30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is.

Több mint hatvan kiállító várja április 28-a és május 1-je között a kikapcsolódni vágyókat Újszegedre, az Erzsébet Ligetbe. Lesz mini vidámpark, családi programok, míg az idei attrakció egy 30 méter magas lánchinta lesz – tudtuk meg Németh Istvántól, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatójától. Mint mondta, a régi majálisok hangulatát varázsolják ezúttal is a ligetbe, amikor is a sült kolbász, a jéghideg sör, vattacukor és gigantikus vidámpark jelentette az igazi kikapcsolódást, és természetesen a színpadon egymást váltják a fellépők. Április 29-én, szombaton Dér Heni érkezik, vasárnap Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, május elsején pedig Gáspár Laci és Takács Nikolasz is szórakoztatja a kikapcsolódni vágyókat. Ezúttal két szervezet, a rendőrség és a honvédség is különleges programokkal készül a városi majálisra, szombaton Rendőrnapot tartanak, míg vasárnap Military Majális lesz.

majalis_sajttaj02_gsVirágné Nagy Angelika rendőr őrnagy, a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, technikai eszközök bemutatójával is készülnek, a szolgálati gépjárműveken kívül hőkamerás autót is bemutatnak, és lesz fegyverbemutató is. Krimináltechnikai standot is állítanak, ahol bárki úgy rögzítheti a tenyérlenyomatát, hogy az nem kerül be a rendőrségi adatbázisba. Az érdeklődőket bűnügyi, bűnmegelőzési, vagyonvédelmi tesztekkel is várják, illetve drog- és KRESZ totó is lesz. Népszerűsíteni fogják a BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs programot, továbbá bemutatják az OBB Macit is. Virágné Nagy Angelika arról is beszámolt, hogy toborzást is folytatnak, standjuknál bárki megtudhatja, mi is kell ahhoz, hogy valaki rendőr lehessen, és a rendészeti szakgimnáziumi képzés részleteiről is tájékozódhat.

A rendőröket szombaton a katonák váltják, a Military Majális keretében szintén lesz toborzás, emellett technikai bemutatók és mini akadálypálya várja a családokat – erről már Pontyik Pál százados, a Magyar Honvédség Szegedi Toborzó Irodájának tisztje számolt be. A hódmezővásárhelyi és a szentesi alakulatok technikai eszközeit lehet megismerni közelebbről, 10 órakor a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar lép fel, majd hagyományőrző egyesületek mutatkoznak be, többek között a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület tart huszárbemutatót, amelynek keretében a legbátrabb gyerekek akár lóhátra is pattanhatnak.

majalis_sajttaj01_gs

Nemcsak az újszegedi ligetben, hanem Tarjánban a Zápor tónál is szerveznek programokat május elsején. Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója elmondta, hogy 10 órától gyermekprogramok és bemutatók várják a környékbelieket, 16 órakor az Animal Cannibals lép fel, majd utcabál lesz az Útközband zenekarral.

majalis_2017_plakat

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Sdi
    2017. április 21., péntek, 17:16
    Válaszolok

    Polpot Megye fővárosában ez is a régi időket emlékezteti az embsreket 🙂 a Munkásőrség sem maradhat otthon. Felvunulás és tribünről való integetés is lesz? Éljen az alföldi jeti? 🙂