Szijjártó: a kormány továbbra is nyitott a tárgyalásra a CEU-val

Szijjártó Péter

A magyar kormány továbbra is nyitott tárgyalni a Egyesült Államok szövetségi kormányával és készen áll bármilyen egyeztetésre a Közép-Európai Egyetemmel (CEU) – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tata Consultancy Services sajtótájékoztatóját követően kedden Budapesten.

Hozzátette: a múlt héten Magyarországon járt az amerikai külügyminisztérium egyik helyettes államtitkára, aki azt az álláspontot közvetítette, hogy az Egyesült Államok nem kíván beavatkozni a CEU jövőjét illető tárgyalásokba. Ezt egyelőre magasabb szintről még nem erősítette meg senki – jegyezte meg.

Elmondta: a kormány arra törekszik, hogy mindenki egyenlő versenyfeltételekkel és jogi feltételekkel tehesse a dolgát a felsőoktatásban, a nemzeti jogszabályok tiszteletben tartásával. A tárgyalásokra múlt héten kijelölt helyettes államtitkárnak, Altusz Kristófnak is az a dolga, hogy lefolytassa az ehhez szükséges tárgyalásokat – tette hozzá. Remélik, hogy a tárgyalóasztal másik oldalán is ül majd valaki – jegyezte meg.

A miniszter hangsúlyozta: nem csak a CEU-val kell foglalkozni ebben az ügyben, több mint 20 külföldi egyetem van Magyarországon.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. fiatal birka
  2017. április 19., szerda, 00:18
 • '>
  2. ottlaktam
  2017. április 18., kedd, 14:18
  Válaszolok

  gyurcsany 8 évét már elfelejtetted?

 • '>
  1. Vásárhelyi .
  2017. április 18., kedd, 13:36
  Válaszolok

  KI AKAR ILYEN FAX KORRUPT ,HITELTELEN TOLVAJ BANDÁVAL MÉG A VILÁGON SZÓBAN ÁLLNI .AHOL A DIKTATÚRA VIRÁGZIK ? MÁSRÉSZT PÉNZÉRT ENGEDTÉK BE A TERRORISTÁKAT OROSZORSZÁGBÓL ÉS UKRAJNÁBÓL ,ROGÁNÉK . MIRŐL BESZÉLNEK A FIDESZ-SS-EK ?