Ingyen lehet meghallgatni a zongoraverseny tehetségeit

2017. március 13., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

bartok_zongorahangverseny02_gs

A Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt három év után rendezik meg újból. A győztes fiatal zenész félmillió forinttal lesz gazdagabb.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt Szegeden március 20. és 25. között. A korábban kétévente megszervezett megmérettetést most három év szünet után tartják meg.

Tizennyolc fiatal – 18 és 32 év közötti – magyar, szerb, román és egy magyarországi japán tehetség indul a háromfordulós zongoraversenyen. A döntőbe jutott zongoristákat a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri Gyüdi Sándor vezényletével – erre kevés hasonló, közepes méretű versenyen nyílik lehetőség. A zsűri elnöke Nádor György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusa, zongoraművész tagja még a Párizsban élő Torma Gabriella, a temesvári Manuela Mihailescu, Mocsári Károly és szegedi Zeneművészeti Kar tanszékvezetője, Zsigmond Zoltán.

Tóth Péter, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja hangsúlyozta, a verseny kiemelkedő lehetőség arra, hogy a legjobb ifjú zongoristák bemutatkozzanak. A legutóbbi győztes, Szabó Marcell az eltelt három évben sikerrel szerepelt más városokban is, a sajtótájékoztatót is azért volt kénytelen kihagyni, mert éppen egy New Yorkban megrendezett versenyre utazott el.

Az első helyezett 500 ezer forintot nyer el, a másik két dobogós pedig 400 ezer és 300 ezer forintot, ezen felül különdíjakat is osztanak ki. A verseny ingyen megtekinthető, egyedül a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában tartandó döntőre kell regisztrálni.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.186.79 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére