Varga Mihály: a kormány semmilyen új adó kialakításán nem dolgozik

2017. március 20., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: MTI (archív)

Varga Mihály

Az ellenzéki pártokkal ellentétben a kormány semmilyen új adó kialakításán nem dolgozik, és nem is tervez ilyet – szögezte le a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjúban, és egyúttal megdöbbentőnek tartja, hogy az MSZP vagyonadót vezetne be, ha 2018-ban hatalomra kerülne.

A lap hétfői számában Varga Mihály kifejtette: a kormány inkább a feketegazdaság visszaszorításával garantálja az állam bevételeit. Elmondta, ezt a célt szolgálta korábban az online pénztárgépek rendszerbe állítása és a közúti áruforgalmat ellenőrző elektronikus adóhivatali szisztéma elindítása is: az intézkedések az elmúlt két évben kétszáz-háromszáz milliárd forintnyi többletbevételt hoztak.

A digitalizáció révén pedig hamarosan újabb elemmel bővül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketegazdaság elleni eszköztára.

A szaktárca már dolgozik az újabb intézkedésen, így a cégek számlázását is bekötik majd az adóhivatalhoz. A minisztérium idén felgyorsítja azt a munkát, amely az online számlázás bevezetéséhez szükséges, így a jövőben a vállalkozások legfontosabb pénzügyi adatait is láthatja majd az adóhatóság – jelezte Varga Mihály, és hangsúlyozta: nem tartja erkölcsös és észszerű gondolatnak újabb közteherrel sarcolni azokat, akik legális, adózott jövedelemből vásároltak például otthont maguknak vagy a családjuknak.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 5 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.145.123.86 IP címről szól hozzá.

 • 5. Rejtő Egér hozzászólt ekkor: 2017. március 20., hétfő, 12:49
  Válaszolok

  Ne is adóztatassa még senki a néhány év alatt milliárdokat lopó fideszes politikusokat, majd a végén még jobb lesz az országnak!

 • 4. József hozzászólt ekkor: 2017. március 20., hétfő, 12:13
  Válaszolok

  Mondtál te már sok mindent miska. viktor az orrodra koppintott és mindjárt az ellenkezőjét fújtad. A parkoló adóval mi van, az nem új adó? Ebbe ti nagyok vagytok. A jövedéki adót is emeltétek az üzemanyagoknak, pedig ellenzékben mindig azt ordítottátok, hogy a Kormány csökkentse azokat, mert van rá lehetősége. Nektek nincs. Remélem nem is lesz. Hajrá Jobbik.

 • 3. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 20., hétfő, 12:11
  Válaszolok

  Ez igaz lehet, alapvetően a kormány nem dolgozik! Ad-hoc ötletel, több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebbel.

 • 2. csíkospólós :) hozzászólt ekkor: 2017. március 20., hétfő, 12:04
  Válaszolok

  cumikuss,igen,
  a demokratikusan rájuk szavazók.

 • 1. cinikus hozzászólt ekkor: 2017. március 20., hétfő, 11:53
  Válaszolok

  Elhiszi ezt még valaki? :D

Ugrás az oldal tetejére