Boros Imre: megillette volna Magyarországot a felminősítés

A számok alapján megillette volna Magyarországot, hogy felminősítsék – mondta Boros Imre közgazdász vasárnap az M1 aktuális csatornán a Fitch Ratings pénteken közölt államadósság-besorolás felülvizsgálatára utalva, amelyben a nemzetközi hitelminősítő megerősítette Magyarországot a befektetésre ajánlott kategória alapszintjén.

Hozzátette: ez esetben az 1,1 százalékos országkockázati felár “becsúszhatott” volna az 1 százalék alá, ami a konkrét befektetéseknél komoly 10 milliárd forintokat jelenthetett volna.

Elmondta, Olaszországot soha nem rakják befektetésre nem ajánlott kategóriába a hitelminősítők, pedig országkockázati felára 1,6 százalék. Úgy vélte, a hitelminősítők tulajdonosi oldalról “befektetőkkel fertőzöttek”, azaz bizonyos érdekeltségek szerint járnak el az országok értékelése során.

Kitért arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legutóbbi jelentésében pozitívan látja a magyar gazdaságot, ami azt mutatja, “bizonyos fajta racionalitás” is előtérbe lépett a szervezetnél, és módosul az a hozzáállása, hogy csak a “nemzetközi nagyjátékosok” érdekeinek megfelelő politikát folytat.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Csikosabbb
  2017. május 15., hétfő, 04:35
  Válaszolok

  N’p,te hol laksz amúgy?magyarul tudsz. Írni,vagY a gugli fordítót használod?mert h folyamatosan alazod, a Magyarokat itt.

 • '>
  2. NP
  2017. május 14., vasárnap, 20:22
  Válaszolok

  Dávid Szaniszla
  “Fontos, hogy mi itt Magyarországon sokan felminősitjük Hazánkat!” – magyarul hazudunk saját magunknak. Ha az MTK-ról azt mondjuk, hogy jobb mint a Juventus attól ez még nem lesz igaz….

 • '>
  1. Dávid Szaniszla
  2017. május 14., vasárnap, 19:47
  Válaszolok

  Szerintem is, de akkor az EU leminősítette volna a felminősítőket. Ezt pedig nem érjük meg, mert Magyarország nem tartozik a “kedvencek” közé. Fontos, hogy mi itt Magyarországon sokan felminősitjük Hazánkat!