Sirok Mihály: Mikor vihetünk végre vörös szegfűt Botka politikai ravatalára?

kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Március idusán mindenki lő, amivel tud. Úgy látszik, újra született egy „szegedi gondolat” – véli olvasónk, Sirok Mihály.

A kérdés már régóta kikívánkozik. És nem ízléstelen, hanem jó. Sürgető. Sokat tanultunk tőle tizenöt év alatt, hogyan kell fonákkal politizálni, köszönjük. De már elég!

Március idusán mindenki lő, amivel tud. Úgy látszik, újra született egy „szegedi gondolat”. Csúri Ákos valós paramétereket szab, Miklós Péter történész joggal publikálja élő szóban Komócsin szellemi hagyatékát a rádióadások hullámhosszán, amelynek máig ható gyökerei Csongrád megyét, szűkítve Szegedet fertőzik. Érdekes szemantika, de hatásos. Erről is beszélni kell, hátha megértik a szegedi nyugdíjasok is… Ezek mellett Szabó Bálint jogvédő mantrázik, parlamenti grémiumot sürget. Hollik István országgyűlési képviselő meg finoman és profin, de, ami a torkán kifér. Kósa Lajos pedig Pestről üzen, hogy a vigyázó szemek Szegedre vetültek. Tehát összeérnek a szálak.

De nem teljes a kép. Mikor, kinek áll majd érdekében? Van-e még muníció? Akarják-e igazán, hogy bukjon a király? Aki – valljuk meg – most már mezítelen. 2006, 2010, 2014 – három önkormányzati és országgyűlési választás is eltelt már, amikor puskákat lehetett volna töltögetni. Botka László első polgármesteri ciklusa után is lett volna bőven híranyag. Szeviép? Van-e papír, amely az összefonódásokat bizonyítja? Nem tudunk semmit, csak feltételezünk és találgatunk. Egy bizonyos. Vannak vitatható és ízlésbeli kérdések. Nyugaton, a nagy demokráciákban nem férnek össze a politikai esztétikummal az ilyen dolgok, ami az építő céggel kapcsolatban történt. Gerinces, hiteles politikus kiáll és szilenciumot teremt a hírek valótlanságának bizonyításával, vagy szó nélkül beadja a lemondását. Ehelyett légyzümmögés honol a szegedi városházán, és a brüsszeli padsorok között is. Csak van valami, ha ennyire zörög a haraszt…

Rakjuk tisztába a dolgokat! Ha Hollik István, Kósa Lajos, Szabó Bálint, meg a többiek problémája valós, akkor miért csak most szólaltak meg a szférák zenéi? Homály fedi a Szeviép-kommunikációt! Nem tudjuk, hogy a folyamatok komoly és megtisztító szőnyegbombázásokat jelentenek Szegednek és az emeszpének, vagy csak Botka orra alá szeretne borsot törni a kormánypárti szövetség, hogy az ellenzékieskedéstől és hordószónoklástól elvegyék a kedvét az egykori vízilabdás miniszterelnök-jelöltnek. Az csak a cél, hogy maradjon Szegeden és legyen csendben? Hogy ne vegye már annyira komolyan a hazai baloldal organizálását?

A reformkori szabadságharcunk üzenete nagyon aktuális most Szegeden! Kossuthnak igaza volt, amikor „Szegény elárvult hazám oszlopa”-ként fémjelezte lelkesítő, toborzó beszédében Szegedet 1848-ban. Hát most is ez van. Szeged ünnepélyesen tiltakozik. De sajnos a politikai embrióból még bármi lehet. – Mindent és mindenkit elsöprő botrány, egy igazi tabula rasa, vagy egy szomorú és piros felkiáltó jel születik Botkának, hogy „ne erre, hanem arra”. Mi legyen Szegeddel? Bombát készítenek szépen, csendben, aztán jön a nagy villanás, vagy csak néha feltűnnek majd a kavicsok a parittyában, amiből dekódolja majd a hórihorgas politikus a magának valót? Emelkedjünk felül a napi történéseken, és gondolkozzunk, fejtegessük: Ami most van, az szimplán hatalomtechnika, vagy már tényleg fonják Botkának a politikai sírba eresztő kötelét? A válasz még nem világos, pedig lenne még mondanivaló.

Sirok Mihály

28 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  28. normális?
  2017. március 14., kedd, 10:20
  Válaszolok

  A moderátortól kérdezném:
  Erről a \"csíkospólós, sokféle nicknevű\" kommentelőről mi a szerkesztőség, a moderátor véleménye?
  Gondolják, hogy az oldal színvonalát emeli?
  🙁

 • '>
  27. buttaokoss999999999999999999
  2017. március 14., kedd, 09:43
  Válaszolok

  okusssabbbnállam,most hallom az utcán,h holnap kitüntet az idolod az ünnepi beszéde utan,igaz ez?

 • '>
  26. volt egy álom
  2017. március 14., kedd, 09:27
  Válaszolok

  24. Meg kell nézni egy év múlva azokat a lakásokat és lépcsőházakat ahova ezeket beköltöztetik!

 • '>
  25. buttaokoss90
  2017. március 14., kedd, 09:04
  Válaszolok

  olyan nincs h ujnaczik.vagyis a gondolkozésmodod nagyon hasonlit egy magasabb rendü goondolataira ?ma milyen ebédet kapsz a nagybécsidéknél?

 • '>
  24. integráció
  2017. március 14., kedd, 08:43
  Válaszolok

  19. Új szomszéd
  Már itt is írtak róla, de csak a környéken lakók örülnek a hírnek, az új szomszédok biztos nem.
  Most edzenek a teniszpálya és a székelykapuk lerombolására.
  http://www.facebook.com/delmagyar/posts/1504789139531354

 • '>
  23. integráció
  2017. március 14., kedd, 08:29
  Válaszolok

  19. Bizalomgerjesztőek.
  Az önjelölt szerez még néhány szavazót a szociknak ezzel is.
  Csoda hogy a botkaújságban még hozzá is lehetne szólni.
  A Botkaoldalon is megjelenik ez a sikertörténet?
  http://www.facebook.com/delmagyar/posts/1505310889479179

 • '>
  22. okosabbnálam
  2017. március 14., kedd, 08:18
  Válaszolok

  Tudom a választ a címbeli kérdésre!

  “Sirok Mihály: Mikor vihetünk végre vörös szegfűt Botka politikai ravatalára?”

  Ha majd Sirok Mihályra rászegezzük a közéleti koporsó fedelét!

 • '>
  21. okosabbnálam
  2017. március 14., kedd, 08:15
  Válaszolok

  18. vörös szegfű

  Ki a rákot érdekel ez a baromság? Majd ha az újnácik nem randalírozhatnak a főváros közepén fasiszta jelvényekkel, akkor szólalj meg, addig hallgass mélyen!