Botka: Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság

kozeleti_kavehaz_botka37_gs

Az igazságtalanság a legnagyobb baja Magyarországnak, igazságot kell tenni, a gazdagoknak fizetniük kell – hangoztatta az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap Orosházán.

Botka László az orosházi agrárszocialista megmozdulás 126. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen azt mondta: az igazságtalanság a munkahelyeken, az oktatásban, az egészségügyben, az otthonteremtési és a családtámogatási rendszerben, valamint az egykulcsos adóban is megmutatkozik.

Nincs munkásérdek-védelem, elvették a sztrájkjogot, nincs tanszabadság; egy gyermek sorsa már a születésekor eldől; a lepusztult közkórházakban lassan orvos sincs; hét év alatt nem emelték a családi pótlékot; az egykulcsos személyi jövedelemadó és az otthonteremtési támogatás pedig csak a gazdagoknak kedvez – sorolta kifogásait az ellenzéki politikus. “Ebből elég volt, tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok!” – szólított fel.

Kitért arra, hogy május 1-je az európai uniós csatlakozás évfordulója is. A magyarok 87 százaléka támogatta a népszavazáson a csatlakozást, “amit Orbán Viktor most szintén veszélyeztet” – mondta.

Molnár Gyula pártelnök arról beszélt: az utóbbi időben kialakult kormányellenes tüntetések azt jelzik, hogy a régóta meglévő elégedetlenségnek már van tömege, a budapesti tüntetések bátorságát szavazattá, kormányváltó többséggé kell szervezni.

Szerinte “a hatalom ma fél az emberektől”, a Magyar Nemzeti Bank elnöke “magánhadsereget finanszíroz”, a parlament elnöke pedig az Országgyűlési Őrséget “rakétavetőkkel szerelte fel”. “Kik ellen akarják ezt használni?” – kérdezte.

Orosházán 1891. május 1-jén az alacsony mezőgazdasági munkabérek, a nagybirtok szorítása ellen tüntető paraszti tömegbe lőttek a kivezényelt katonák és csendőrök. A véres május 1-je alkalmából állított emlékműnél koszorúzott Hiller István, Gőgös Zoltán, Tóth Bertalan és Harangozó Gábor szocialista politikus is. Ezt követően a teret és az utcarészt megtöltő emlékezők fáklyákkal vonultak a piactérig.

26 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  26. Bobettor
  2017. május 1., hétfő, 16:53
  Válaszolok

  Ez egy Orient Oyster óra:

  Orient CER1P004B0

  A Fidesz ennyire hülye, vagy magából indul ki?

 • '>
  25. cinikus
  2017. május 1., hétfő, 16:11
  Válaszolok

  Tessék, itt a következő lehetőség, amin tovább tudtok csámcsogni: 😀
  http://www.origo.hu/itthon/20170501-ripost-sokmillios-luxusorak-szerelmese-botka.html

 • '>
  24. Nagy Pofájú NP
  2017. május 1., hétfő, 14:34
  Válaszolok

  A rákosista, kádárista luxus Botka beszél most szovjet tankokról? (ATV)

 • '>
  23. Nagy Pofájú NP
  2017. május 1., hétfő, 14:29
  Válaszolok

  20. “majálisoznak itt körülöttem”
  Botka hétköznap, munkaidőben sem Szegeden kampányol, a Munka ünnepét pedig a vágyott új otthonában, a fővárosban ünnepli.
  Nagy Pofájú okoskodó te is a pesti majálison vagy?

 • '>
  22. hálapénz
  2017. május 1., hétfő, 14:06
  Válaszolok

  19. “ha a Botka felesége mint nem kellően megfizetett állami egészségügyi alkalmazott ”
  Gyógyszergyári alvállalkozóként kereshet sok pénzt. Ha bejön a “nagyszülők által felíratott ingyengyógyszert mindenkinek” szocialista program 2018-tól, akkor lesz még sikerdíj is.

 • '>
  21. Magamnak mondom
  2017. május 1., hétfő, 13:06
  Válaszolok

  17.!

  Vajon, miért is tartja magát az a mondás (a többséget jelentő “átlag”-emberek között): ” a régi rendszer sokkal igazságosabb volt, mint a mostani!”