Lelőttek egy férfit a párizsi reptéren (FRISSÍTVE)

parizs_repuloter_terror_reuters

Teljesen kiürítették és lezárták a párizsi Orly repülőteret, miután egy férfi elvette egy katona fegyverét, és ezért lelőtték – írja az Origo.

Lelőttek egy férfit szombat reggel a párizsi Orly repülőtér déli termináljában, miután a férfi elvette egy katona fegyverét – közölte a Le Parisen több rendőrségi forrásra hivatkozva.

A férfi reggel 8.30 körül egy három katonából álló csoport nő tagját a földre teperte, hogy elvegye a géppisztolyát. Ez nem sikerült neki, mivel a katonanő erősen fogta a fegyvert, majd két társa lelőtte a támadót. Rajta kívül senki sem sérült meg a támadásban. Az elkövetőről ITT érhető el fotó, a francia Figaro című újság közölt képet a Párizsban lelőtt terroristáról. Csak erős idegzetűeknek!

A repülőtér azt írta a Twitteren: a folyamatban lévő rendőrségi művelet miatt azt javasolják, hogy az utasok és a családjuk ne menjenek a repülőtérre. Időközben azt is közölték, hogy minden légi járatot felfüggesztettek az Orly repülőtér mindkét, déli és nyugati terminálján. Egyes járatokat a Párizstól északra lévő Charles de Gaulle repülőtérre irányítanak át.

“Sorban állva vártuk, hogy becsekkoljunk a Tel-Avivba tartó járatra, amikor három vagy négy lövést hallottunk” – mondta az AFP-nek az 54 éves Franck Lecam. Helyszíni beszámolók szerint az utasok egy része az autópályán gyalogolva hagyja el az Orly repülőteret.

“A lelőtt férfi szélsőséges muszlim volt, ismerte a francia hírszerzés és az igazságszolgáltatás” – közölte a Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett rendőrségi forrásra hivatkozva. Minden bizonnyal ugyanarról a férfiról van szó, aki nem sokkal korábban egy közúti ellenőrzés során rálőtt egy rendőrre.

A Le Figaro információi szerint egy 1978 februárjában született, francia állampolgár volt az elkövető. Drogkereskedelem miatt elítélték, és miután a börtönben radikalizálódott, megfigyelés alá vonták. Később abbamaradt a megfigyelése, egyelőre tisztázatlan okok miatt. A lap úgy tudja, a férfi hajléktalan volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfinak volt-e úgynevezett S-aktája, ami a komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelzi.

Nem találtak bombát a repülőtéren

A repülőteret kiürítették és lezárták, mintegy 3000 embert kellett evakuálni. Bombák, illetve a férfi lehetséges társai után kutattak a helyszínen, de nem találtak semmit. Kivonult a RAID, azaz a francia rendőrség különleges bevetési egysége is. Bruno Le Roux francia belügyminiszter a helyszínre tart.

Nicolas Dupont-Aignan francia elnökjelölt is a repülőtéren van, mivel Toulouse-ba szeretett volna utazni. A Twitteren azt írta, hogy teljes a káosz a reptéren. A nyugati terminálban volt, ami távolabb volt a támadástól, ezért mindenkit elvezényeltek onnan. Vagyis ahol ő volt, egyetlen biztonsági ember sem maradt.

A rendőrség terrorelhárítási részlege átvette a nyomozást.

A rendőrség egyelőre nem beszélt arról, hogy mi lehetett a támadó indítéka, de a párizsi ügyészség bejelentette, hogy a rendőrség terrorelhárítási részlege veszi át a nyomozást.

A rendőrség megerősítette, hogy a támadást a férfi egyedül követte el. Apját és fivérét elfogták, egyelőre nem tudni, hogy mivel gyanúsítják őket.

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. csikospolos
  2017. március 19., vasárnap, 07:55
  Válaszolok

  le akarja?de annyi pénze nincs,már a 2.kerités is áll,a székelykapukhoz meg nem nyulni,fél AproJuhászéktol.

 • '>
  3. csikospolos
  2017. március 19., vasárnap, 07:07
  Válaszolok

  mszpmentes szegedet akarunk

 • '>
  2. migránssimogató
  2017. március 19., vasárnap, 02:04
  Válaszolok

  1. Ezt beszéld meg Botkával, aki le akarja bontani a kerítést a vértói székelykapukkal együtt!

 • '>
  1. Szegediner
  2017. március 19., vasárnap, 00:21
  Válaszolok

  Iszlám mentes Európát akarunk!