Szijjártó: a kormány továbbra is nyitott a tárgyalásra a CEU-val

2017. április 18., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: MTI (archív)

Szijjártó Péter

A magyar kormány továbbra is nyitott tárgyalni a Egyesült Államok szövetségi kormányával és készen áll bármilyen egyeztetésre a Közép-Európai Egyetemmel (CEU) – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tata Consultancy Services sajtótájékoztatóját követően kedden Budapesten.

Hozzátette: a múlt héten Magyarországon járt az amerikai külügyminisztérium egyik helyettes államtitkára, aki azt az álláspontot közvetítette, hogy az Egyesült Államok nem kíván beavatkozni a CEU jövőjét illető tárgyalásokba. Ezt egyelőre magasabb szintről még nem erősítette meg senki – jegyezte meg.

Elmondta: a kormány arra törekszik, hogy mindenki egyenlő versenyfeltételekkel és jogi feltételekkel tehesse a dolgát a felsőoktatásban, a nemzeti jogszabályok tiszteletben tartásával. A tárgyalásokra múlt héten kijelölt helyettes államtitkárnak, Altusz Kristófnak is az a dolga, hogy lefolytassa az ehhez szükséges tárgyalásokat – tette hozzá. Remélik, hogy a tárgyalóasztal másik oldalán is ül majd valaki – jegyezte meg.

A miniszter hangsúlyozta: nem csak a CEU-val kell foglalkozni ebben az ügyben, több mint 20 külföldi egyetem van Magyarországon.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 3 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.113.51 IP címről szól hozzá.

 • 3. fiatal birka hozzászólt ekkor: 2017. április 19., szerda, 00:18
 • 2. ottlaktam hozzászólt ekkor: 2017. április 18., kedd, 14:18
  Válaszolok

  gyurcsany 8 évét már elfelejtetted?

 • 1. Vásárhelyi . hozzászólt ekkor: 2017. április 18., kedd, 13:36
  Válaszolok

  KI AKAR ILYEN FAX KORRUPT ,HITELTELEN TOLVAJ BANDÁVAL MÉG A VILÁGON SZÓBAN ÁLLNI .AHOL A DIKTATÚRA VIRÁGZIK ? MÁSRÉSZT PÉNZÉRT ENGEDTÉK BE A TERRORISTÁKAT OROSZORSZÁGBÓL ÉS UKRAJNÁBÓL ,ROGÁNÉK . MIRŐL BESZÉLNEK A FIDESZ-SS-EK ?

Ugrás az oldal tetejére