Tények: Botka László hazudott

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Botka László azt nyilatkozta a TV2 Tények című műsorának, hogy egyetlen szerződése sem volt a szegedi önkormányzatnak a Szeviéppel, a Közbeszerzési Értesítő adatai azonban mást mutatnak.

Tagadta Szeged szocialista polgármestere, hogy a város önkormányzata egyetlen szerződést is kötött volna a Szeviép Zrt.-vel a TV2 Tények csütörtöki híradása szerint. A Közbeszerzési Értesítő alapján azonban a SZEVIÉP 2005-ben és 2009-ben két szerződés keretében összesen több mint 9 milliárd forintos megbízást kapott a Botka vezette önkormányzattól, emellett a Ligetfürdő építésével kapcsolatban 6.9 milliárd forintos megbízást kaptak három szerződés keretében. Ebben az esetben ugyan a megbízó a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft. volt, ez azonban 100 százalékban önkormányzati tulajdonban volt abban az időben – számolt be róla a Tények.

A Szeviépet 2010-ben számolták fel, miután évekig sikeresen bújt ki a fizetési határidők alól – közölte a Tényekre hivatkozva az Origo.hu. Rendre új és új alvállalkozókat vontak be, azok helyett, akiknek nem fizettek – aztán ők sem kapták meg a pénzüket. Végül 11 milliárdos adósságot hagytak maguk után, amivel 500 vállalkozónak tartoznak. Volt olyan, aki fél éves teljes árbevételét elbukta.

24 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  24. okosabbnálam
  2017. március 18., szombat, 13:32
  Válaszolok

  23. ATV
  Ne nézd, nem neked szól!

 • '>
  23. ATV
  2017. március 18., szombat, 13:06
  Válaszolok

  Most ismétlik botka Miskolcon felolvasott kampánybeszédét az ATV-n.
  Szánalmas hazugságok.

 • '>
  22. Bartus Tibor
  2017. március 17., péntek, 16:54
  Válaszolok

  A NEMZETI BANK , MIÉRT NEM VIZSGÁLJA KI, KIK AZOK, AKIK FELVÁSÁROLTÁK A KÜLFÖLDI DEVIZÁKAT, ABBAN AZ IDŐBEN, AMIKOR SZALADTAK A DEVIZA KÖLCSÖNÖK, AMIT FORINTBAN ADTAK A SZERENCSÉTLEN EMBEREKNEK. MIÉRT ENGEDI AZ ÁLLAM AZ UZSORA KAMATOT . HISZ AZ TÖRVÉNYELLENES !

 • '>
  21. Bartus Tibor
  2017. március 17., péntek, 16:48
  Válaszolok

  Amíg a Deviza hitelesek, nyögnek és készakarva teszik őket tönkre, addig a volt politikusaink élvezik a nép pénzén megvalósított, burzsuj birodalmukat.Addig a kis emberek, a 2000 000 milliós autóért vissza fizetnek 4 000 000.- Ft. A felvett ház és lakás kölcsönért , uzsora kamattól is többet kell vissza fizetni, amit hagy az állam, mert a Bankok , állam az álamban. Addig a ma felvett CsOK, csak a kivételeseknek jár. Ezt miért nem adták a szerencsétlen , deviza károsultaknak.