Bővült az együttműködés az állatvédők és Székkutas között

2017. május 31., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Tovább bővítette együttműködését Székkutas Község Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A tanyagondnok, a védőnő és a családsegítő szolgálat munkatársai a jövőben együtt dolgoznak majd az egyesülettel, hogy segítsék a nehéz helyzetben lévő állattartó családokat.

Bővült az együttműködés Székkutas Község Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete között. Balogh Ernő, a szervezet elnöke javasolta, hogy a jövőben a tanyagondnok, a védőnő és a családsegítő szolgálat munkatársai jelezzék az egyesületnek vagy az önkormányzatnak, ha egy nehéz helyzetben lévő családnál vagy idős embernél nélkülöző állatot látnak. Az egyesület az Összefogás 2017-Nehéz Helyzetben Az Állatokért programja keretében elsősorban állateledellel, állatorvosi költségek átvállalásával nyújt segítséget, de állattartással kapcsolatos kérdésekre is válaszol.

Az együttműködés további új eleme, hogy az egyesület összesen tíz macska ivartalanítását vállalta Székkutason az ivartalanítási program keretében. Erről már Szili Éva, a program koordinátor egyezett meg az önkormányzattal. Mint arról korábban beszámoltunk, összesen száz macska ivartalanítását kezdte mega Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően.

A korábbi példaértékű együttműködés – miszerint az egyesület a település ebrendészeti telepén elhelyezett kutyákon segít gazdikereséssel és a gazdák felkutatásával – tovább folytatódik, és ha a szabályok engedik tovább is fejlődhet. A tervek szerint a település ebrendészeti telepén lévő kutyák gondozását és az ebbefogást közfoglalkoztatott látná el a jövőben, aki folyamatos kapcsolatban állna az egyesülettel. Az ő feladata lenne az is, hogy Székkutason megszervezze és lebonyolítsa a különböző preventív jellegű rendezvényeket. Például előadást tartana a gyerekeknek a felelős állattartásról, a lakosok pedig állattartással kapcsolatos tanácsokért is hozzá fordulhatnának.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.57 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére