Futsal: négyes döntőbe jutottak a szegediek

szeac_futsal_u_15

A kartali középdöntőt megnyerve jutott a Final Fourba az FC Junior Sport SZEAC U15-ös együttese.

A Junior Sport SZEAC U15-ös korosztálya Kartalon, a Kovács László sportcsarnokban harcolt Kelet-Magyarország három legjobb futsal csapata ellen az országos négyes döntőbe kerülésért.

A SZEAC a Gyöngyös legjobbjait múlta felül a nyitó mérkőzésen 6-2-re, góljait Vincze Zsombor 3, Kovács Viktor, Lóki Roland és Ottlik Máté szerezték. Ezen összecsapás után meglehetősen erőltetett ritmus volt a szegedi srácokra kényszerítve, mivel 12:30-kor a nagyon erős Debreceni VSC csapata ellen kellett jó eredménnyel zárniuk, majd 13:20-kor már ismét pályára kellett lépniük a Kisvárda SE ellen.

Paksi Péter tanítványai mit sem törődve a rendezés adta nehézségekkel először a Debrecent győzték le 5-3-ra Vincze Zsombor 2, Holcsik Bálint, Veszelka Milán és Ottlik Máté találataival majd ezután a végső tornagyőzelmet is bezsebelték a már egyaránt továbbjutó (a szintén két győzelemmel álló) Kisvárda SE legyőzésével a jól bevált 5-3-as gólkülönbséggel. Találatainkat itt Vincze Zsombor 2, Veszelka Milán, Lóki Roland és Mészáros Gergő szerezték.

Így hát az FC Junior Sport SZEAC tizenöt évesei ott lesznek az MLSZ által rendezett Final Four-ban május 28.-án (vasárnap) Üllőn és 14 órától életük legjobb játékával előrukkolva mindent megtesznek azért, hogy az ország legjobb 15 évesekből álló futsal csapatává lépjenek elő. Az eredmény értékét növeli, hogy a csapat nélkülözte a héten a nemzeti válogatottban szereplő Török Kevint és Csányi Ádámot.

A tornán résztvevő szakvezetők a nap legjobb kapusának választották Zékány Botondot, míg a SZEAC legjobbjának Mészáros Gergőt választották. Ezen felül Vincze Zsombor a gólkirályi címet hozta haza a Tisza partjára. A srácok a díjaikat a Dárdai Pált egykoron a Hertha-nál utánpótlásban segítő Kiss János futsal szakembertől vehették át.

Szép volt srácok! Gratulálunk a csapat minden tagjának és az edzői stábnak. Jó felkészülést kívánunk a ’Final Four’-ra!

Eredmények:

Junior Sport SZEAC – Gyöngyös 6-2
Gólszerzők: Vincze Zsombor 3, Kovács Viktor, Lóki Roland, Ottlik Máté.

Junior Sport SZEAC – DVSC 5-3
Gólszerzők: Vincze Zsombor 2, Holcsik Bálint, Veszelka Milán, Ottlik Máté.

Junior Sport SZEAC – Kisvárda 5-3
Gólszerző: Vincze Zsombor 2, Veszelka Milán, Lóki Roland, Mészáros Gergő.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.