Botka: Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság

2017. április 30., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor (archív)

kozeleti_kavehaz_botka37_gs

Az igazságtalanság a legnagyobb baja Magyarországnak, igazságot kell tenni, a gazdagoknak fizetniük kell – hangoztatta az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap Orosházán.

Botka László az orosházi agrárszocialista megmozdulás 126. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen azt mondta: az igazságtalanság a munkahelyeken, az oktatásban, az egészségügyben, az otthonteremtési és a családtámogatási rendszerben, valamint az egykulcsos adóban is megmutatkozik.

Nincs munkásérdek-védelem, elvették a sztrájkjogot, nincs tanszabadság; egy gyermek sorsa már a születésekor eldől; a lepusztult közkórházakban lassan orvos sincs; hét év alatt nem emelték a családi pótlékot; az egykulcsos személyi jövedelemadó és az otthonteremtési támogatás pedig csak a gazdagoknak kedvez – sorolta kifogásait az ellenzéki politikus. “Ebből elég volt, tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok!” – szólított fel.

Kitért arra, hogy május 1-je az európai uniós csatlakozás évfordulója is. A magyarok 87 százaléka támogatta a népszavazáson a csatlakozást, “amit Orbán Viktor most szintén veszélyeztet” – mondta.

Molnár Gyula pártelnök arról beszélt: az utóbbi időben kialakult kormányellenes tüntetések azt jelzik, hogy a régóta meglévő elégedetlenségnek már van tömege, a budapesti tüntetések bátorságát szavazattá, kormányváltó többséggé kell szervezni.

Szerinte “a hatalom ma fél az emberektől”, a Magyar Nemzeti Bank elnöke “magánhadsereget finanszíroz”, a parlament elnöke pedig az Országgyűlési Őrséget “rakétavetőkkel szerelte fel”. “Kik ellen akarják ezt használni?” – kérdezte.

Orosházán 1891. május 1-jén az alacsony mezőgazdasági munkabérek, a nagybirtok szorítása ellen tüntető paraszti tömegbe lőttek a kivezényelt katonák és csendőrök. A véres május 1-je alkalmából állított emlékműnél koszorúzott Hiller István, Gőgös Zoltán, Tóth Bertalan és Harangozó Gábor szocialista politikus is. Ezt követően a teret és az utcarészt megtöltő emlékezők fáklyákkal vonultak a piactérig.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 26 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.80.41.172 IP címről szól hozzá.

 • 26. Bobettor hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 16:53
  Válaszolok

  Ez egy Orient Oyster óra:

  Orient CER1P004B0

  A Fidesz ennyire hülye, vagy magából indul ki?

 • 25. cinikus hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 16:11
  Válaszolok

  Tessék, itt a következő lehetőség, amin tovább tudtok csámcsogni: :D
  http://www.origo.hu/itthon/20170501-ripost-sokmillios-luxusorak-szerelmese-botka.html

 • 24. Nagy Pofájú NP hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 14:34
  Válaszolok

  A rákosista, kádárista luxus Botka beszél most szovjet tankokról? (ATV)

 • 23. Nagy Pofájú NP hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 14:29
  Válaszolok

  20. “majálisoznak itt körülöttem”
  Botka hétköznap, munkaidőben sem Szegeden kampányol, a Munka ünnepét pedig a vágyott új otthonában, a fővárosban ünnepli.
  Nagy Pofájú okoskodó te is a pesti majálison vagy?

 • 22. hálapénz hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 14:06
  Válaszolok

  19. “ha a Botka felesége mint nem kellően megfizetett állami egészségügyi alkalmazott ”
  Gyógyszergyári alvállalkozóként kereshet sok pénzt. Ha bejön a “nagyszülők által felíratott ingyengyógyszert mindenkinek” szocialista program 2018-tól, akkor lesz még sikerdíj is.

 • 21. Magamnak mondom hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 13:06
  Válaszolok

  17.!

  Vajon, miért is tartja magát az a mondás (a többséget jelentő “átlag”-emberek között): ” a régi rendszer sokkal igazságosabb volt, mint a mostani!”

 • 20. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 11:27
  Válaszolok

  Úgy látom az ép eszűek majálisoznak itt körülöttem, a hülyéket meg otthon hagyták! Majd iszunk helyettetek sört! :-)

 • 19. Megmondom nekik hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 11:25
  Válaszolok

  Egyik hazugság a Botkától:
  “Felesége sokkal többet keres mint ő”!
  Nos, az MSZP és benne a Botka azt mondja, hogy az egészségügyben dolgozók nincsenek tisztességesen megfizetve.
  Nos, a Botka felesége a szegedi tüdő gondozó vezető főorvosa sincs tisztességgel megfizetve mint állami alkalmazott vezető főorvos?
  Abban az esetben ha a Botka felesége mint nem kellően megfizetett állami egészségügyi alkalmazott nincs tisztesen megfizetve, akkor miből keres többet mint a Botka?
  Paraszolvenciából, ami el van titkolva adózás során?
  Magánrendelőben a rendelését felkereső betegtől elkért, és azok után nem, vagy részben adózott magánrendelési vizit-díjból?
  Mindezek után beszél a Botka igazságosságról.

 • 18. SP hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 11:24
  Válaszolok

  Közhely: Tanácselnöki színvonal: “Az igazságtalanság a legnagyobb baja Magyarországnak, igazságot kell tenni,..

  “Butuska szépségkirálylány jelöltek szoktak hasonlókat gagyogni a világbékéről.

  Az igazság odaát van! Nem az MSZMP-ben.

 • 17. Megmondom nekik hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 11:12
  Válaszolok

  Magyarország legnagyobb problémája az állampártból, az MSZMP – ből, alakult utód párt az MSZP!
  1989 őszén a pufajkás, később miniszterelnök és tsa. – i pont Szeged városában alakították meg ezt az utódpártot, telis tele volt MSZMP -s vezérekkel, besúgókkal, párttitkárokkal, kommunista élet – halál “urakkal”!
  Jó példa az utóbbira Lendvai Ildikó a kultusz diktátor KB titkár Aczél elvtárs közvetlen belső munkatársa, majd egyik osztályának a vezetője! De mondhatni lehetne a Kovács Lászlót is, a magyar kommunista külpolitika egyik emblematikus, meghatározó alakját is, no meg a volt sok megyei és nagyvárosi párt fő-funkcionáriust, például a Gőgös elvtársukat!
  A mostani probléma, az, hogy pont ezek beszélnek igazságosságról, az az utódpárt amelyik 2010 előtti években végighazudta a kormányzási időszakukat!
  Az is probléma, hogy ennek egyik szószólója az a szegedi polgármester, aki többek közt a bemutatót tart arról, hogy miként is működik Szeged városában az új kommunista elnyomás, az új kommunista diktatúra, és ezt még ezt ez az alak úgy is reklámozza, hogy ez a “szegedi modell” ami az országra várna hatalomra kerülése és miniszterelnökösködése esetén!
  Az is említendő gond, hogy újra ezek a vörös alakok szándékozzák megmondani, meghatározni, hogy a tisztességesen, becsületesen dolgozó magyar emberek mikén, mennyiből éljenek meg, élhessenek meg, és ezt teszik akkor amikor ők több tíz milliókat érő vagy még ettől nagyobb összegű vagyonokat harácsoltak össze, sok esetben bizonytalan forrásokból.
  Ilyen a szegedi polgármesternek mondott, igazából tanácselnök elvtárs is, akinek szintén – összességében ingatlanban, ingóságban, szegedi luxus kastély, mátrai luxus üdülő, fővárosi két luxus lakás, és igen jelentős banki betétben és otthoni kp. – n száz milliót is meghaladó vagyona van saját bevallásai alapján. A felsoroltak után még nem is beszéltünk felesége által használt, tulajdonukban lévő amerikai luxus terepjáróról, ami minden bizonnyal feledékenységből maradt ki a vagyonbevallásából. Mint az is lemaradt a bevallásokból, hogy mi is a forrása a hatalmas vagyonának, egyáltalán a források adózott pénzből származnak e!
  Azt már nem hajlandó a miniszterelnök önjelölt szegedi “első ember” elmondani, hogy miből is tellett neki erre a hatalmas vagyonra, amit egy becssültesen dolgozó kétkezi munkás ember egy becsülettel ledolgozott élet során, 45 – 50 évi munkában eltöltött idő után sem tud magának megteremteni.
  A legfőbb probléma az, hogy 1990 évben az első szabad választások után megalakult új parlament nem hozta meg azt a törvényt, ami szerint az 1989 év végéig az országot elnyomó, felette uralkodó, magát szocialista munkáspártnak mondó MSZMP volt vezetői, megyei szintig lebontva semmilyen politikai tevékenységet nem folytathatnak, politikai pártot nem alakíthatnak, állami tisztséget nem tölthetnek be, országos vezetők nem lehetnek, ogy., megyei és városi képviselőnek, vezetőnek nem választhatók meg legalább 1990 évtől, a tiltó törvény hatálybalépésétől számítva 25 évig!
  Mindenesetre, nagyon visszataszító dolog, hogy az MSZP tart kiselőadásokat az igazságosságról!
  Ez sem hangzik őszintén a szájukból!

 • 16. uniformis hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 09:34
  Válaszolok

  okoskodó remete! A csíkospóló egyenruha. Nektek is volt a munkásőrségnél.

 • 15. valódi balos hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 09:27
  Válaszolok

  A Munkáspárt 45%-kal adóztatná az újgazdagokat és ezt kiterjesztené Botkára is.
  “Nem a jövedelmet kell megadóztatni, hanem azokat a vagyonokat, amelyek már vannak. A Botka úr vagyonát is meg kellene adóztatni, és akkor lehet igazságossá tenni a követelést. Félrevezetőek, félrebeszélnek. Ők nem akarják…, ők a Fidesz körüli vagyonosokat akarják esetleg megadóztatni, de nem gondolnak az MSZP, SZDSZ, meg az összes szocliberális társaság vagyonosaira.”

 • 14. egyenlőség hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 09:19
  Válaszolok

  B. L: “nem emelték a családi pótlékot, az egykulcsos személyi jövedelemadó …”
  A családi adókedvezmény növelése (3 gyerek) és az egykulcsos adó (36% helyett 15% SZJA) mennyivel több pénzt hagy Botka és Botkáné zsebében? Botka állítása szerint a felesége jóval többet keres mint ő.

 • 13. lme_az_lgazsag hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 09:11
  Válaszolok

  “4. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 08:53Képet nem sikerült szerezni, úgy látom! Nem tán túl sokan voltak, ”
  30 -AN SZOKTAK LENNI KB,ORSZÁGOS KÖRÚTJÁN
  :)
  MINDIG UGYANAZOK,NÉZD MEG A NYIRBÁTORI FOTOKAT.
  :P

 • 12. lme_az_lgazsag hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 09:04
  Válaszolok

  RÁADÁSUL MÉG VIZITDIJAT IS AKARTATOK SZEDNI,3 HELYRE KÜLDÖZGETTÉTEK VOLNA A BETEGET,AZ 3X300
  9OO
  FT
  LETT VOLNA

 • 11. lme_az_lgazsag hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 09:03
  Válaszolok

  \"a lepusztult közkórházakban lassan orvos sincs;\"
  EZ A TI IDÖTÖKBEN(8ÉVIG)
  ,hORDÁGY áGNES IDEJÉN IS IGY VOLT
  MÁR TI SE ADTATOK RENDES FIZETÉST NEKIK

 • 10. lme_az_lgazsag hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 08:59
  Válaszolok

  ” A magyarok 87 százaléka támogatta a népszavazáson a csatlakozást,”
  EZ HAZUGSÁG,A LAKOSSÁG ALIG 30 %-A MENT EL SZAVAZNI
  A KÖRNYÉKEMEN SENKI SE

 • 9. lme_az_lgazsag hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 08:57
  Válaszolok

  “Nincs munkásérdek-védelem, elvették a sztrájkjogot,”
  NINCSENEK TERMELŐ MUNKAHELYEK SZEGEDEN-KEZDJÜK ITT.
  AMIOTA szocci A pm.

 • 8. lme_az_lgazsag hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 08:54
  Válaszolok

  jo a foto:)
  ugy néz ki mint egy bányarém
  férfiban
  :)

 • 7. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 1., hétfő, 08:53
  Válaszolok

  Képet nem sikerült szerezni, úgy látom! Nem tán túl sokan voltak, és nem volt a fotósnak megfelelő nagylátószögű obija? :-)

Ugrás az oldal tetejére