Átalakítja a magyarországi távközlési csomagokat a roamingdíjak kivezetése

Eltérően nyilatkoztak a távközlési szolgáltatók arról, miként változik az általuk hirdetett díjcsomagok ára és szerkezete a roamingdíjak júniusi kivezetése után; a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) emlékeztetett arra, hogy az uniós rendelettel nem összefüggő csomagokat a szolgáltatóknak meg kell szüntetniük, és a szabályozásnak megfelelő árakat kell alkalmazniuk.

Az Európai Parlament április elején szavazta meg a roamingdíjak jövőbeli nagykereskedelmi árairól szóló határozatot, és ezzel az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy az állampolgárok június 15-től a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhassak, küldhessenek SMS-t és használhassák adatkeretüket az Európai Unió területén.

Az MTI megkeresésére, miszerint a roamingdíjak kivezetése után mi történik a kedvezményes csomagokkal, a Telenor közölte: a szabályozás bevezetésével felülvizsgálja az Európai Unió területén a kedvezményes roaming szolgáltatást biztosító csomagjait, és 2017. június 15. után csak azon csomagokat kínálja, amelyek megfelelnek a szabályozásban előírtaknak, illetve az ügyfelek új igényeinek. A cég tájékoztatása szerint az egyszeri és a rendszeres használatú kedvezményes csomagokat is felül kell vizsgálni. A csomagok változásáról a későbbiekben ad pontos tájékoztatást a Telenor.

A Vodafone úgy nyilatkozott, hogy az uniós roamingdíjak kivezetése nem lesz nagy hatással a díjcsomagjaira, mivel a Red EU ügyfelek 2015 áprilisától, a többi előfizető pedig 2016 áprilisától válthatott azokra a csomagokra, amelyekben az EU területén roamingdíjak nélkül telefonálhatnak és internetezhetnek mobilon.

Arról az MTI nem kapott pontosabb információt, hogy miként érinti a roamingdíjak kivezetése a régebbi tarifával rendelkező előfizetőket, valamint a nem roamingra specializálódott díjcsomagokat, illetve a kedvezményes roamingolást lehetővé tevő Európai napijegyet.

A Magyar Telekom az MTI érdeklődésére arról nem közölt információt, hogy az uniós intézkedés miként hat a díjcsomagok szerkezetére és áraira, azt viszont tudatta, hogy roamingoláskor a hívásindítás áránál az előfizető saját díjcsomagja szerinti belföldi, más mobil irányú hívás forgalmi díja az irányadó. Ez azt jelenti többek között, hogy a különböző csoporthívási lehetőségek – például családi mobil opció – nem lesznek érvényesek. A Telekom mindezt azzal indokolta, hogy a külföldön tartózkodó fél minden esetben a külföldi partner hálózatát veszi igénybe, azon keresztül épül fel a hívás, nem pedig a Magyar Telekom magyarországi hálózatán belül.

A távközlési cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a szolgáltatók csupán a méltányos használat erejéig biztosítják a hang, sms- és adatszolgáltatást belföldi díjszinten, ezt követően a szabályozásban rögzített felárakat alkalmazhatják roamingoláskor.

Az NMHH az MTI megkeresésére közölte, hogy az általános szerződési feltételek és a szolgáltatók ajánlatainak követése alapján ellenőrzi majd az új díjak bevezetését a szolgáltatóknál. A hatóság jelezte: az európai uniós rendelet lényege, hogy az előfizetők a hazai feltételeknek megfelelően tudják igénybe venni a mobiltelefonáláshoz kapcsolódó szolgáltatásokat az európai utazásaik során, így egyértelmű, hogy az ezzel nem összefüggő csomagokat a szolgáltatóknak meg kell szüntetniük, és a szabályozásnak megfelelő árakat kell alkalmazniuk.

29 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  29. szögödi
  2017. április 24., hétfő, 15:51
  Válaszolok

  19. Szegediner hozzászólt ekkor: 2017. április 24., hétfő, 11:30
  17. botka
  Csak látszólag választod botkát, hiszen gyurcsány előbb-utóbb őt is hátbaszúrja és ismét csak ő lesz a komcsik befutója.
  Tehát vagy Orbán, vagy gyurcsány.
  Harmadik alternatíva nem létezik!
  hagyd ráezvalamibottoska rokona lehet
  ingyenebéd meg ilyesmi,melegkézfogás…..
  🙂

 • '>
  28. okosabbnálam
  2017. április 24., hétfő, 15:24
  Válaszolok

  24.Szegediner

  Talpnyalásban senkivel sem kívánnék konkurálni, veled főképp nem, a tiéd mind, nyald, ki tudja meddig nyalhatod?! 🙂

 • '>
  27. Libsiszármazású
  2017. április 24., hétfő, 14:17
  Válaszolok

  23. “Egyszer használatos nickű köcsögökkel nem állok szóba! ”
  A többször használatos anarchista köcsögök (Marcik) jobban beleférnek a liberális erkölcseidbe?

 • '>
  26. ottlaktam
  2017. április 24., hétfő, 13:08
  Válaszolok

  szegedinerr,okuSSka csak turulizében szeret fetrengeni.:)ez a libsi bibsi /verzioja

 • '>
  25. ottlaktam
  2017. április 24., hétfő, 13:05
  Válaszolok

  okosabbahangyánáliss,hagyd békén a betyársereget,csak jot akarok neked

 • '>
  24. Szegediner
  2017. április 24., hétfő, 12:12
  Válaszolok

  22. okosabbnálam et.
  Arra sem vagy méltó, hogy Dsida Jenő cipőjének a talpát nyalogathasd!

 • '>
  23. okosabbnálam
  2017. április 24., hétfő, 11:53
  Válaszolok

  20.Libsiszármazású

  Egyszer használatos nickű köcsögökkel nem állok szóba! Elég sokan vagytok, mint betyársereg a tüntetésen! A másik tüntetés képeit kellett a királyi tévének odahamisítani, hogy legyen rajta valaki! 🙂

 • '>
  22. okosabbnálam
  2017. április 24., hétfő, 11:51
  Válaszolok

  20.Szegediner

  Most jön a műnemzethy nyálas ömlengés a műveletlen bunkók kedvenc műfaja! Énekeld még el a “Magyarország halszagú” művet, s azután boldog lehetsz. (Mert boldogok a lelki szegények…) 🙂

 • '>
  21. Libsiszármazású
  2017. április 24., hétfő, 11:35
  Válaszolok

  8. “Mivel én is magyar vagyok” Erre a hétre már leírtad (magad és) a legnagyobb hazugságodat.