Elhunyt Szurdi Zsolt, a Gőzerő alapítója

dijatado01_gs

„A Szeged Városi Rock Klub, valamint a Gőzerő zenekar alapítója, mindannyiunk „Papája”, Szurdi Zsolt barátunk a nagyon nagy betegségével való küzdelemben sajnos nem tudott győzedelmeskedni” – írja a klub közösségi oldalán.

A tavaly Szeged Kultúrájáért Díjjal kitüntetett Szurdi Zsolt hosszan tartó betegség után elhunyt – tudatta a Szeged Városi Rock Klub közösségi oldalán.

„Szurdi Zsolt barátunk a nagyon nagy betegségével való küzdelemben sajnos nem tudott győzedelmeskedni. Testvére tájékoztatása szerint ma hajnali öt órakor megszabadulva szenvedéseitől végleg itt hagyott minket, és eltávozott az élők sorából. Bár tudtuk, hogy mindez be fog következni, mégis mély megrázkódtatással vesszük tudomásul, mert egy igazán jó emberrel lett szegényebb a világ. Zsolt, aki életre hívta ezt a Klubot, megannyi ember barátja, patrónusa, néhány nappal ezelőtt még felhívott engem és utolsó üzenetként azt mondta, hogy szeret mindenkit, vigyázzunk magunkra és egymásra is, követve ezzel azt a világot, melyet egyszer mindannyiunk köré megálmodott… Büszke vagyok és büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhattunk Veled! Mostanra túl vagy már a szörnyű napok terhén, remélem, hogy azzal a békés és szelíd lelkülettel tekintesz vissza eltelt életedre, amit a betegeskedésed kezdetén említettél… Akkor azt mondtad, hogy számot vetettél az elmúlás lehetőségével is, úgy érzed szép és teljes életed volt, sok nagyszerű emberrel hozott össze a sors, ennek tudatában jöjjön bármi, aminek jönnie kell… Én azt gondolom, hogy ez a mondat sokunk számára egy élet mottója is lehet. E gondolat kísérje további útjára mindazokat, akik szerették Őt, talán egy cseppnyi vigaszt nyújtva abban a mélységes fájdalomban, amit most érez” – búcsúzott Vadász János barátjától a klub facebookos oldalán.

Amikor 15 éves volt a Szeged Városi Rock Klub, egy dokumentumfilm is bemutatta a kultikus helyet:

A Szeged Városi Rock Klub – alapítója előtt tisztelegve – nyitva tartásában szünetet tart, tehát a Klub kegyeleti okokból az elkövetkezendő időszakban zárva lesz. Szurdi Zsolttal készült korábbi interjúinkat elolvashatják ITT és ITT.

2016-ban, a Szeged Kultúrájáért Díj átvételekor az Él a vidék stábja is készített vele anyagot, amelyben arról is mesélt az ország első rock klubját alapító Zsolt, hogy miként is kezdett el muzsikálni.

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. SP
  2017. április 15., szombat, 07:39
  Válaszolok

  Részvétem a Szurdi és a M.. családnak.

 • '>
  4. ottlaktam
  2017. április 15., szombat, 05:27
  Válaszolok

  nem a szeged táncegyüttesben táncolt?

 • '>
  3. ottlaktam
  2017. április 15., szombat, 03:20
  Válaszolok

  15 millio Magyar fantasztikus ember van…..Erdélyben,a Felvidéken,Vajdaságban,Örvidéken….

 • '>
  2. Örök(öreg)rock
  2017. április 14., péntek, 14:47
  Válaszolok

  Húsvét nagypéntek hajnalban, egy fantasztikus ember távozott közülünk.
  Legyen Neki könnyű a föld, nyugodjon békében!
  Őszinte részvétem minden hozzátartozójànak!

 • '>
  1. uborkafa
  2017. április 14., péntek, 13:07
  Válaszolok

  Nyugodj békében!