Vádat emeltek a templomi perselyekre szakosodott tolvajjal szemben

2017. április 18., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két szegedi templom sérelmére követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott 2016. Karácsonyának másnapján, miután 2 óra körüli időben megjelent az egyik belvárosi katolikus templomnál, az ott kihelyezett 3 db adománygyűjtő perselyből próbált meg legalább 50.000 forintnyi pénzösszeget ellopni úgy, hogy a persely nyílásába egy dróttal benyúlva kísérelte meg azt kinyitni. Cselekménye azonban sikerrel nem járt.

A vádlott ezt követően január 8-án az egyik felsővárosi katolikus templom sérelmére kísérelt meg bűncselekményt elkövetni hasonló módszerrel. A férfi a templomban kialakított és bezárt állapotban levő kerítésen átmászott a látogatók elől elzárt területre és a templomtérben levő adománygyűjtő perselybe a nála levő zseblámpával bevilágított, majd az erre a célra kialakított dróttal benyúlt. A cselekményt a templomban tartózkodó egyházközösség vezetője észlelte, így vádlott azt nem tudta befejezni.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségének a kísérletével vádolja, mint különös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy a vádlott munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.61.174 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére