Ebben a parlamenti ciklusban már nem lesz népszavazás

2017. április 21., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: MTI

Gulyás Gergely

Csak a 2018-as országgyűlési választások után tarthatnak már referendumot – nyilatkozta a Magyar Időknek Gulyás Gergely, Fidesz frakcióvezető-helyettese.

gy most benyújtandó népszavazási kérdés csak egészen extrém esetben juthatna el a voksolásig a következő országgyűlési választást megelőzően – közölte a politikusra hivatkozva a Magyar Idők. Az alkotmányos rendszer nem tenné lehetővé népszavazás lefolytatását, főként annak tekintetében, hogy a parlamenti választást megelőző és követő 41 napon belüli időpontra nem tűzhető ki országos népszavazás.

Hiába ostromolják a Nemzeti Választási Bizottságot kezdeményezések sokaságával, formai vagy törvényességi okokra hivatkozva, egyetlenegy kérdést sem hitelesített a testület (április 18-ig hatvan országos népszavazási kezdeményezést nyújtottak be olyan témakörökben, mint például a CEU, Paks II vagy a kormányfői poszt betölthetőségének korlátozása).

A cikk szerint a népszavazás intézményével kapcsolatos problémák orvoslására a jövő évi országgyűlési választás előtti kevesebb mint egy év nem a legalkalmasabb idő, így a következő parlamentre hárul ezen kérdések megvitatása.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.46.194 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére