Mindenki nyert a Szent László Focitornán + FOTÓK

2017. március 20., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

focitorna_piarista04

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztoriális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett tornát végül a makói SZIGNUM csapata nyerte.

Hat csapat részvételével zajlott a Szent László évhez kapcsolódó labdarúgó torna a Piarista Gimnázium tornatermében. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztoriális Helynökség CsaládKözPontja által szervezett torna célja az volt, hogy férfiak számára szóló közösségi alkalmakat teremtsenek. Mint azt a szervezők nevében Piros Adorján portálunknak elmondta, a szurkolóknak köszönhetően is emelkedett hangulatban telt az esemény, a csapatok pedig végig nagyot küzdve játszottak a mérkőzéseken, így alaposan elfáradtak az egyházi közösségekből, plébániákból álló csapatok, így a meccseket követően jóízűen fogyaszthatták el a pörköltet. “A visszajelzések alapján is elmondhatjuk, hogy a részt vevők jól érezték magukat, és örültek, hogy egy egyházi szervezet csapataként vehettek részt ezen a tornán” – fogalmazott Piros Adorján.

Ami az eredményt illeti, a szervezők igyekeztek hangsúlyozni azt, hogy minden részt vevő győztesnek számít, ezért minden csapat Szent László-érmet és oklevelet kapott. A dobogó aljára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat FC ért fel, második lett a Szeged-Belváros Plébánia, míg a kupát a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium SZIGNUM csapata szerezte meg. A csapatok képviselői hetes rúgó versenyen is összemérték erejüket, ebbe Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi egyházmegye megyéspüspöke is bekapcsolódott, aki mielőtt a kapuba állt volna, hangsúlyozta a részvétel és az esemény fontosságát. A résztvevőktől már a nap folyamán felmerült, hogy jövőre is legyen egy ilyen jellegű torna, így a szándék szerint 2018-ban is találkoznak a csapatok.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.92.190.158 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére