Cambridge-ről neveztek el egy szegedi villamost + FOTÓK

2017. május 19., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

cambridge_villamos009kf

Turku, Kotor, Toledo után újabb tömegközlekedési jármű viseli egy település nevét. Szeged és az angliai egyetemi város testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját ünnepelték meg a villamos elnevezésével.

A 202-es pályaszámú Tatra KT4 típusú villamos a mai naptól az utasok szállítása mellett új feladatot kap: hirdetheti Szeged és Cambridge testvérvárosi kapcsolatát. Németh Zoltán Ádám, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatói megbízottja emlékeztetett rá, minden évben elneveztek egy-egy villamost Szegeden, többek között a finnországi Turkuról és a montenegrói Kotorról. A mostantól Cambridge nevét viselő jármű jelentős nemzetközi karriert futott be, Prágában gyártották, s berlini évek után került Szegedre. Most 32 éves, ami a szakember szerint nem hosszú idő, Szeged első villamosai 70 évet szolgáltak 1908-tól.

„Amikor a városukra büszke szegediek a kapcsolatnak valami emléket kívánnak állítani, akkor olyan helyre teszik, amelyet a legtöbben látnak nap, mint nap. Örülünk neki, hogy most Cambridge neve kerülhet fel a villamosra” – fogalmazott Kozma József (MSZP) önkormányzati képviselő.

Most járt először Szegeden a kelet-angliai Cambridge polgármestere, a munkáspárti Jeremy Benstead. Kiemelte, a Szeged és Budapest közötti alföldi táj nagyon hasonlít Cambridge környékéhez. Hangsúlyozta, sok minden változott az elmúlt 30 évben, mióta a két települést testvérvárosi együttműködés köti össze, de bizonyos dolgok állandóak: Szeged és Cambridge, valamint Magyarország és Nagy-Britannia barátsága.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 23.20.193.33 IP címről szól hozzá.

  • 1. ezmög mitű ződ hozzászólt ekkor: 2017. május 19., péntek, 20:43
    Válaszolok

    Ez aztán a teljesítmény… Kémbridzsben nincs villamos, de legalább városként működik. Na a sok hasonlóság mellett ez egy jelentős különbség! Érdemes lenne befizetni egy csak-oda jegyre a helyi elvtársaknak!

Ugrás az oldal tetejére