Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc, Gémes Sándor (archív)

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze.

Nagy port kavart fel beszámolónk a pénzügyi bizottság szerda reggeli üléséről. Mint ismeretes, a 2016-os évben a tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos nyereséget ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. Ez az adózás utáni eredmény ugyan szebb a hasonló összegű tavalyi veszteségnél, viszont töredéke a 2011-2014 között megszokott évi 13,2-17,1 millió forintos nyereségnek, amely Rácz Attila elődjéhez köthető.

Cikkünkre először Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. vezetője reagált, aki ugyan nem vitatta az általunk leírtakat, viszont a felelősséget Szabó Bálintra hárította, akit „fizetett politikai provokátornak” nevezett, s hazugsággal vádolt. Levelét – (kommentelőink számítása szerint) Szabó Bálint nevének hatodik leírásával – azzal zárta, hogy „csak kárt okozott mind a kereskedőknek, mind a piacnak, amelyért bíróság előtt fog felelni”. Nem okozott meglepetést, hogy megszólított, azaz az elégedetlen bérlőket segítő jogász is azonnal reagálni kívánt a SZEGEDma hírportálon:

cserepes_sor005kf

„Nevetséges az, amit Rácz Attila nyilatkozik. Lassan már az áprilisi hóért is én leszek felelős” – vélekedett Szabó Bálint. Hangsúlyozta, már kinevezésekor tiltakoztak a személye ellen, a kereskedők pedig már Szabó megjelenése előtt aláírásokat gyűjtöttek Rácz intézkedései ellen. „Nemcsak azért, mert pártkatonából, Újhelyi István MSZP-s EP-képviselő titkárából lett cégvezető, hanem mert az első lépésekből látszott, hogy nem alkalmas a feladatra. A kerekedők közül nem kevesen elmentek egyoldalú lépései miatt, vagy azért, mert nem törődött velük, vagy a nagy bérleti díjemeléseket nem tudták kigazdálkodni” – fogalmazta meg véleményét. Emlékeztetett rá, hogy már tavaly megpróbálta bevezetni az áfát Rácz, azonban a NAV végül ezt meghiúsította, mert nem vette figyelembe a vonatkozó törvény előírásait.

Kritizálta azt, hogy mindenki mást hibásnak nevezett Rácz Attila a kialakult helyzetért, egyedül saját magát nem. Kiemelte, többször a sajtót okolja problémáiért, pedig jelentős összeget fizetett a Délmagyarországnak azért, hogy PR-anyagokkal népszerűsítették a piacot, valamint új irányítóját, s még egy sétáló dinoszauruszt is bevetettek. „Egyetlen egy ember felelős a kialakult állapotokért: Rácz Attila, a cég vezetője. Egy jó tanácsot tudok neki adni: távozzon a piac éléről” – zárta szavait Szabó Bálint.

nemet_ferenc02_gsA bizottsági ülés hallgatóságában foglalt helyet Német Ferenc, a szegedi Fidesz elnökségi tagja. Megdöbbentette, hogy ezt a beszámolót kérdés nélkül fogadták el. „Végig azt állították, hogy nincs probléma, most mégis mást mutatnak a számok. Tényszerűen elmondható, hogy a piac igazgatója azért pereskedett, pereskedik, hogy kitegye a bérlőit. A nem önkormányzati vállalkozói szférában teljesen egyértelmű lenne, hogy aki ilyet tesz, az alkalmatlan a feladatai ellátására. Pedig Botka László szakembereket és pályáztatást ígért a cégvezetők esetében, itt azonban mégsem ezt történt” – mutatta be álláspontját a politikus. Szerinte Rácz Attila szakmai hozzáértését jogosan kritizálhatják, mert a fizetős parkolás szolgáltatás elindításával kevesebb vásárló jött be, s a számviteli törvény nem ismeretéből fakadhat az, hogy megpróbálta már 2016-ban az áfát bevezetni. „Ez azért döbbenet, mert az MSZP Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának a tagja volt!” – emelte ki.

„Nyugodtan hivatkozhat még Putyinra és Trumpra is, de a sportból tudjuk, hogy a győztesnek, a sikeresnek nem kell magyarázkodni, az eredmény minősít minden vezetőt” – értékelte Német Ferenc Rácz Attilának a beszámolóban felsorolt érveit.

“A tények makacs dolgok, amivel se Szabó Bálint se Németh Ferenc nem tud vagy nem akar szembe nézni, ezért a nyilvánvaló hazugságokkal nem kívánok foglalkozni. Akik ismerik a helyzetet, megélik a piac mindennapjait tudják, hogy Szabó Bálint eddig minden általa képviselt ügyet elvesztett, csupán egy fizetett politikai bajkeverő. Ez most is jól látszik, mert egy követ fúj a bukott fideszes politikussal. Már a cikk címe is erről árulkodik, ahol Szabó a “Szegedi ellenzék” tagjaként nyilatkozik” – írta válaszközleményében Rácz Attila.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 45 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.145.123.86 IP címről szól hozzá.

 • 25. csíkospólós:):P hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:57
  Válaszolok

  karynthi is járt lipotmezön ezek szerint?
  vagy a pulc utcában?

 • 24. csíkospólós:):P hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:56
  Válaszolok

  np,azért az ipcimed látszik ám….

 • 23. csíkospólós:):P hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:40
  Válaszolok

  nézöpont kérdése h ki a zseni és ki az np
  :)

 • 22. NP hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:32
  Válaszolok

  tikle

  A megroggyant lelki egészségednek is jót tenne, ha el tudnád dönteni, hogy mi okosabbnálammal egy vagy két személy vagyunk-e?
  Vannak erre gyógymódok…..
  Karinthy ezt írta: ” Álmomban két macska voltam és játszottam egymással.” – de ő nem hülye volt, hanem zseni…..

 • 21. csíkospólós:):P hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:31
  Válaszolok

  Tikle,szerintem ezek a rokonai.
  Más nem igen védi.

 • 20. csíkospólós:):P hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:30
  Válaszolok

  ez a rác pont ugy néz ki mint a Cúslág.

 • 19. tikle hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 11:01
  Válaszolok

  okoska, teszek a véleményedre. Nekem te vagy az az arc, akin szétröhögöm magamat, mint ahogy NP.-s hozzászólásaidon is jókat derülök. Amikor feljövök, s a hozzászólások rovatban azt látom, hogy “NP” “okosabbnálam”, becsüllek benneteket. Igazán megdolgoztok a fizetésetekért. Botka betű, vagy szódíj alapján fizet?

 • 18. ottlaktam hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 10:31
  Válaszolok

  jelentös pénzt fizetett a delmagyarnak,na az volt a kidobott pénz.

 • 17. ottlaktam hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 10:29
  Válaszolok

  sztrájkolo kereskedö?az mi?akkor nyit ki amikor akar.

 • 16. utolsonapok234 hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 08:19
  Válaszolok

  a sok cigi majd visszaüt egyszer

 • 15. Botka László hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 07:48
  Válaszolok

  Utálom a szegényeket! És enyi.

 • 14. szamárfül hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 07:35
  Válaszolok

  Rácz elvtárs ugyan azt a forgatókönyvet alkalmazza, mint egykoron Botka. A saját kudarcáért és alkalmatlanságáért mást okol. Nem Szabó Úr az igazgató, hanem Rácz. Minden jel szerint nem lesz MSZP-s luxus lakópark a piacból :)

 • 13. igazmondó hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 07:33
  Válaszolok

  Rácz alkalmatlan, kárt, botrányt, veszteséget okoz és generál.

 • 12. BB hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 06:16
  Válaszolok

  Németh Ferenc, mint “politikus és gazdasági szakember”, hagyjuk már!!!Az eredményt illetően 6,5 M vagy 13 millió egy cég életében semmi különbség éves szinten, bármi apró fűszál mozgat ilyen összeget ilyen mértékben.Nagyon nehéz ezt problémaként felfújni.

 • 11. Igazsag hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 05:35
  Válaszolok

  Nem dinoszauruszra kellett volna költeni a pénzt,a face buk meg ingyenes.

 • 10. Igazsag hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 05:32
  Válaszolok

  7,ókosab1pónál,tévedsz,engem érdekel Tik le véleménye,sőt igazat is ír.veled ellentétben kis őszödi palánta..

 • 9. jozsika hozzászólt ekkor: 2017. április 19., szerda, 23:41
  Válaszolok

  És akkor itt megkérdezném, hogy Német Ferenc politikusnak mekkora szakmai hozzáértése van, ha keveri a jogszabályokat. “Ez azért döbbenet, mert Ő meg a szegedi FIDESZ elnökségi tagja”.

 • 8. jozsika hozzászólt ekkor: 2017. április 19., szerda, 23:17
  Válaszolok

  Német Ferenc, aki a szegedi FIDESZ elnökségi tagja szerint, “a számviteli törvény nem ismeretéből fakadhat az, hogy megpróbálta már 2016-ban az ÁFA-t bevezetni”. Tisztelt NF. Ha Ön nem ismeri a vonatkozó jogszabályokat, akkor inkább maradjon a biztonsági őrös szakmánál, és hagyja az ÁFA-törvényt azokra, akik értenek hozzá. És ne beszéljen zöldségeket, mert nem a számviteli tv. szabályozza az ÁFA-t. Lehet hozzászólni, bérkommentelők.

 • 7. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. április 19., szerda, 21:12
  Válaszolok

  3. tikle
  Megírtad, de a kutya sem kíváncsi a véleményedre! Ráadásul tömény hülyeségeket írogatsz! Vagy ez a feladatod? Disznót megetetni, gombokat nem piszkálni? Mondjuk az eszed és jellemed megvan hozzá! :-)

 • 6. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. április 19., szerda, 21:09
  Válaszolok

  5. Belvárosi
  Újra itt vagy Tágánusz barát?! :-)

Ugrás az oldal tetejére