A fedett uszoda építőjének kell körforgalmat építenie az Etelka soron – a benzinkút sem szűnik meg (FRISSÍTVE)

penzugyi_biz_ules07_gs

Az Etelka sori fedett uszoda parkolóját egy körforgalmon keresztül lehet majd megközelíteni, ám ennek útjában van egy benzinkút. A tulajdonossal megegyezett az önkormányzat, megveszik a telek egy részét, valamint a felépítmények és műtárgyak áthelyezésének költségeit is állja a város. A benzinkút is működhet természetesen tovább.

A fedett uszoda építésén túl egy körforgalmat is kialakítanak az Etelka soron a Tápai és a Kereszttöltés utcák találkozásánál, hogy könnyebben megközelíthető legyen a létesítmény parkolója, és ne alakuljon ki nagy dugó egy-egy sportrendezvény idején a környéken. A körforgalom kialakításához azonban az ott lévő benzinkút és garázs útban van, ezért vételi ajánlattal élt az önkormányzat, így nincs szükség kisajátításra. A pénzügyi bizottság elé került előterjesztésből kiderült, hogy az önkormányzat által kinézett telekrész nagyjából 3,3 milliót ér, a felépítmények és műtárgyak áthelyezése pedig több mint 16 millióba fog kerülni az előzetes becslés szerint. Ennek költségeit is az önkormányzat állja. A benzinkút ettől függetlenül természetesen továbbra is zavartalanul működik majd tovább. Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, az uszoda kivitelezőjének kell majd a körforgalmat is kialakítania, vagyis komplex feladat hárul majd a közbeszerzés győztesére. Az előterjesztést egyhangúlag megszavazták a bizottság tagjai.

Kérdés és hozzászólás nélkül fogadták el a 100%-ban önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumát tartalmazó előterjesztést is. Éves alapbérük 30%-át kaphatják meg prémiumként az önkormányzati cégvezetők, amely több feltételhez kötött. Például az üzleti tervben elfogadott mérleg szerinti eredmény nem romlik. Amennyiben a tulajdonos önkormányzat év közben üzleti tervet érintő döntést hoz, akkor azt is figyelembe kell venni. A társaságok igazgatóinak kell saját maguk munkáját értékelni, majd a városüzemeltetési iroda javaslatot tesz a pénzügyi bizottságnak, hogy ki milyen arányú prémiumot kaphasson. Ebből az derült ki, hogy három cégvezető az adható 30%-nál kevesebbet kap, a Szeged és Térsége Turisztikai Nkft. vezetője pedig egyáltalán nem kap prémiumot, ugyanis romlott a cég mérleg szerinti eredménye. Éves alapbére 20%-át kapja meg Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezetője, a RITEK Zrt. vezérigazgatója, Drégelyi Zoltán 27,32%-ot, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft.-t igazgató Jávorszky Iván 20,65%-át kapja meg éves bérének prémiumként. Az IKV Zrt., a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Szegedi Városkép és Piac Kft., a Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft., a Szegedi Vadaspark Nkft. és a Szeged Pólus Nkft. igazgatói pedig megkapják éves bérük 30%-át.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. Szilágyi Árpád
  2017. május 23., kedd, 08:23
  Válaszolok

  A benzinkút ettől függetlenül természetesen továbbra is zavartalanul működik majd tovább.(sic!)
  Ez a szavazás előtti cikkből nem derült ki!
  Nézzük így! Én mint tulaj kapok kezdetnek 20 milliót, aztán az építkezés alatt elmaradt hasznomért még 20 milliót, aztán a körforgalom építésébe belecsempészve egy új aszfaltburkolatot (hogy ne csúnyákodjon) és ha már úgy is föltúrják, a nagyobb forgalomhoz leraknak nekem egy nagyobb tartályt is szintén közpénzen. (ne szégyenlősködjünk legyen ez is 20 millió.) És eztán jön a habostorta, az új uszoda heti 6000 új potenciális fogyasztót hoz (ennek hozadékát becsülni sem tudom). A hülyének is megéri, nemhogy Szentgyörgyinek! Ellenszavazat volt-e? Vagy csak tankolókártya?

 • '>
  7. Juhász Gyulai
  2017. május 18., csütörtök, 17:16
  Válaszolok

  Érdekelne, vajon a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nek melyik vezetője kapja a teljes, 30%-os prémiumot a 2016-os eredményért? A tavalyi évet ugyanis még Horváth András vitte végig. A 4. fotó bal sarkában rózsaszín ingben a nyakát nyújtogató (egyébként szolnoki illetőségű) új ügyvezető pedig csak ez év elejétől igazgatja a céget …

 • '>
  6. CSlKOsPolos
  2017. május 17., szerda, 15:33
  Válaszolok

  Babetta,tör,bocsi,de a végül győztes portugálokkal 3-3 át játszottunk, emlékszel még rá,,egyáltalán?nem rég volt.

 • '>
  5. Bobettor
  2017. május 17., szerda, 14:53
  Válaszolok

  A stadiont a katolikus egyház vállalkozása építi, Szeged semmiben nem hátráltatja a munkálatokat és tudomásom szerint el is kezdődött a tereprendezés előkészítése. Megjegyzem, szerintem túl sok stadionra nincs szükség Szegeden, helyesebb lett volna az Etelka sori focipályát vagy a SZVSE stadiont felújítani ha már valaki fociban próbál gondolkodni, de Magyarországon a kis pénz kis focit, a nagy pénz nagyon rossz focit szokott szülni.

 • '>
  4. polós
  2017. május 17., szerda, 14:32
  Válaszolok

  ez most komoly?:
  “A társaságok igazgatóinak kell saját maguk munkáját értékelni, majd a városüzemeltetési iroda javaslatot tesz a pénzügyi bizottságnak, hogy ki milyen arányú prémiumot kaphasson.”

 • '>
  3. csíkospólós :)
  2017. május 17., szerda, 13:49
  Válaszolok

  botoska hátráltatja,meg np,okosabbnálam,ebgondolat,remete,stb…
  minden kis falunak van már stadionja
  csak szegednek nincs
  hála a botlábúpmnek.
  na joo hozzáteszem,minek stadion amikor minden meccs meg van bundázva,lasd real madrid,
  u17 eb franciák törökök
  ellenük azt csináltak amit csak akartak

 • '>
  2. janko
  2017. május 17., szerda, 12:44
  Válaszolok

  Stadion nem epul. Terv sincs. Kozbeszerzes sincs. Semmi.

 • '>
  1. armagedeion
  2017. május 17., szerda, 10:16
  Válaszolok

  Stadionnal mi a helyzet, mikor épül már ?
  Ígérgetés már megvolt, de tetteket akarunk !!

  Nem hiszem el egy uszoda is hamarabb megépül itt …