra kvalifikáló válogatóra készül teljes erejével, ám mindezek előtt a hétvégén a győri maraton bajnokságon áll rajthoz. “Ezen a héten elkezdtünk egy kicsit hosszabbakat evezni, hogy Győrben is jól tudjunk teljesíteni. Ezt követően lesz három hetem a válogatóig, ezen időszak végén kell a formámat a lehető legjobbra csiszolni. Akár duplázni is lehet az Eb-n és a vb-n, viszont nem ugyanazok a számok alkotják a műsort. Számomra az a legfontosabb, hogy a két egyes számomban indulhassak, a páros már csak hab lenne a tortán” – tért ki a folytatásra a DÉMÁSZ Szeged VE tehetsége.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.224.109.48 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére