Labdarúgás: emberhátrányban győzött a HFC Dabason

2017. március 18., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

hfc_morahalom04_gs

Közel hetven percet emberhátrányban játszott a Hódmezővásárhelyi FC a Dabas-Gyón vendégeként, mindezek mellett is sikerült mindhárom pontot hazahoznia Máté Péteréknek.

Kiegyenlített mérkőzés zajlott a pályán, majd a tizenkilencedik percben jött a fordulat, amikor a hazaiak nyomására a piros kártyát mutatta fel Bordás Dánielnek Kátai Gábor játékvezető, miután egy előreívelt labdánál a kapujából kimozduló kapus hiába vette át mellel a labdát, kezezés miatt kiszórták őt. Végh Ariel helyett érkezett Szabó Marcell a vásárhelyi kapuba, az emberhátrány azonban nem látszott meg a játék képén, sőt: a harminckettedik percben Máté Péter hosszúra ívelt szögletét fejelte vissza Szilágyi Norbert, az erre érkező Szabó Dávid pedig kapásból a dabasi kapuba vágta azt, egy szép kombináció után megszerezte a vezetést a HFC.

A fordulás után sem tudta érvényesíteni létszámelőnyét a Dabas-Gyón, egészen az utolsó tizenöt percig kellett várni, amire a hazaiak kisebb fölénybe kerültek – igaz, eddigre a HFC eldönthette volna a meccset, de Horváth Bence nem tudta gólra váltani ziccerét a kapussal szemben. A taktikusan futballozó Hódmezővásárhely igazán nagy ziccert nem engedett ellenfelének.

Ezzel a HFC szezonbeli tizenharmadik sikerét aratta a bajnokságban, Major László tanítványai a következő játéknapon a Méhkeréket fogadja hazai pályán.

Férfi labdarúgó NB III, Közép csoport, 23. forduló

Dabas-Gyón FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)
Dabas, vezette: Kátai Gábor (Márkus Péter, Katona Brigitta).
Dabas-Gyón: Verebélyi – Csepregi, Sztranyovszki (Poncok – a szünetben), Lannert, Fézler (Erdős, 72’), Kozma, Szabó A., Mészáros R., Illés (Aranyos, 77’), Nagy A., Kocsis. Vezetőedző: Aranyos Imre.
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth J., Horváth B., Mezei, Végh A. (Szabó M., 23’), Huszár, Pataki, Szilágyi (Tóth A., 66’), Máté, Szabó D. (Fátyol, 74’) Vezetőedző: Major László:
Gól: Szabó D. (32’).
Sárga lap: Nagy A. (78′), Mészáros R. (90′) ill. Huszár (40′), Kormányos (69′), Szabó M. (82′).
Kiállítva: Bordás (19’).

Major László: „Nagyon fontos volt, hogy Szabó Marcell jól szállt be a meccsbe, idegenbeli győzelmünket felértékeli az, hogy hetven percet emberhátrányban játszottunk.”

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.92.190.158 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére