Boros Imre: megillette volna Magyarországot a felminősítés

2017. május 14., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A számok alapján megillette volna Magyarországot, hogy felminősítsék – mondta Boros Imre közgazdász vasárnap az M1 aktuális csatornán a Fitch Ratings pénteken közölt államadósság-besorolás felülvizsgálatára utalva, amelyben a nemzetközi hitelminősítő megerősítette Magyarországot a befektetésre ajánlott kategória alapszintjén.

Hozzátette: ez esetben az 1,1 százalékos országkockázati felár “becsúszhatott” volna az 1 százalék alá, ami a konkrét befektetéseknél komoly 10 milliárd forintokat jelenthetett volna.

Elmondta, Olaszországot soha nem rakják befektetésre nem ajánlott kategóriába a hitelminősítők, pedig országkockázati felára 1,6 százalék. Úgy vélte, a hitelminősítők tulajdonosi oldalról “befektetőkkel fertőzöttek”, azaz bizonyos érdekeltségek szerint járnak el az országok értékelése során.

Kitért arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legutóbbi jelentésében pozitívan látja a magyar gazdaságot, ami azt mutatja, “bizonyos fajta racionalitás” is előtérbe lépett a szervezetnél, és módosul az a hozzáállása, hogy csak a “nemzetközi nagyjátékosok” érdekeinek megfelelő politikát folytat.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 3 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.145.123.86 IP címről szól hozzá.

 • 3. Csikosabbb hozzászólt ekkor: 2017. május 15., hétfő, 04:35
  Válaszolok

  N’p,te hol laksz amúgy?magyarul tudsz. Írni,vagY a gugli fordítót használod?mert h folyamatosan alazod, a Magyarokat itt.

 • 2. NP hozzászólt ekkor: 2017. május 14., vasárnap, 20:22
  Válaszolok

  Dávid Szaniszla
  “Fontos, hogy mi itt Magyarországon sokan felminősitjük Hazánkat!” – magyarul hazudunk saját magunknak. Ha az MTK-ról azt mondjuk, hogy jobb mint a Juventus attól ez még nem lesz igaz….

 • 1. Dávid Szaniszla hozzászólt ekkor: 2017. május 14., vasárnap, 19:47
  Válaszolok

  Szerintem is, de akkor az EU leminősítette volna a felminősítőket. Ezt pedig nem érjük meg, mert Magyarország nem tartozik a “kedvencek” közé. Fontos, hogy mi itt Magyarországon sokan felminősitjük Hazánkat!

Ugrás az oldal tetejére