Labdarúgás: bravúros SZEOL-iksz a Puskás ellen + FOTÓK

szeol-puskas_akademia024kf

Ezúttal sikerült egyenlítenie a SZEOL-nak hazai környezetben azt követően, hogy hátrányba került, bravúros döntetlent játszott a Puskással Zoran Kuntic csapata.

Ismét megváltoztatott kezdőcsapattal állt fel a SZEOL SC, amelyre ezúttal az osztály legjobb lehetőségeivel bíró Puskás Akadémia várt a 26. fordulóban: a szegediek kapujában ezúttal Leindler Domonkos állt, de a szolnoki meccshez képest visszakerült a kezdőbe Vágó Levente és Ferkó Ádám is.

Hasonlóan zajlott a meccs, mint a SZEOL legutóbbi két, az osztály meghatázoró csapata ellen hazai környezetben megvívott találkozója: akárcsak a Balmazújváros és a Soroksár ellen, az esélyesebb vendég csapat most sem tudott igazán a SZEOL fölé nőni, sőt, Zoran Kuntic csapatának bátor játéka után még akadtak szegedi lehetőségek is. Igazán komoly lehetőség nélkül telt az első fél óra, a Puskás főleg Prosser Dániel révén volt veszélyes, míg a SZEOL a gyors kontrákban bízhatott, majd ismét nem sikerült kihúzni kapott gól nélkül az első félidőt, miután öt perccel a szünet előtt Csilus Ádám jobb oldali beadását Szakály Péter lőtte Leindler Domonkos lábai között a szegedi kapuba, 0-1.

A fordulás után sem állt be változás a játékba, és szinte ugyanaz zajlott a pályán, mint a Balmaz vagy a Soroksár ellen, azonban negyed óra elteltével a Puskás Akadémia is hibázott. A rutinos Sándor György inkább meg akarta játszani a labdát egy beívelés után, mintsem rögtön kivágni, erre lecsapott Kéri Tamás, és kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel egyenlített a SZEOL, 1-1. A gól meghozta a kék-feketék harci kedvét, a rengeteget dolgozó Nikola Maksimovic beadását kellett kiöklöznie Hegedüs Lajosnak. Az utolsó negyed órát megnyomta a felcsúti együttes, de a SZEOL védelme jól állt a lábán a szögletek, beadások során, olykor pedig hiába tették középre a labdát a vendégek, nem volt érkező, aki befejezte volna az akciót. A négyperces hosszabbítás végére nem változott az eredmény, így remek mentalitással, egy nagyon szép döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a SZEOL, ami még ha jelenleg nem is segít sokat a Tisza-partiak helyzetén, lehet, hogy még jól fog jönni a későbbiekben.

Az NB II-ben kéthetes szünet következik, így a SZEOL legközelebb Kisvárdán lép pályára április másodikán.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző
2017. március 19., 15.00
SZEOL SC
Puskás Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Gyarmati II Tibor * Asszisztens: Albert István, Kovács II Gábor.
1
1

Merkantil Bank Liga NB II., 26. forduló

SZEOL SC – Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Albert István, Kovács II Gábor).
SZEOL: Leindler – Buzási, Gál, Ikonomu, Fehér, Búrány, Vágó, Ferkó (Mihály, 90+1′), Maksimovic, Kéri (Mendebaba, 88′), Tomisic (Péter, 80′). Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Forró (Nagy Zs., 66′), Hegedűs J., Vanczák, Csilus, Gyömbér (Szatmári, 80′), Sándor, Szakály, Márkvárt, Prosser, Tischler (Lencse, 54′). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gól: Kéri (61′) ill. Szakály (40′).
Sárga lap: Vágó (56′) ill. Hegedűs J. (73′).

Zoran Kuntic: “Az NB II legjobb csapata ellen szereztünk egy pontot, büszke vagyok a játékosaim mai teljesítményére. Minden négyzetméterért megpróbálták megnyerni a párharcokat, jó taktikai csata volt. Sajnálom az előző két meccs, mert benne volt, hogy hasonló eredményt érünk el. Holnaptól a Kisvárda ellen készülünk. Biztos, növeli az önbizalmunkat ez az eredmény, és a szünet is jót tesz nekünk.”

Pintér Attila: “Megvoltak a lehetőségeink arra, hogy 0-1-nél rárúgjuk a másodikat, ezekkel nem tudtunk élni. A futball törvénye megbüntetett, az ellenfél egy talált góllal egyenlített, amit óriási hiba előzött meg. Ez benne van a labdarúgásban, az előző meccseinken ragyogóan játszottunk, most nem tudtunk élni a helyzeteinkkel. Nem szeretnék úgy nyilatkozni, mint Thomas Doll, de abból a helyzetből, amit ez a pálya engedett egy olyan csapatnak, mint mi, nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel. Gratulálok az egy ponthoz a SZEOL-nak, tovább kell mennünk az útunkon, ma is megmutatta a csapat, hogy tud küzdeni.”

Online közvetítésünk

90+4′
VÉGE! Lefújja Gyarmati II, óriási bravúrt bemutatva, egy pontot megcsíp a Puskás ellen a SZEOL SC, amely ezúttal nem szenved vereséget azt követően, hogy hátrányba került!
90+1′
A harmadik szegedi csere: Ferkó helyére Mihály áll be.
90′
Négy percet tesz rá a játékvezető a meccs végén.
89′
Úh, ez kevésen múlt! Nagy Zsolt balról lőtt laposan középre, de szerencsére lekéstek róla a túloldalon.
88′
Szegedi csere: Kéri helyett Mendebaba a hajrára.
szeol-puskas_akademia011kf
86′
Péterhez kerül a labda az alapvonalon, aki laposan középre teszi, lövésszerű beadását Hegedüs öleli magához. Ikonomu ment nagyot a túloldalon becsúszva.
82′
Ez most komoly ütempassz volt Márkvárttól, de a centerezést Leindler kiüti. Beszorul picit a SZEOL, a Puskás egyre többet kockáztat.
80′
Mindkét csapat cserél: a SZEOL-ból Tomisic helyett Péter jön, míg a túloldalon Gyömbért Szatmári váltja az utolsó tíz percre.
76′
Nem tud tisztázni a SZEOL védelme, Lencse az alapvonalról gurít középre, de nincs érkező, ezt most megúsztuk. Még negyed óra a meccsből, a gól óta feljavult a SZEOL játéka.
73′
Hegedűs János kap sárgát, miután lerántja a tőle labdát szerzett Tomisicet.
70′
Kéri küzd Nagy Zsolttal, végül szögletet kap a Puskás, amit Prosser teker be, a berobbanó Vanczák melléfejeli.
68′
Szakály marad üresen a bal oldalon, beívelését Lencse csúsztatja meg, majd Fehér vágja ki. A Puskás egyre fentebb tolja védekezését, Prosser most jobbal lő, de nem fog kaput.
szeol-puskas_akademia020kf
66′
Vendég csere: Forró Gyulát Nagy Zsolt váltja a Puskásnál.
63′
Maksimovic bal oldali szabadrúgását öklözi ki Hegedüs: lendületbe jött a SZEOL a gól után.
61′
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a SZEOL! Nem tud felszabadítani a Puskás a 16-oson belül, Kéri pedig lecsap rá, és kilövi a bal alsót, 1-1!
56′
Vágó kap sárgát reklamálásért.
55′
Prosser igazít, majd lő ballal mintegy 18 méterről, de elkerüli a kaput a lapos lövése.
szeol-puskas_akademia032kf
54′
Először Pintér Attila cserél: Tischler helyett Lencse a pályán.
53′
Egy szegedi szöglet után tűnik el Tomisic középen: ez is kifele szabadrúgás.
49′
Egy lesgyanús kiugratás után Prosser teszi vissza az érkező Márkvártnak, aki nem találja el jól.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45′
Nincs hosszabbítás az első félidő végén: az eddigi két hazai mérkőzésen hátrányban fordult a SZEOL, remélhetőleg más lesz a vége most.
szeol-puskas_akademia034kf
43′
Prosser felívelt szabadrúgásánál húzódik előre Vanczák, de egy kicsit magas a labda számára. Kérdés, hogy tud majd ebből felállni a SZEOL, eddig a Balmaz és a Soroksár ellen nem sikerült, reméljük, most másképp folytatódik a meccs.
40′
Gól, sajnos ugyanaz a forgatókönyv megint: egy Csilus által jobbról visszatett labdát Szakály kapásból passzol a SZEOL kapujába középről, ezzel vezet a Puskás. Már megint – hiába volt kiegyenlített a meccs, a szegediek kerülnek hátrányba.
39′
Itt a félidő utolsó öt perce: nincs változás, a Puskás nem tudja igazán felpörgetni a játékot, a SZEOL pedig a megszerzett labdák utáni kontrákban bízik.
33′
Tomisic kerül a földre mintegy 18 méterre a kapuval szemben – nincs síp, ahogy a túloldalon sem Tischlernél. A félidő hajrája közeleg, jó lenne egy félidei 0-0.
29′
Prosser indult meg befele jobbról, végül lőtt is, de megpattan egy szegedi védőn, szöglet a Puskásnak. Újabb sarokrúgás, de ez sem veszélyes.
26′
Ez szép kontra lett volna, Kéri készítette le Ferkónak, aki egyből tette tovább balra Maksimovic felé, de Vanczák remek ütemben csúszott be, és tisztázott.
szeol-puskas_akademia022kf
23′
Csilus beadása megy el keresztbe a nélkül, hogy bárki hozzáérne – végül Buzási tisztáz szögletre. A korner után Ferkó szereli Csilust, majd a vendég játékosról megy ki a labda oldalt.
20′
Pintér Attila reklamál hevesen egy lefújt szegedi faultot: a jobbról járó szabadrúgás utn Vágó ugyan vissza tudja fejelni, de végül kifele ítél szabadrúgást a játékvezető.
17′
Túl az első negyed órán, eddig kiegyenlített játék, a SZEOL olykor egészen szépen indul előre, és vannak is szép megoldásaik a szegedieknek.
13′
Vágó kemény faultja a szegedi térfél közepén: megússza lap nélkül, csak figyelmezteti őt a játékvezető. Sportszerű a meccs egyébiránt.
12′
Szakály maradt lent a földön, miután Márkvárttal találkozott a SZEOL tizenhatosán belül egy felívelés után: ápolás után visszatér a pályára. Egyelőre akárcsak a Balmaz, vagy a Soroksár ellen, nem látszik a tabellán elfoglalt helyezés – reméljük, nem úgy folytatódik a meccs!
szeol-puskas_akademia029kf
8′
Az első vendég lehetőség: Szakály lépett ki balösszekötőben, majd a tizenhatoson belülről lőtt, de Leindler védte – a túloldalon Maksimovic fejelhetett, azonban nem tudta már sarok felé irányítani.
4′
Az első lövés a SZEOL-é, Kéri csapott le egy labdára a Puskás tizenhatosa előtt, majd egy átvétel után ballal lőtt, de a kapu fölött kötött ki labdája. Bátran kezd a SZEOL.
1′
A szegediek kezdték a mérkőzést. A SZEOL a hagyományos kék-fekete szerelésben, míg a Puskás tiszta fehérben lép pályára.

14.51 – A felcsútiak remek formában érkeztek Szegedre: legutóbbi négy mérkőzésüket kapott gól nélkül hozták le, mindet megnyerték, így egy jól működő Puskást kellene ma megállítania a SZEOL-nak, amelynek minden pontra szüksége lenne – egy ma szerzett iksz is sokat számíthat akár.

14.35 – A SZEOL kispadján a ma születésnapját ünneplő kapus, Prokop Rostislav mellett Nagy Richárd, Rácz László, Lévai Norbert, Péter Antal, Mendebaba Szása és Mihály Dávid foglal helyet. A túloldalon a kispad sem gyenge: Zsidai László, Szatmári Lóránd vagy Lencse László kevés helyen nem kezdene.

14.24 – Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a SZEOL SC listavezető elleni találkozója. A szegedieknél megkavarta kicsit a lapokat Zoran Kuntic: visszakerült a kapuba Leindler Domonkos, de újra ott lesz a kezdősípszótól Vágó Levente, Ferkó Ádám és Stefan Tomisic is. A túloldalon nagyobb meglepetések nélkül Pintér Attila csapata: a makói származású Gyömbér Gábor is a kezdőben.

A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

20 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  20. Totti
  2017. március 21., kedd, 17:18
  Válaszolok

  Képzeld, akkor neked is ottikám…neked is van. 🙂

 • '>
  19. Otti
  2017. március 21., kedd, 10:43
  Válaszolok

  Még a hivatásos fikázóknak is van gazdájuk…

 • '>
  18. Totti
  2017. március 21., kedd, 09:08
  Válaszolok

  Ottikám, képzeld, nyáron épp ezért lesz vége a szeolvolános gittegyletnek. Tulaj nélkül, pláne a milliói nélkül még Halkó úr sem bír kormányozni. Esetleg pofázni, de az már kevés.

 • '>
  17. Otti
  2017. március 21., kedd, 08:30
  Válaszolok

  Képzeld, a gazdasági társaságoknak – így a hivatásos sportcsapatoknak is – van tulajdonosa, ez neked új?

 • '>
  16. húha
  2017. március 20., hétfő, 18:56
  Válaszolok

  Ha a sulihost tulaja nem támogatja tovább súlyos tízmilliókkal halkóékat, akkor tényleg belekerülnek a lecsóba idén nyáron. De Zebulonék csak álmodozzanak tovább.

 • '>
  15. Péter
  2017. március 19., vasárnap, 23:45
  Válaszolok

  Englandtyutyu!Nem az egyenrangúságért adják a 3 pontot,hanem a gyözelemért.Ez nem jégtánc.A csapat helyzetében 1 pontok nem érnek semmit.Meglepetés gyözelmek kellenének a bent maradáshoz.

 • '>
  14. feckó
  2017. március 19., vasárnap, 21:36
  Válaszolok

  12-13:!! Szép volt fiúk! irány az NB III! Hacsak meg nem szüntök addig… Dénes sajnos, igazat mondott. Többen is hallottunk már erről.

 • '>
  13. Szeged fan
  2017. március 19., vasárnap, 20:43
  Válaszolok

  Kit érdekel a Puskás akadémia. Ehez a cíkhez minden értelmes embernek csak annyit kéne írni hogy szép volt fiuk és hajrá szeged.

 • '>
  12. Hajrá
  2017. március 19., vasárnap, 20:37
  Válaszolok

  Szép volt gratulálok a csapatnak.

 • '>
  11. balszélső
  2017. március 19., vasárnap, 19:11
  Válaszolok

  Ugyan már! Belőled az Írigység beszél..Hát nem látod?..nem hallod ,hogy milyen eredményes a Puskás Akadémia tehetség nevelés.?.Futószalagon termelik ki a klasszis labdarúgókat a TAHÓ-S MILLIÓKBÓL:p:p

 • '>
  10. englandtyutyu
  2017. március 19., vasárnap, 19:02
  Válaszolok

  Ezt a sok károgó embert!Nektek mi kellene még?!Kuntics most vette át a csapatot.Azóta a 3 legjobbal már játszott a Szeol,és egyszer sem volt alárendelt szerepben.Ezek a srácok nem milliókat kereső nagy sztárok,és mégis egyenrangúak voltak a jóval nagyobb nevekből álló ellenfeleikkel.Igenis ez a csapat megérdemli a másodosztályt!

 • '>
  9. freemano
  2017. március 19., vasárnap, 18:29
  Válaszolok

  erdekes meccs volt,,, gratula a szeolnak, de: a palya katasztrofa… ami feltuno volt, hogy a szeol milyen lassu oszjatekban… meg ez az ivelgessuk elore, azt majd lesz valami, ez keves…. a fiuk egyebkent hajtottak…. meg a kispadok kozotti kulonbseg…. a szeolnal csend, csak a vegen kis mozgas, a puskas kispadja cserejatekosai egyutt eltek a meccsel…. szoval ez a csapat nem nb2-es sajna….

 • '>
  8. Péter
  2017. március 19., vasárnap, 18:08
  Válaszolok

  Ha Pintér mester ezt a pályát szidta,akkor vajon mit mondott volna a SZEOL pályára?!

 • '>
  7. Dénes
  2017. március 19., vasárnap, 17:53
  Válaszolok

  Nem látunk, mert arról hallani, a volánosok nyáron bedobják a törülközőt. Szegeden volt már ilyen egy párszor…

 • '>
  6. Zebulon
  2017. március 19., vasárnap, 17:19
  Válaszolok

  Nézzük a dolgok pozitív oldalát: Legalább a 3. osztályban több szegedi győzelmet láthatunk majd.

 • '>
  5. Ebgondolat
  2017. március 19., vasárnap, 17:13
  Válaszolok

  Nagy kár, hogy ez az egy pont már semmit se ér, hiszen annyi pont a hátrányuk, amennyit az egész szezonban szereztek! Túl sokáig ragaszkodtak Tóth Á-hoz! Egészen pontosan addig, amíg nem lett reménytelen a helyzet. De legalább borsot törtek ennek az alpári társaságnak az orra alá. Ez is valami…

 • '>
  4. Laci
  2017. március 19., vasárnap, 17:12
  Válaszolok

  Szép az egy pont a zsoldosokból álló milliárdos Felcsút ellen, de ez már a szeolvolánnak sz.rt sem ér. Kezdhetnek Halkóék búcsúzni a profi másodosztálytól. Legközelebb Kisvárdán kapnak majd takaros zakót.

 • '>
  3. Zebulon
  2017. március 19., vasárnap, 16:37
  Válaszolok

  Órási bravúr lenne pontot szerezni! Hajrá SZEOL!!

 • '>
  2. Ebgondolat
  2017. március 19., vasárnap, 15:23
  Válaszolok

  Puskás AKADÉMIA, ehhh? Hány saját nevelésű akadémista is szerepel ebben a szedett-vetett, adófizetők pénzén fenntartott tanyasi csapatban? Az ország szégyene, hogy ez a csapat így, ebben a formában egyáltalán létezhet! Még csaucseszku is megírigyelné.

 • '>
  1. Jeá
  2017. március 19., vasárnap, 12:48
  Válaszolok

  3.1 ide simán!!Szeged csak előre!