Squash: országos bajnokságot rendeznek Szegeden

2017. április 20., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Vidux Tisza Squash SE

HajnalCsokasi

A Squash Club Szabadidőközpontban rendezik meg április 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap Szegeden a 2017-es HungaroSun XXIX. egyéni országos squashbajnokságot. A férfiaknál 32-es, a nőknél 16-os főtáblán küzdenek az érmekért a játékosok. A program mindkét nap 10 órakor indul, az elődöntők, a bronzmeccsek és a döntők vasárnap lesznek.

A tavalyi férfi fináléban a legutóbbi 13 bajnokságot megnyerő Krajcsák Márk Farkas Balázst győzte le, míg a nőknél szegedi házidöntőt rendeztek: Hajnal Helga nyert Csókási Gabriella előtt. Mindkét nemnél elképzelhető idén is ez a párosítás.

A női mezőnyben Hajnal és Csókási mellett Laskai Vanda és Harmath Eszter képviseli a szegedi Vidux Tisza Squash SE-t, a férfiaknál Farkas Balázs, Sebők Benedek, Vas Máté, Hoffmann Péter, Kiss Dániel, Takács Bence és Takács Benedek jutott a főtáblára a Viduxból, a szintén szegedi Marostő SE-t pedig Kohlrusz Balázs képviseli.

Az országos bajnokság honlapján további információk is elérhetők a versenyről, a férfiak ágrajza itt található, a nők ágrajza pedig itt érhető el. Mindkettő folyamatosan frissül majd az eredményekkel az ob ideje alatt.

Hajnal Helga (Vidux Tisza Squash SE), női címvédő, ötszörös bajnok: “A tavalyi versenytől eltérően most több időm volt készülni, hónapok óta rendszeresen edzek, az utóbbi hetekben pedig kondizni is elkezdtem. Szeretném megvédeni a címemet, de az elsődleges cél ugyanaz, mint tavaly: hogy érezzem jól magam, élvezzem a játékot.”

Csókási Gabriella (Vidux Tisza Squash SE), tavalyi ezüstérmes, 2015-ös bajnok: “Jobb formában érzem magam, mint tavaly: akkor kevesebb időm volt felkészülni, most viszont hamarabb elkezdtem. Edzőhöz nem járok, inkább kardiózom, és többet játszom. Nagyon feldob, hogy ismét a Squash Club Szabadidőközpontban lesz az esemény: már jelezték a drukkereim, hogy kijönnek megnézni, és kiszurkolják az aranyat.”

Farkas Balázs (Vidux Tisza Squash SE, Squashberek Sportegyesület), tavalyi ezüstérmes: “A tavalyi országos bajnoksághoz képest idén szeretnék még jobban teljesíteni. Az a cél, hogy legyőzzem Krajcsák Márkot, de ha nem sikerül, az sem tragédia. A tatabányai klub tíz éves korom óta az életem része, de imádom a szegedieket is, a srácokkal jó közösséget alkotunk – fogalmazott Farkas, aki a tatabányai Squashberek Sportegyesület sportolója, ám az idei csapatbajnokságban a Vidux Tisza Squash SE-vel szerzett ezüstérmet.”

Takács Benedek (Vidux Tisza Squash SE), aki 14 évesen a férfi főtábla legfiatalabb tagja: “Nem számítottam rá, hogy sikerül a kvalifikáció, éppen ezért nagyon örültem neki. Ilyen fiatalon nem sokan jutnak el a főtábláig, szóval szeretném megbecsülni a lehetőséget. Klubtársam, Sebők Beni ellen kezdek, ott nincs esélyem győzni, utána viszont az alsó ágon szeretnék én is meccset nyerni.”

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.174.48 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére