Feljelentést tesz az Origo a Momentum vezetőjével szemben

momentum_origo_youtube-780x687

Jogtalanul filmezett Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője néhány társával az Origo hírportál szerkesztőségben, a videót pedig közzé is tették. Az Origo feljelentést tesz az ügyben.

A Momentum tagjai csütörtökön jogtalanul betörtek az Origo szerkesztőségébe és inzultálták Kovács Andrást, a portál munkatársát – közölte a Magyar Idők. Az újságíró nem járult hozzá semmilyen kép- és hanganyag felvételéhez – mivel a szerződése értelmében nem is nyilatkozhatott – a Momentum mégis közzétette a videót a Face­book-oldalán.

Kovács András a Magyar Időknek elmondta, megdöbbentőnek tartja, hogy egy magát komolynak mondó párt elnöke olyan jogsértésre vetemedik, hogy engedély nélkül betör egy magántulajdonban lévő épületbe, ami miatt a portál feljelentést tesz. “Ha ugyanezt a jogsértést Orbán Viktor vagy más fideszes politikus követte volna el egy ellenzéki médiummal szemben, már rég tüntetést szerveznének” – tette hozzá az újságíró.

Az akciót megelőzően Kovács András e-mailben kérdéseket tett fel a pártnak arról, hogy kapcsolatban állnak-e Soros Györggyel, illetve kapnak-e tőle bármilyen anyagi támogatást, ennek hatására léphetett akcióba a párt, aminek eredményeképp 15 percig jogtalanul tartózkodtak az épületben.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón megdöbbentőnek nevezete az eseményeket. “Nem ez fog a választói bizalom megszerzéséhez vezetni” – fogalmazott.

Az Index szerint a Momentum eddigi legrosszabb húzása volt a „látogatás” az Origoban, mivel jogsértő magánterületen engedély nélkül tartózkodni, Fekete-Győr András pedig nem tartotta be a politikai demonstrációk műfaji alapszabályait.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Hazánkba NEM!
  2017. május 19., péntek, 22:13
  Válaszolok

  Elmebajos!
  Nálad tényleg nagy a baj! Az elmebaj!
  A lakásod ajtaján van kint tiltó tábla?
  Nincs?
  Megyünk!
  Csak beszélgetni fogunk, hülyébbnél hülyébb kérdésekről.
  Ahogy tette ez a szakálas majom az Origó szerkesztőségében.
  Kovács András szerkesztő egyébként pontosan fogalmazott:
  “…magát komolynak mondó párt elnöke…”
  Lehet, hogy a párt -és az elnöke is- magát valóban komolynak mondja, de tévedni emberi dolog.
  A párt, hatalmas nulla, az elnöke pedig egy senki(házi), aki már a jogsértéstől sem riad vissza, csak szerepelhessen a hírekben.

 • '>
  2. csíkospólós :)
  2017. május 19., péntek, 13:27
  Válaszolok

  egy momentum lesz ez a párt,0,5 %
  al

 • '>
  1. elmebajos
  2017. május 19., péntek, 12:49
  Válaszolok

  miért jogtalan???volt kinnt tiltó tábla??? nem tiltakozott senki, izzad a fidesz….