Fidesz: Botka hiteltelen, mert ő is megszavazta az egyhavi nyugdíj elvételét

botka_beszamol012kf

A Fidesz szerint mindegy, hogy mit ígér Botka László a nyugdíjasoknak, ő teljesen hiteltelen, mivel maga is megszavazta, hogy elvegyenek egyhavi nyugdíjat az idősektől és maga is támogatta a nyugdíjasokat érintő összes megszorítást.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményben a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének nyugdíjakat érintő szerdai bejelentésére reagált, amely szerint a 13. havi nyugdíj visszaadását, az egészségügyi és a gyógyszerellátás rendszerének teljes újragondolását és a nyugdíjminimum emelését ígérte.

A Fidesz szerint az ellenzéki politikus igyekszik úgy tenni, mint akinek semmi köze nincs a szocialisták eddigi politikájához, “de a valóság az, hogy Botka László is egy nyugdíjcsökkentő szocialista, aki ugyanúgy nyomogatta a gombot, amikor a nyugdíjasoktól vettek el, mint a többi szocialista”.

A szocialisták mindig csak kihasználták a nyugdíjasokat, a választások közeledtével mindig fűt-fát ígérnek nekik, “aztán ha rajtuk múlik, akkor mindig a nyugdíjasokon csattan először az ostor” – írták. Hozzátették: az egyhavi nyugdíj elvétele mellett háromszorosára emelték a gáz árat, duplájára emelték az élelmiszerek áfáját, és még vizitdíjat és kórházi napidíjat is akartak velük fizettetni, a patikákat külföldiek kezére játszották és hagyták, hogy a multik nyerészkedjenek a nyugdíjasok gyógyszerein.

A Fidesz szerint a szocialisták Botkával ugyanott folytatnák, ahol kormányzásuk alatt abbahagyták, már megint csak be akarják csapni és ki akarják használni a nyugdíjasokat. Ha az MSZP-t valóban érdekli a nyugdíjasok sorsa, akkor támogassa a 2018-as költségvetést, amely jövőre is biztosítja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, a 3 százalékos nyugdíjemelést, az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását, sőt a jó gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével számol – írták.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Belvárosi
  2017. május 17., szerda, 21:49
  Válaszolok

  Botka hazdott ismét egy nagyot. Feledékenyebb mint Gyurcsány. Bujkál az emberek elöl. Gyáva is.

 • '>
  2. ígérgető botka
  2017. május 17., szerda, 19:14
  Válaszolok

  Egy nyugdíjas rendezvényen mit ígérjen, ha be akar kerülni a parlamentbe?
  A vállalatoknál a 13. esetleg 14. havi bért a munkavállalóknak a jobb, eredményesebb munkavégzés ösztözése céljából és az elvégzett feladatok jutalmazására adják.
  Nagyon átlátszó, hogy Botkáék mire akarják ösztönözni a nyugdíjasokat.
  Szavazásra!!!

 • '>
  1. Hülye vagyok
  2017. május 17., szerda, 18:49
  Válaszolok

  A Fidesz miért nem adta vissza eddig???