Össznemzeti mozgalommá kíván válni a frissen párttá alakult Új Kezdet

2017. március 18., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Molnár Róbert; Gémesi György; Pusztai-Csató Adrienn; Ambrus Gyöngyi; Üveges Gábor; Hohn Krisztina

A napokban párttá alakult, jobbközép irányultságú Új Kezdet össznemzeti mozgalommá kíván válni, célja, kormányzati alternatívát nyújtva, a nemzeti minimumot jelentő tizenkét pontjának végrehajtása – mondta Gémesi György, a párt elnöke a szervezet szombati bemutatkozó sajtótájékoztatóján Budapesten.

A pártelnök – aki Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője – azt mondta: a gyűlölet szítása és politikai csatározások helyett az Új Kezdet egyesíteni szeretné az embereket az általuk helyesnek tartott célok érdekében – hangsúlyozta.

Véleménye szerint nem lehet elősegíteni az ország morális felemelkedését, “átszerkeszteni” a gazdaságot vagy jól kezelni az egészségügyet, a közoktatást, a fiatalok kérdését, ha nem tesszük le újra az alapokat. Ez az Új Kezdet lényege – tette hozzá Gémesi György, aki 2006-ig a Magyar Demokrata Fórum tagja, 1998-2006 között országgyűlési képviselője is volt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a párt alulról építkezik, de az országos politikában jártas szakértők is állnak mellette. Közlése szerint az Új Kezdet országos “lefedettségű” párt, ám tagjaik egy része csak később, októberig fog színre lépni, mert tartanak a személyüket, illetve a településüket érő retorzióktól. Októberre készül el a párt programja is – jelezte.

Gémesi György március 15-én, Gödöllőn jelentette be a Józan ész forradalma nevű Facebook-csoport párttá alakulását Új Kezdet néven. Akkor ismertette a párt 12 pontját, amelyek között szerepel a korrupció felszámolása, a jogbiztonság, a szólásszabadság, az önkormányzatok függetlenségének biztosítása, valamint az “emberhez méltó” egészségügy, nyugdíj és oktatás.

Az első, a korrupció felszámolását követelő pontjukkal kapcsolatban bejelentette: a jövő héten országos népszavazási kérdést nyújtanak be, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kérdésre válaszolva Gémesi György elmondta: bár a párt jobbközép irányultságú, tagjaiknak lehet ettől eltérő világnézete. “Mindannyiunkban van egy kis konzervatív, egy kis liberális, egy kis szociáldemokrata értékrend”. Az Új Kezdethez hozzátartozik az is, hogy véget akar vetni a bal- és jobboldal éles elkülönülésének, ellenségeskedésének – fogalmazott.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 27 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.144.29.233 IP címről szól hozzá.

 • 27. SP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 20:55
  Válaszolok

  morzsapártok Magyar Államkincstár hatalmas összegű kampánytámogatásaira megy a rájátszás. A morzsapártok felveszik majd a manit, bukta esetén visszafizetni nem akarják végül.

  http://hu.budapestbeacon.com/politika/magyar-allamkincstar-224-jelolttol-keri-vissza-kampanytamogatas-osszeget/

 • 26. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 13:51
  Válaszolok

  Botka László eddig teljesen eredménytelen taktikája miatt új stratégiára van szüksége az MSZP-nek, a párt ezért kezdi el a Tegyünk igazságot! című kampányt – ismerték el a Magyar Időknek vezető szocialista politikusok.
  http://magyaridok.hu/belfold/botka-kudarca-miatt-uj-strategia-az-mszp-ben-1492972/

 • 25. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 13:08
  Válaszolok

  24. okoskodó NP
  Elég egyszerű elméjű ember lehetsz, ha még ezt sem értetted! Mindegy, csak egészség legyen! :-)

 • 24. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:34
  Válaszolok

  19. “A nyakadon egyre jobban szoruló hurokkal ”
  botka rendelkezik ilyennel a nyakában . A te bérbeíró jövedelmed kerül veszélybe”

 • 23. csikospolos hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:31
  Válaszolok

  btasabb np igazat irt.

 • 22. csikospolos hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:28
  Válaszolok

  20,miért hol dolgozgatsz,ahol állando internet van?és mit

 • 21. sasszöm hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:21
  Válaszolok

  Szegény gémesi úgy látszik már elfelejtette mire jutott dávid meg herényi ezzel a szánalmas kísérlettel. Ö is ugynoda fog jutni mint ez a két elődje.Az egyetlen céljuk lefaragni néhány százalékot a fidesz szavazótáborából.A szavazók már eléggé átlátnak az ilyen próbálkozásokon.

 • 20. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:04
  Válaszolok

  17. okoskodó NP

  “Ne keverj össze a gázszerelővel, a vejjel, a kuszaszeművel, a koronaőrrel és a kaszinóssal! Ezeket senki nem védi itt.”

  Ez nettó hazugság!

 • 19. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:03
  Válaszolok

  17. okoskodó NP

  Összegzem, hogy mi lehet az attitűdöd: A nyakadon egyre jobban szoruló hurokkal addig nem foglalkozol, amíg viszket a lábad. :-)

 • 18. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 12:00
  Válaszolok

  17. okoskodó NP

  “A bérbeírás mellé ez is jól jönne?”

  Ebben te vagy az autentikus forrás, mondd meg te! :-)

 • 17. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 10:10
  Válaszolok

  14. “Szerintem inkább azok kapják ezt meg”
  Ne keverj össze a gázszerelővel, a vejjel, a kuszaszeművel, a koronaőrrel és a kaszinóssal! Ezeket senki nem védi itt. Bezzeg a szocik mutyijait és városrombolását a magadfajták körömszakadtukig.
  Nem csodálkoznék ha te is ahhoz a kaszthoz tartoznál, akik ezt javasolták.
  “aki magyarországi bejelentett lakhellyel rendelkezik, kapjon havi nettó 100 ezer, a gyermeket váró édesanyák pedig havi nettó 200 ezer forintot, mint alanyi jogon járó juttatást.” A bérbeírás mellé ez is jól jönne?

 • 16. csikospolos hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 10:07
  Válaszolok

  mSZP ES np kisbetüvel irando

 • 15. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:54
  Válaszolok

  11.Szállj már le a földre, vagy ébredj fel! Az Mszp-nek és esetleges csatlósainak minimum 101 képviselői helyet kellene megszerezni ahhoz, hogy miniszterelnököt jelölhessenek. A balliberális oldal (legalább tíz párt) max. 20-25%-on osztozkodhat. Gyurcsányék a hazugságai miatt biztos nem fogják Botkát támogatni.

 • 14. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:54
  Válaszolok

  12. okoskodó NP
  Szerintem inkább azok kapják ezt meg, mint ti lopjátok el továbbra is!

 • 13. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:42
  Válaszolok

  9. Nem okoz bánatot, mivel az Mszpnek és így Botkának nincs semmi esélye a 2018-as választás megnyerésére. 2019-re lett volna, de most azt is elcseszi.
  Inkább bosszantó az a felelőtlen ígérgetés ami a kommunista pártok évszázados szlogenjeit idézi fel.
  Az “egyenlőség” “fizessenek a gazdagok” szövegek különösen hiteltelenítik a mutyizós szoci politikusokat.

 • 12. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:28
  Válaszolok

  9. Talán azért mert nem kívánom támogatni Magyarország tönkretételét a 25 éve párttag, Botka elvtárs hatalmi vágyainak kielégítésére.
  “.. aki magyarországi bejelentett lakhellyel rendelkezik, kapjon havi nettó 100 ezer, a gyermeket váró édesanyák pedig havi nettó 200 ezer forintot, mint alanyi jogon járó juttatást.”

 • 11. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:25
  Válaszolok

  Baromira be van szarva a fidess Botkától, az már biztos! Mindenesetre, ha az a terv, hogy a választásokig Botka magára vonja a fidess nehéztüzérségét (már önmagában is röhejes a sok szellemi csökevényt így nevezni!), és az utolsó pillanatban majd bejelentik a baloldali összefogást, akkor ezt a cumit beszopta a fideSS! :-)

 • 10. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:21
  Válaszolok

  1. csatorna mutyi
  Ezzel mélységesen egyetértek! Amennyi izgalmas dologra itt fény derülne! Orbán, Lázár, Rogán, Szíjjártó, Tiborcz, Mészáros, stb., gyakorlatilag nincs annyi tárhelye a szegedmának, hogy elbírná a felsorolást!

 • 9. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:16
  Válaszolok

  6. okoskodó NP
  És miért okoz ez neked bánatot? :-)

 • 8. Remete hozzászólt ekkor: 2017. március 19., vasárnap, 09:03
  Válaszolok

  csatorna mutyi: “Botka klán, ajándék lakások forrása” hol élsz ember. A paloták tucatjai, a földek ezer hektárjai,a milliárdos állami megrendelésből élő vállalkozások tucatjai, a szállodaláncok, a jachtok nem szúrják a szemed, csak két 100 négyzetméter alatti lakás? Röhej!

Ugrás az oldal tetejére