Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására

ikv_szemetszedes003kf

Több tízmillió forintos költséget jelent az IKV SZINT üzletágának az illegális szemétlerakás. Azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a központi segítségkérése helyett a kisebb problémákat önerőből oldják meg.

A Föld napja alkalmából az IKV egy Mérey utcai tömbházi udvarba hirdetett szemétszedési akciót.

„Az IKV 20-25 munkatársa vesz részt a munkában: vezető beosztásúak, irodisták, fizikai dolgozók” – mondta Hegedűs János, az IKV Szegedi Intézmény Takarító (SZINT) Üzletág vezetője. Lakossági kérésre jöttek, rengeteg panasz érkezett ugyanis az illegális szemétlerakás miatt. Nem ez az egyetlen probléma a területen, a sajtótájékoztató első másodperceiben a médiumok munkatársait egy kisteherautó „rebbentette szét”. Néhány perccel korábban szólították fel a sofőrt, hogy hagyja el az udvart, mert nem parkolhat ott engedély hiányában.

Az udvar száz százalékban önkormányzati tulajdonú, valamivel több, mint 300 ezer négyzetméternyi hasonló területet gondoz az IKV. Jelentős problémának nevezte a szakember, hogy az üres telkeket sokan szemétlerakónak használják, ez a város több pontján előfordul a Cserepes sortól a kiskundorozsmai Búza utcáig. Felszámolásuk, rendben tartásuk évente több tízmillió forintba kerül.

Lépésükkel most arra szeretnék biztatni a lakóközösségeket, hogy akár önerőből is szervezzenek hasonló akciókat. Hegedűs szerint a belvárosi udvar problémája fél nap alatt megoldható, ezt összekötve egy pörköltfőzéssel még közösségépítő programnak is kiváló lehet.

A gyakran egymást sem ismerő nagyobb IKV-s tömbökben élőket is közelebb hoznák egymáshoz. Ezért hamarosan a Temesvári körúti 17 emeletes házban és a Székely sori garzonlakásos házban közösségi napot tartanak.

Gyermekrajzpályázatot is hirdet az IKV SZINT. A lurkóknak lakókörnyezetük tisztaságát kell bemutatni, a legjobb munkákat díjazzák.

14 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  14. okosabbnálam
  2017. április 22., szombat, 09:26
  Válaszolok

  13. okosodó np
  “10. Okoskodó. Látom tettél róla, hogy újból, ideiglenesen, te urald a lap jobb szélét. Az nem tetszik neked, hogy a veled egy szinten írogató csíkospólós elveszi tőled a pozíciódat? Ugyanúgy teleköpködöd az oldalakat, mint született Eszti, értelmes mondanivaló nélkül olyan pökhendi stílusban ahogy Botkától tanultad.”

  Számomra rendkívül megnyugtató, hogy te legalább értelmes mondanivalóval állsz elő, s a stílusod is kifinomult, egy igazi arbiter elegantiarum! 🙂

 • '>
  13. okosodó np
  2017. április 22., szombat, 08:17
  Válaszolok

  10. Okoskodó. Látom tettél róla, hogy újból, ideiglenesen, te urald a lap jobb szélét. Az nem tetszik neked, hogy a veled egy szinten írogató csíkospólós elveszi tőled a pozíciódat? Ugyanúgy teleköpködöd az oldalakat, mint született Eszti, értelmes mondanivaló nélkül olyan pökhendi stílusban ahogy Botkától tanultad.

 • '>
  12. okosabbnálam
  2017. április 22., szombat, 07:29
  Válaszolok

  11. okoskodó NP
  Neked is szép napot! Olyat, amilyet megérdemelsz. 🙂

  Mindenesetre rémisztő, hogy ezt a nem bonyolult gondolatmenetet sem értetted meg, az meg különösen, hogy ennyi ésszel próbálgatod találgatni, hogy mások mit gondolhatnak. Ez a baj ezzel az országgal, hogy az ilyen orbitális tuskók bitorolják a hatalmat!
  Ha magadra ismertél, az a véletlen műve. Már az a véletlen, hogy ilyen asszociáció lejátszódna az agyadban.

 • '>
  11. okoskodó NP
  2017. április 21., péntek, 22:13
  Válaszolok

  10. “gyakorlatilag csak az ő neve szerepel a listán”
  Na ez az ami téged igazán zavar botka-csicska. A csíkos-pólós gyakran kitúr a jobb-szélről?
  Ha nem a te, másokat fikázó irományaid vannak túlsúlyban, akkor az nagy trauma lehet számodra, szerencsétlen grafomániás.

 • '>
  10. okosabbnálam
  2017. április 21., péntek, 20:08
  Válaszolok

  Nem tudom, hogy ez szándékos, vagy a puszta véletlen műve, de ezek a game over klónok olyan tökéletesen blokkolják a szegedma kommentszekcióját, hogy le a kalappal! A cikkek viszonylag gyorsan kerülnek egyre messzebb a kezdőlap fókuszától, a keresés rettenetesen primitív, ezért a szemlélő ránéz a legfrissebb kommentek listájára, és megnyitja azt ami felkeltette az érdeklődését. Miután a házi taplónk viszont mindenhez hozzászól legalább 15-20 félmondatot, így gyakorlatilag csak az ő neve szerepel a listán. Ettől aztán odébbáll mindenki, mert ilyen gyengeelméjűvel senki sem társalog! Ha valaki nem tudná, hogy mit értsen a “hasznos hülye” kifejezés alatt, akkor itt a szemléltetés! 🙂

 • '>
  9. új kezdet
  2017. április 21., péntek, 18:36
  Válaszolok

  5. luxuséletmód “ott gyorsan gyarapodik a szemét”
  Ez burkolt botkázás?

 • '>
  8. új kezdet
  2017. április 21., péntek, 18:32
  Válaszolok

  Gémesi György Szegedre jött. Botkának is el kell végre számolnia a maga és családja gazdagodásával?

 • '>
  7. ottlaktam
  2017. április 21., péntek, 17:40
  Válaszolok

  3,arrajárok,én ott lakom,veled ellentétben,és ezért láttam.a zsákot a z éhbérért dolgozo közmunkások vitték el.

 • '>
  6. ottlaktam
  2017. április 21., péntek, 17:38
  Válaszolok

  np,pedig azt hittem te voltál az…bohács csipi a szemed?megértelek hisz fönököd lenyomta,ö az egyetlen,illetve pardon Bartha ur is.
  sulyos traumát okozott ez a családi körötökben,h 1 kajakenus több szavazatot kapott,mint bóttka et.

 • '>
  5. luxuséletmód
  2017. április 21., péntek, 16:21
  Válaszolok

  2. “egy luxus autó megállt a városházánál,és egy nagy fekete szemetes zsákot oda’rakott.”
  Baktóban csak hetente van szállítás és ott gyorsan gyarapodik a szemét.

 • '>
  4. arrajárók
  2017. április 21., péntek, 14:45
  Válaszolok

  Ezt a 2 (KicsiBélus és NagyPali) “szerencse malacot”! Pont akkor jártak arra, készen arra , hogy mindent lássanak, halljanak! Ráadásul most már (végre) személyesen is találkozhattak! Nem semmi “esemény”!
  …és mi lett a zsákkal?

 • '>
  3. NP
  2017. április 21., péntek, 14:20
  Válaszolok

  Kissbela

  “A legszebb az volt,amikor egy luxus autó megállt a városházánál,és egy nagy fekete szemetes zsákot oda’rakott.” – igen, az autó egy Merci volt és Bohács ült benne.

 • '>
  2. Kissbela
  2017. április 21., péntek, 13:02
  Válaszolok

  A legszebb az volt,amikor egy luxus autó megállt a városházánál,és egy nagy fekete szemetes zsákot oda’rakott. 🙂

 • '>
  1. Kissbela
  2017. április 21., péntek, 12:59
  Válaszolok

  Én az -ik.v dolgozóit bátorítanám szemétszedés re….majd minden szegedi házon ez áll,eladó,-ik.v.
  Javasoljon,én ezt javaslom nekik.