Blogstar: Új diktátor születhet: Botka László

botka_laszlo_blogstar

A miniszterelnök-jelölt gyakorlatilag élet-halál ura lenne az MSZP-ben – írja a Blogstar.

Ismert arcokat küldhet nyugdíjba Botka László, ha jövő héten miniszterelnök-jelöltté választja az MSZP kongresszusa. A politikus maga határozná meg, hogy 2018-as választáson ki indulhat a szocialista párt színeiben – akár egyéniben, akár listán. Azoknak nem osztana lapot, akik szerinte felelősek a Fidesz kétharmados győzelméért. Botka egyébként kizárással fenyegette meg azokat, akik nem az ő irányvonalát követnék, valamint bojkottálná az összes jobboldali médiát.

Mindezek Botka László feltételei, amit ha teljesítenének a szocialista pártban, akkor magát a szegedi polgármestert is le kellene venni a sakktábláról. Sokan elfelejtették már, hogy a szegedi polgármester mind Bokros-csomagot, mind a 2002-2010 közötti időszak összes megszorítását megszavazta, ami hozzájárult a Fidesz kétharmados győzelméhez. Persze ilyen apróságokkal nem foglalkozik a hideg magyar teleket a meleg déli tengerekben töltő szoci vezető.

Ha az MSZP elfogadja Botka javaslatait, akkor szinte biztosra lehet venni, hogy nagyon nehéz lesz megállapodniuk Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval, és a többi törpepárttal, akik az SZDSZ örököseinek tekinthetőek. Persze Pető Iván és Magyar Bálint is azt mondta 1994-ben, hogy Horn Gyulával nem kötnek semmilyen koalíciót.

Aki részletesen elolvassa Botka feltételeit, annak teljesen világos, hogy a miniszterelnök-jelölt gyakorlatilag élet-halál ura lenne az MSZP-ben. A magát a demokratikus értékek letéteményesének tekintő szocialista pártban ez egy meglepő fordulat lenne. Főleg azért, mivel nap, mint nap nem hallunk mást, hogy Orbán Viktor diktátorként irányítja a Fideszt. Márpedig, ha Botka feltételei teljesülnek, akkor ő lesz az MSZP teljhatalmú ura, aki a vele szembeszegülőket bármikor kizárhatja. Május 27-én új diktátor születhet.

Forrás: honatya.blogstar.hu

24 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  24. okosabbnálam
  2017. május 18., csütörtök, 14:39
  Válaszolok

  Pontosítok: Nem lesz ebből semmi, nem először hazudik a csuti törpe!

 • '>
  23. okosabbnálam
  2017. május 18., csütörtök, 13:53
  Válaszolok

  “Szegediként, Csongrád megyeiként nagyon reméljük, nem csak elszólás volt a miniszterelnöki ígéret, miszerint a jövőben 4 sávos út kötheti össze Szegedet Péccsel. A részletekről egy szóval sem lehet többet tudni, mint szűk egy hónapja, a jó út viszont nagyon kellene.
  Orbán Viktor miniszterelnök a mohácsi vágóhíd április 25-i avatásán megígérte, hogy négysávos út épül Szeged és Pécs között, igaz, ezt fontosságban megelőzi a Debrecen–Békéscsaba összeköttetés.”
  A szegedi napilapnál is Orbánban bíznak és nem a rolexes nyugdíjas-simogatóban.

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/semmit_nem_tudni_az_orbani_utrol/2519249/

 • '>
  22. okosabbnálam
  2017. május 16., kedd, 08:49
  Válaszolok

  13.okosabb mint NP

  Jelzem, hogy téged is a 80- osok klubjába sorollak! 🙂

 • '>
  21. elmebajos
  2017. május 16., kedd, 08:38
  Válaszolok

  Büdös a levegö a Fidesz körül,überall…izzadnak a fiúk.
  Hajrá Laci!!!