Össznemzeti mozgalommá kíván válni a frissen párttá alakult Új Kezdet

Molnár Róbert; Gémesi György; Pusztai-Csató Adrienn; Ambrus Gyöngyi; Üveges Gábor; Hohn Krisztina

A napokban párttá alakult, jobbközép irányultságú Új Kezdet össznemzeti mozgalommá kíván válni, célja, kormányzati alternatívát nyújtva, a nemzeti minimumot jelentő tizenkét pontjának végrehajtása – mondta Gémesi György, a párt elnöke a szervezet szombati bemutatkozó sajtótájékoztatóján Budapesten.

A pártelnök – aki Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője – azt mondta: a gyűlölet szítása és politikai csatározások helyett az Új Kezdet egyesíteni szeretné az embereket az általuk helyesnek tartott célok érdekében – hangsúlyozta.

Véleménye szerint nem lehet elősegíteni az ország morális felemelkedését, “átszerkeszteni” a gazdaságot vagy jól kezelni az egészségügyet, a közoktatást, a fiatalok kérdését, ha nem tesszük le újra az alapokat. Ez az Új Kezdet lényege – tette hozzá Gémesi György, aki 2006-ig a Magyar Demokrata Fórum tagja, 1998-2006 között országgyűlési képviselője is volt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a párt alulról építkezik, de az országos politikában jártas szakértők is állnak mellette. Közlése szerint az Új Kezdet országos “lefedettségű” párt, ám tagjaik egy része csak később, októberig fog színre lépni, mert tartanak a személyüket, illetve a településüket érő retorzióktól. Októberre készül el a párt programja is – jelezte.

Gémesi György március 15-én, Gödöllőn jelentette be a Józan ész forradalma nevű Facebook-csoport párttá alakulását Új Kezdet néven. Akkor ismertette a párt 12 pontját, amelyek között szerepel a korrupció felszámolása, a jogbiztonság, a szólásszabadság, az önkormányzatok függetlenségének biztosítása, valamint az “emberhez méltó” egészségügy, nyugdíj és oktatás.

Az első, a korrupció felszámolását követelő pontjukkal kapcsolatban bejelentette: a jövő héten országos népszavazási kérdést nyújtanak be, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kérdésre válaszolva Gémesi György elmondta: bár a párt jobbközép irányultságú, tagjaiknak lehet ettől eltérő világnézete. “Mindannyiunkban van egy kis konzervatív, egy kis liberális, egy kis szociáldemokrata értékrend”. Az Új Kezdethez hozzátartozik az is, hogy véget akar vetni a bal- és jobboldal éles elkülönülésének, ellenségeskedésének – fogalmazott.

27 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  27. SP
  2017. március 19., vasárnap, 20:55
  Válaszolok

  morzsapártok Magyar Államkincstár hatalmas összegű kampánytámogatásaira megy a rájátszás. A morzsapártok felveszik majd a manit, bukta esetén visszafizetni nem akarják végül.

  http://hu.budapestbeacon.com/politika/magyar-allamkincstar-224-jelolttol-keri-vissza-kampanytamogatas-osszeget/

 • '>
  26. okoskodó NP
  2017. március 19., vasárnap, 13:51
  Válaszolok

  Botka László eddig teljesen eredménytelen taktikája miatt új stratégiára van szüksége az MSZP-nek, a párt ezért kezdi el a Tegyünk igazságot! című kampányt – ismerték el a Magyar Időknek vezető szocialista politikusok.
  http://magyaridok.hu/belfold/botka-kudarca-miatt-uj-strategia-az-mszp-ben-1492972/

 • '>
  25. okosabbnálam
  2017. március 19., vasárnap, 13:08
  Válaszolok

  24. okoskodó NP
  Elég egyszerű elméjű ember lehetsz, ha még ezt sem értetted! Mindegy, csak egészség legyen! 🙂

 • '>
  24. okoskodó NP
  2017. március 19., vasárnap, 12:34
  Válaszolok

  19. “A nyakadon egyre jobban szoruló hurokkal ”
  botka rendelkezik ilyennel a nyakában . A te bérbeíró jövedelmed kerül veszélybe”

 • '>
  23. csikospolos
  2017. március 19., vasárnap, 12:31
  Válaszolok

  btasabb np igazat irt.

 • '>
  22. csikospolos
  2017. március 19., vasárnap, 12:28
  Válaszolok

  20,miért hol dolgozgatsz,ahol állando internet van?és mit

 • '>
  21. sasszöm
  2017. március 19., vasárnap, 12:21
  Válaszolok

  Szegény gémesi úgy látszik már elfelejtette mire jutott dávid meg herényi ezzel a szánalmas kísérlettel. Ö is ugynoda fog jutni mint ez a két elődje.Az egyetlen céljuk lefaragni néhány százalékot a fidesz szavazótáborából.A szavazók már eléggé átlátnak az ilyen próbálkozásokon.