Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze.

Nagy port kavart fel beszámolónk a pénzügyi bizottság szerda reggeli üléséről. Mint ismeretes, a 2016-os évben a tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos nyereséget ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. Ez az adózás utáni eredmény ugyan szebb a hasonló összegű tavalyi veszteségnél, viszont töredéke a 2011-2014 között megszokott évi 13,2-17,1 millió forintos nyereségnek, amely Rácz Attila elődjéhez köthető.

Cikkünkre először Rácz Attila, a Cserepes sori Piac Kft. vezetője reagált, aki ugyan nem vitatta az általunk leírtakat, viszont a felelősséget Szabó Bálintra hárította, akit „fizetett politikai provokátornak” nevezett, s hazugsággal vádolt. Levelét – (kommentelőink számítása szerint) Szabó Bálint nevének hatodik leírásával – azzal zárta, hogy „csak kárt okozott mind a kereskedőknek, mind a piacnak, amelyért bíróság előtt fog felelni”. Nem okozott meglepetést, hogy megszólított, azaz az elégedetlen bérlőket segítő jogász is azonnal reagálni kívánt a SZEGEDma hírportálon:

cserepes_sor005kf

„Nevetséges az, amit Rácz Attila nyilatkozik. Lassan már az áprilisi hóért is én leszek felelős” – vélekedett Szabó Bálint. Hangsúlyozta, már kinevezésekor tiltakoztak a személye ellen, a kereskedők pedig már Szabó megjelenése előtt aláírásokat gyűjtöttek Rácz intézkedései ellen. „Nemcsak azért, mert pártkatonából, Újhelyi István MSZP-s EP-képviselő titkárából lett cégvezető, hanem mert az első lépésekből látszott, hogy nem alkalmas a feladatra. A kerekedők közül nem kevesen elmentek egyoldalú lépései miatt, vagy azért, mert nem törődött velük, vagy a nagy bérleti díjemeléseket nem tudták kigazdálkodni” – fogalmazta meg véleményét. Emlékeztetett rá, hogy már tavaly megpróbálta bevezetni az áfát Rácz, azonban a NAV végül ezt meghiúsította, mert nem vette figyelembe a vonatkozó törvény előírásait.

Kritizálta azt, hogy mindenki mást hibásnak nevezett Rácz Attila a kialakult helyzetért, egyedül saját magát nem. Kiemelte, többször a sajtót okolja problémáiért, pedig jelentős összeget fizetett a Délmagyarországnak azért, hogy PR-anyagokkal népszerűsítették a piacot, valamint új irányítóját, s még egy sétáló dinoszauruszt is bevetettek. „Egyetlen egy ember felelős a kialakult állapotokért: Rácz Attila, a cég vezetője. Egy jó tanácsot tudok neki adni: távozzon a piac éléről” – zárta szavait Szabó Bálint.

nemet_ferenc02_gsA bizottsági ülés hallgatóságában foglalt helyet Német Ferenc, a szegedi Fidesz elnökségi tagja. Megdöbbentette, hogy ezt a beszámolót kérdés nélkül fogadták el. „Végig azt állították, hogy nincs probléma, most mégis mást mutatnak a számok. Tényszerűen elmondható, hogy a piac igazgatója azért pereskedett, pereskedik, hogy kitegye a bérlőit. A nem önkormányzati vállalkozói szférában teljesen egyértelmű lenne, hogy aki ilyet tesz, az alkalmatlan a feladatai ellátására. Pedig Botka László szakembereket és pályáztatást ígért a cégvezetők esetében, itt azonban mégsem ezt történt” – mutatta be álláspontját a politikus. Szerinte Rácz Attila szakmai hozzáértését jogosan kritizálhatják, mert a fizetős parkolás szolgáltatás elindításával kevesebb vásárló jött be, s a számviteli törvény nem ismeretéből fakadhat az, hogy megpróbálta már 2016-ban az áfát bevezetni. „Ez azért döbbenet, mert az MSZP Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának a tagja volt!” – emelte ki.

„Nyugodtan hivatkozhat még Putyinra és Trumpra is, de a sportból tudjuk, hogy a győztesnek, a sikeresnek nem kell magyarázkodni, az eredmény minősít minden vezetőt” – értékelte Német Ferenc Rácz Attilának a beszámolóban felsorolt érveit.

“A tények makacs dolgok, amivel se Szabó Bálint se Németh Ferenc nem tud vagy nem akar szembe nézni, ezért a nyilvánvaló hazugságokkal nem kívánok foglalkozni. Akik ismerik a helyzetet, megélik a piac mindennapjait tudják, hogy Szabó Bálint eddig minden általa képviselt ügyet elvesztett, csupán egy fizetett politikai bajkeverő. Ez most is jól látszik, mert egy követ fúj a bukott fideszes politikussal. Már a cikk címe is erről árulkodik, ahol Szabó a “Szegedi ellenzék” tagjaként nyilatkozik” – írta válaszközleményében Rácz Attila.

45 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  40. okosabb mint NP
  2017. április 20., csütörtök, 22:13
  Válaszolok

  36. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 21:31
  tikle
  37. NP hozzászólt ekkor: 2017. április 20., csütörtök, 21:40
  tikle
  “Szóval egy személy vagy kettő?” Az aki rárajtolt megint ugyanarra a személyre pár percen belül?

 • '>
  39. tikle
  2017. április 20., csütörtök, 22:04
  Válaszolok

  NP. számomra több ismeretlen terület van. Veled, vagy veletek ellentében, mindenhez nem érthetek. Többek között a kihalófélben lévő állatfajok természetrajza, amibe te is beletartozol, nekem rejtélyes terület. 🙂

 • '>
  38. igazából
  2017. április 20., csütörtök, 21:58
  Válaszolok

  Ez az “okoskodó figura” meg az “np figura” gyanús ahogy együtt mozognak.

 • '>
  37. NP
  2017. április 20., csütörtök, 21:40
  Válaszolok

  tikle

  Szóval egy személy vagy kettő?
  Mert két mondaton belül két különböző állítást tettél.
  Esetleg a személyes névmások jelentenek számodra ismeretlen területet?

 • '>
  36. okosabbnálam
  2017. április 20., csütörtök, 21:31
  Válaszolok

  34. tikle

  Én szeretném, ha rád állna fel! Például az úthenger. Úgysem láttam még fideSS-troll matricát! 🙂

 • '>
  35. okosabbnálam
  2017. április 20., csütörtök, 21:29
  Válaszolok

  32. Jani
  Igen tudnék, de neked nem mondok (sőt, más egyszer használatos nevűeknek sem), olvasd el magad! Vagy csak írni tudsz? 🙂

  Apró betűs rész: Az egyszer használatos nem szó szerint értendő, tehát ha te most éppen kettőször használtad ezt a nevet hirtelen, azután süllyesztőbe kerül, mint az itt lévő fideSS-trollok jelentős részénél, az egyszer használatosnak minősül.

 • '>
  34. tikle
  2017. április 20., csütörtök, 21:07
  Válaszolok

  okoska, nekem rád áll fel. De, nem az, amit szeretnél. 🙂

 • '>
  33. Jani
  2017. április 20., csütörtök, 19:57
  Válaszolok

  27. tikle,28. csíkospólós:):P
  Lehet ők is kaptak botkától egy 25 millás luxuskocsit 😀

 • '>
  32. Jani
  2017. április 20., csütörtök, 19:54
  Válaszolok

  30. okosabbnálam
  A felsoroltak közül tudnál egyre is példát mondani?

 • '>
  31. Igazsag
  2017. április 20., csütörtök, 15:36
  Válaszolok

  Listázás?bottoskádnak is van listája,hisz csak a rá szavazóknak küld reklámokat…..

 • '>
  30. okosabbnálam
  2017. április 20., csütörtök, 14:53
  Válaszolok

  28.tikle
  Ez már beteges fideSS szindróma, a nyomozás mások után, listázás, sunyi megfigyelés, emberek követése titokban, nektek erre áll fel? (vagy már erre se?) Soha jobbat! 🙂

 • '>
  29. csíkospólós:):P
  2017. április 20., csütörtök, 14:32
  Válaszolok

  “Mennyit fizet nektek Botka, ”
  SEMMIT,LÁTHATTUK EZT A cSEREPESSORI NAGYFÜLÜ ESETÉNÉL,AKINEK KÉZFOGÁSSAL KÖSZÖNTE MEG A KAMPANYMUNKÁJÁT.

 • '>
  28. tikle
  2017. április 20., csütörtök, 13:22
  Válaszolok

  Np. egyszer már lebuktatok, amikor egyikőtöknek írtam, s hirtelen a másik felelt rá. Ja, rövid az emlékezetetek. Akkor nem tiltakoztatok, hogy “sziámi ikrek” vagytok. Ja, most a fizetésete(d)ket sem cáfoljátok. Mennyit fizet nektek Botka, elárulnád? 🙂

 • '>
  2017. április 20., csütörtök, 12:04
  Válaszolok

  np?
  ” Álmomban két kutya voltam és játszottam egymással.”
  np,dinoszaurusz nem voltál?

 • '>
  2017. április 20., csütörtök, 12:03
  Válaszolok

  Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott np es barátja ,az okossabsenkinél i_SS_
  🙂

 • '>
  2017. április 20., csütörtök, 11:57
  Válaszolok

  karynthi is járt lipotmezön ezek szerint?
  vagy a pulc utcában?

 • '>
  2017. április 20., csütörtök, 11:56
  Válaszolok

  np,azért az ipcimed látszik ám….

 • '>
  2017. április 20., csütörtök, 11:40
  Válaszolok

  nézöpont kérdése h ki a zseni és ki az np
  🙂

 • '>
  22. NP
  2017. április 20., csütörtök, 11:32
  Válaszolok

  tikle

  A megroggyant lelki egészségednek is jót tenne, ha el tudnád dönteni, hogy mi okosabbnálammal egy vagy két személy vagyunk-e?
  Vannak erre gyógymódok…..
  Karinthy ezt írta: ” Álmomban két macska voltam és játszottam egymással.” – de ő nem hülye volt, hanem zseni…..

 • '>
  2017. április 20., csütörtök, 11:31
  Válaszolok

  Tikle,szerintem ezek a rokonai.
  Más nem igen védi.